Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Franka s pjesmom 'Sve dok sanjaš' u finalu Cesarice

Nakon završenog glasovanja za pet hitova predloženih za hit mjeseca listopada, publika je nominirala još jednu pjesmu u finale izbora za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine - Cesarica.

0 komentara

U konkurenciji za mjesečni hit bile su pjesme: 'Milion' koju izvodi Ivan Zak, 'Moja lipa' u izvedbi Vojka V, pjesma 'Ništa nije slučajno' koju izvode Ljubavnici, pjesma 'Sad mi reci' u izvedbi Opće Opasnosti i pjesma 'Sve dok sanjaš' koju izvodi Franka.

Zahvaljujući glasovima publike, za prestižnu titulu hita godine nominirana je pjesma 'Sve dok sanjaš' koju izvodi Franka, a autorski potpisuju Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević.

'Sve dok sanjaš' novi je singl hrvatske pop zvijezde Franke. Glazbeni kritičari koji su poslušali pjesmu, kao i glazbenici koji su radili na njoj, opisali su je kao istinsku nasljednicu Frankinog velikog hita 'S tobom'.

- Za mene najposebnija pjesma do sada! Kad sam prvi put kod Branimira Mihaljevića u studiju čula prve taktove klavira, imala sam isti osjećaj kao kada sam čula ‘S tobom’. Znala sam da je ta pjesma moja, da su mene te note pronašle!' - rekla je Franka i dodala: -Priznajem, jedna sam od onih trudnica koje žele taj dio sebe zadržati dalje od svih, to je za mene najprivatniji, najemotivniji i najosjetljiviji period života, ali toliko sam sretna što smo nas Dvoje snimili ovaj spot, i što će Nam zauvijek ostati kao uspomena na najljepše trenutke. U ovoj pjesmi mogu se pronaći mnogi: supružnici, partneri, prijatelji, roditelji, djeca - svi oni koji nekoga neizmjerno vole.-

Glazbu i aranžman potpisuje Branimir Mihaljević, a tekst Nenad Ninčević - sjajan i provjereni autorski tim. Za pjesmu je snimljen i video spot u režiji Sandre Mihaljević i Igora Ivanovića. Video spot predstavlja predivnu priču o krugu života gledanu očima majke, a prikazanu kroz godine, tj. sva četiri godišnja doba. Styling i kreativu potpisuje Jasenka Tudor Bevanda, šminku Kristina Hošnjak, a frizuru Salon Franić.

Novih pet mjesečnih prijedloga za Cesaricu bit će predstavljeno u ponedjeljak 9. prosinca kada će započeti glasovanje za pjesme u konkurenciji za Hit studenoga.

Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a održava se već treću godinu zaredom. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison - Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, kojoj će svaki mjesec biti predstavljeno pet hitova za koje će moći glasovati i tako odlučiti koja će pjesma postati hit mjeseca i ući u finale.

Glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica i Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici .

Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova u mjesečnom glasovanju nominirana je za Cesaricu i ulazi u finalni krug glasovanja koji će se održati u siječnju 2020. godine. Tada će se između nominiranih pjesama birati hit godine. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica - Hit godine osvojila je pjesma 'Dani i godine', autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Cesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom 'Ako te pitaju' koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić.

Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrada Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine.

Odabir pjesama i kriteriji izbora detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama gdje možete pratiti i sve ostale informacije i novosti o Cesarici.

Tema: Muzika

Message