Obavijesti

Show

Komentari 2

Frano Ridjan otkrio nam detalje novog kviza Joker: 'Ovaj je baš težak, čak zna biti i brutalan!'

Frano Ridjan otkrio nam detalje novog kviza Joker: 'Ovaj je baš težak, čak zna biti i brutalan!'
2

Voditelj bez kviza u životopisu je kao odlikaš s jednom četvorkom, kaže Frano Ridjan, kojeg od 26. veljače prvi put gledamo u voditeljskoj ulozi TV kviza Nove TV ‘Joker’

VIDEO

Prva sezona 'Jokera' je pri kraju snimanja i veselimo se početku emitiranja, govori nam Frano Ridjan (39). Od ponedjeljka, 26. veljače gledamo ga u voditeljskoj ulozi novog TV kviza Nove TV. Nije imao problema s prilagodbom, malo je bilo pritiska da se sve dobro u zadanom vremenu odradi, ali tko se s pritiskom ne zna nositi, dodaje, teško bi mogao raditi ovaj posao.

Nitko nije ni robot, kako kaže, pa da ne napravi pokoju pogrešku, ali iz nje se treba znati izvući. Zadovoljan je kako je sve ispalo.

Je li vam bio izazov voditi TV kviz?

Naravno. Nisam imao prilike dosad raditi takav format pred kamerama, a voditelj bez kviza u životopisu je kao odlikaš s jednom četvorkom. Vraćam se na prosjek 5,0 prosjek, kao nekad u školi (smijeh).

Koliko vam se ova voditeljska uloga razlikuje od vođenja, na primjer, “Supertalenta”?

Prvi put nakon duuugo vremena sjedim u studiju. To je najveća razlika. Mogao bih se naviknuti.

Kakvi su kandidati? Znaju znanje?

Kandidati su šaroliki, naši stručnjaci za kasting su odradili sjajan posao. Ima kandidata s različitim širinama znanja, ali moram reći da su svi dragi i blagonakloni. Jako je zahtjevan kviz, iako na prvu izgleda lagano. U nekim je trenucima brutalan, ali pokušavam razviti odnos s natjecateljima da ih manje boli drukčiji kraj od onoga koji su zamišljali.

Jeste li inače fan kvizova?

Volim kvizove. Ono što možda najviše razlikuje ovaj kviz od drugih je to što je ovaj ozbiljno težak, ali smo si dopustili da bude puno smijeha u studiju, a bilo je i plesa. Atmosfera je sjajna, pa mi je odmah draži. Nadam se da će se i gledateljima svidjeti.

Biste li se vi prijavili na kviz znanja?

Nikad. Nikad se ne bih izlagao tolikom stresu s tolikim varijablama. Čestitam na hrabrosti svima koji se na to odvaže. Možda bih pristao eventualno ako bi se radilo o nekom humanitarnom kvizu, ali bih isto razmislio dvaput.

Na male ekrane stiže novi kviz!
Na male ekrane stiže novi kviz!

Pub kvizovi sve su popularniji - od glazbenih, preko filmskih, sve do onih o, kako smo čuli, cajkama. Jeste li već bili s društvom na kojem?

Vodio sam jedan pub kviz. Prijavljivao se ne bih jer mi ne leži ni pub ni kafić, ali ako me netko pozove, možda isprobam. U grupi znalaca bih se možda i izlagao.

Osim “Jokera” radite i dalje punom parom?

Godina je počela sjajno, s deset dana Dubrovnika. Radio sam doček na Stradunu, pa nastavio s Europskim vaterpolskim prvenstvom, sad sam bio u Beogradu od 20. siječnja do 13. veljače, poziva i upita neprestano ima. Bit će gužva pogotovo prvi dio godine, a zatim nastavljam u istom tonu. S mikrofonom sam 25 godina, nije mi to strano.

Rekli ste u jednom intervjuu da ste odbili poslovnu ponudu od 100.000 eura. Zašto?

Zato što obraz nema cijenu.

A kad ne radite, kad nema projekata i angažmana, kako izgleda slobodan dan Frane Ridjana? Hobiji?

Ja nemam slobodan dan, ja sam tata maloljetnih frajera i u toj tituli najviše uživam. Hobije ostavljam za umirovljeničke dane, da i onda što manje mirujem.

Novi kviz, novi izazov! Ako na sva pitanja odgovorite točno, moguće da ste skriveni genije
Novi kviz, novi izazov! Ako na sva pitanja odgovorite točno, moguće da ste skriveni genije

Volite kuhati za obitelj, pričali ste, pa tko bolje kuha - supruga ili vi? Sinovi vole više kad tata ili kad mama kuha?

Zar stvarno mislite da bih vam odgovorio na prvo pitanje?! (smijeh) Sinovi imaju neopisivu sreću da im dobro kuhaju svi stariji članovi obitelji, tako da su sigurni samo stolovi i stolci u blagovaonici, sve ostalo se pojede.

Za dvije godine sa suprugom ćete proslaviti deset godina braka. Je li proletjelo? Je li bilo izazovno?

Da proletjelo? Strašno! A nismo još ni na medeni mjesec otišli. To moram pod hitno organizirati. Ako ima netko iskustva, neka se slobodno javi. Zasad ništa nije bilo izazovno jer je moja supruga tolika podrška da je to apsolutni blagoslov. Ne znam što bih da ona nije takva kakva je.

”Ples za zvijezdama” ste “diplomirali”. A znamo i da imate diplomu državnog prvaka u linđu. Plešete li još aktivno u folkloru, putujete li s grupom? Pamtite kakve anegdote?

Ne plešem odavno. Okačio sam plesne cipele o klin. Još ih imam u ostavi, pa kad nekad na njih naletim, sjetim se kako je to lijepo bilo. Sad sam 30 kilograma teži pa ne bi bilo pametno opet plesati na toj razini. Jedanput kad postanete folkloraš, prvo pravilo je - ne prepričavaj što se sve događalo, osim drugim folklorašima. Svega je bilo, od zaboravljanja članova ansambla do policijskih prijetnji zbog dijelova nošnji. Divna vremena.

Karla je glista koštala 10.000 eura. Znate li vi točan odgovor?
Karla je glista koštala 10.000 eura. Znate li vi točan odgovor?

Koji je najgori trač koji ste čuli o sebi?

Jedini kojeg se sjećam su rekli mojoj mentorici Žanamari Perčić dok smo pjevali, da me se čuva jer zabadam nož u leđa. Stvorilo mi je to probleme jer sam se namučio zašiti joj sve te ubode po leđima. Pitajte nju (smijeh). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić
REPERICA I GLAZBENICA

Znaš li tko sam? Obožavala je Fosile, a zbog Rozgine pjesme 'požalila' se Vjekoslavi Huljić

Nedjeljni ručak i pita od jabuke bude joj uspomene iz djetinjstva, a tada je slušala Nove fosile. Sada svojim tekstovima opisuje našu svakodnevicu i zalaže se za bolje i kvalitetnije društvo

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'
EMOTIVNA VEČER

Aleksandra Prijović se usred koncerta u Varaždinu obratila mužu: 'Filipe, vidiš li ti ovo...'

Popularna pjevačica oduševila je sinoć na prvom koncertu u nizu, a kako doznajemo, najveći spektakl priprema se za nedjelju
Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene
NIJE ISTO KAO NA 'DORI'

Ovo je kostim Baby Lasagne za Eurosong! Pogledajte promjene

Za kostime je zaslužna prijateljica Baby Lasagne, mlada dizajnerica Valentina Pliško