Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
81 komentara

Franjevci su molili, a don Stojić je partijanerima dijelio vodu

Želim odgovoriti na pitanje je li svećeniku mjesto na Ultri? Prisjećam se Isusa Krista kod zdenca, kad je susreo Samarijanku, napisao je don Stojić na svom Facebook profilu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Facebook

Posljednji dan splitskog dijela Ultra Europe festivala obilježili su Martin Garrix, Hardwell, Afrojack, Nicky Romero, Showtek The Martinez Brothers.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Franjevci su ponovo stigli na Poljud pa partijanerima dijelili vodu. Tamo je bio i don Damir Stojić koji je na Facebooku podijelio svoje iskustvo.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

U podužoj objavi objasnio je svoj dolazak na festival koristeći se Isusovim metodama, prispodobama.

- Primijetio sam djevojku, kasnije mi je rekla da se zove Bethany, iz Irske, kako sjedi sama na nogostupu u lošem stanju. Dugo sam je promatrao. Nitko joj nije prilazio. Kada sam ju upitao kako joj je, rekla je da je sama i da joj nije dobro. Donio sam joj vode. Prebacio sam njenu ruku preko svoga ramena i odveo je do šatora hitne pomoći gdje su je preuzeli i zbrinuli - stoji između ostalog na društvenoj mreži.

[video: 1196353 / ]

Osim Bethany, pomogao je još nekim posjetiteljima, a to je usporedio sa Isusovim susretom sa Samarijankom.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Na kraju, želim odgovoriti na pitanje je li svećeniku mjesto na Ultri? Prisjećam se Isusa Krista kod zdenca, kad je susreo Samarijanku. S odmakom od dvije tisuće godina, za nas zapadnjake to nije problem, ali u Isusovo vrijeme biti kod zdenca i razgovarati sa ženom Samarijankom bilo je nezamislivo i gotovo sablazno. No Isus je ipak tamo bio. U tom susretu Isus nudi Živu Vodu i krši sve tabue i društvena očekivanja jer je bio spreman učiniti sve za čovjeka. Zato sam ja bio na Ultri - piše don Stojić.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Na Poljud je stigao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji supruge Danijele, kojoj je bilo žao što je propustila nastup Davida Guette.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Ja moram osluškivati građane i ako su građani zadovoljni s Ultrom, ako je negativni utjecaj prenapregnuća infrastrukture, prljavštine i svega ostalog manje vidljivo, onda sam i ja zadovoljan. Ja moram pratiti građane - izjavio je za Slobodnu Dalmaciju.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Osim njih, na festival su stigli i gradski vijećnici Petar Škorić, Božo Zadro, Ivica Grubišić, Mirna Kovačić i Krešimir Budiša.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Nakon toga slijedi mini turneja po najljepšim hrvatskim otocima – ponedjeljak je rezerviran za uživanje na plaži Zlatni Rat u sklopu Brač Regatte, a zatim se najzagriženiji fanovi elektroničke glazbe i vrhunskog provoda sele na otok Hvar gdje će na tulumu ULTRA Beach uživati u nastupima Dash Berlina, Sunneryja Jamesa & Ryana Marciana, Vicetonea te domaćeg dvojca Vanillaz. 

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Closing Party se održava na Visu, točnije na tvrđavi Fortica uz program Resistance koji predstavlja B2B nastup Sashe i Nic Fanciullija.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Naši partneri pišu
Message