Obavijesti

Show

Komentari 86

Francuskinja je najveći favorit Eurosonga, a porijeklom je s Balkana: Osjećam se Srpkinjom

Francuskinja je najveći favorit Eurosonga, a porijeklom je s Balkana: Osjećam se Srpkinjom
3

Mlada pjevačica nada se da će s emocionalnom šansonom uspjeti pobijediti, a to misle i kladionice. Obožava Edith Piaf, a već se pokazala kao uspješna spisateljica glazbenih hitova

VIDEO

Ovogodišnja francuska predstavnica na Euroviziji, Barbara Pravi (28), trenutačno kotira kao jedan od dva najveća favorita svih specijaliziranih kladionica, uz talijanski alternativni rock bend Måneskin.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Grupa Hurricane predstavila pjesmu za Eurosong 01:19

Barbara se zapravo preziva Piévic, a umjetničko ime Pravi izabrala je u čast svojem djedu i srpskim korijenima. Djed s njene majčine strane iz Iraka je, pa je za wiwibloggs izjavila da osjeća kao da pripada mnogim državama. 

- Zaljubljena sam u povijest svoje obitelji. Osjećam se kao Srpkinja jer volim svog djeda - rekla je.

Ovo je njezin prvi nastup na Euroviziji i nada se kako će uspjeti odnijeti pobjedu u Francusku, što Francuzi priželjkuju još od 1977. godine. Ipak, ovo nije njezin prvi susret s Eurovizijom, jer je 2019. i 2020. napisala pjesme koje su predstavljale Francusku na Euroviziji mladih.

Pjesma iz 2019. 'Bim Bam Toi' bila je veoma popularna na TikToku, a 'J'imagine' bila je prva francuska pobjeda na juniorskoj verziji natjecanja.

Mlada pjevačica surađivala je u skladanju i pisanju pjesama za nekoliko francuskih pjevača i pjevačica, kao što su Yannick NoahJulie ZenattiChimene Badi, pa i za Jadena Smitha, sina glumca Will Smitha.

Njezina samostalna glazbena karijeru obilježio je prvi album iz 2018. godine, a njezin stil nastavio se razvijati nakon toga. Kaže kako ima mnoge izvore inspiracije i uzore, ali jedan od najvećih su joj francuske šansone.

- Stihovi Edith Piaf posebno utječu na mene. Njezine riječi uvijek su iskrene i veoma stvarne. One su jedne od mojih prvih ljubavi - otvorila se Barbara.

Albina opet skočila na ljestvici, kladionice joj predviđaju finale
Albina opet skočila na ljestvici, kladionice joj predviđaju finale

Njezina pjesma 'Voilà' veoma je otvorena i mnogi koji su je poslušali u očekivanju natjecanja povezali su se s riječima. Pjevačica moli da ju se prihvati takva kakva je. Njezina bol i nesigurnost zbog takve izloženosti osjećaja jednako odzvanja glazbeno kao i u publici.

- Ova pjesma ukrala mi je srce - jedan je od komentara na YouTubeu. Drugi komentari puni su podrške iz svih krajeva svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina