Obavijesti

Show

Komentari 81

Franjevci su molili, a don Stojić je partijanerima dijelio vodu

Franjevci su molili, a don Stojić je partijanerima dijelio vodu
16

Želim odgovoriti na pitanje je li svećeniku mjesto na Ultri? Prisjećam se Isusa Krista kod zdenca, kad je susreo Samarijanku, napisao je don Stojić na svom Facebook profilu

VIDEO

Posljednji dan splitskog dijela Ultra Europe festivala obilježili su Martin Garrix, Hardwell, Afrojack, Nicky Romero, Showtek The Martinez Brothers.

Franjevci su ponovo stigli na Poljud pa partijanerima dijelili vodu. Tamo je bio i don Damir Stojić koji je na Facebooku podijelio svoje iskustvo.

U podužoj objavi objasnio je svoj dolazak na festival koristeći se Isusovim metodama, prispodobama.

- Primijetio sam djevojku, kasnije mi je rekla da se zove Bethany, iz Irske, kako sjedi sama na nogostupu u lošem stanju. Dugo sam je promatrao. Nitko joj nije prilazio. Kada sam ju upitao kako joj je, rekla je da je sama i da joj nije dobro. Donio sam joj vode. Prebacio sam njenu ruku preko svoga ramena i odveo je do šatora hitne pomoći gdje su je preuzeli i zbrinuli - stoji između ostalog na društvenoj mreži.

Pokretanje videa...

00:23

Osim Bethany, pomogao je još nekim posjetiteljima, a to je usporedio sa Isusovim susretom sa Samarijankom.

- Na kraju, želim odgovoriti na pitanje je li svećeniku mjesto na Ultri? Prisjećam se Isusa Krista kod zdenca, kad je susreo Samarijanku. S odmakom od dvije tisuće godina, za nas zapadnjake to nije problem, ali u Isusovo vrijeme biti kod zdenca i razgovarati sa ženom Samarijankom bilo je nezamislivo i gotovo sablazno. No Isus je ipak tamo bio. U tom susretu Isus nudi Živu Vodu i krši sve tabue i društvena očekivanja jer je bio spreman učiniti sve za čovjeka. Zato sam ja bio na Ultri - piše don Stojić.

Na Poljud je stigao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji supruge Danijele, kojoj je bilo žao što je propustila nastup Davida Guette.

- Ja moram osluškivati građane i ako su građani zadovoljni s Ultrom, ako je negativni utjecaj prenapregnuća infrastrukture, prljavštine i svega ostalog manje vidljivo, onda sam i ja zadovoljan. Ja moram pratiti građane - izjavio je za Slobodnu Dalmaciju.

Osim njih, na festival su stigli i gradski vijećnici Petar Škorić, Božo Zadro, Ivica Grubišić, Mirna Kovačić i Krešimir Budiša.

Nakon toga slijedi mini turneja po najljepšim hrvatskim otocima – ponedjeljak je rezerviran za uživanje na plaži Zlatni Rat u sklopu Brač Regatte, a zatim se najzagriženiji fanovi elektroničke glazbe i vrhunskog provoda sele na otok Hvar gdje će na tulumu ULTRA Beach uživati u nastupima Dash Berlina, Sunneryja Jamesa & Ryana Marciana, Vicetonea te domaćeg dvojca Vanillaz. 

Closing Party se održava na Visu, točnije na tvrđavi Fortica uz program Resistance koji predstavlja B2B nastup Sashe i Nic Fanciullija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu