'Freddie Mercury mi je u 12 godina dao 2 tjedna godišnjeg' | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 6

'Freddie Mercury mi je u 12 godina dao 2 tjedna godišnjeg'

'Freddie Mercury mi je u 12 godina dao 2 tjedna godišnjeg'
9

Peter Freestone radio je u garderobi ‘Royal Ballet Opera Housea’ i brinuo se za kostime izvođača. Jednog dana u kazalište ušetao je Freddie glavom i bradom. Nakon deset dana pozvali su ga na turneju s Queenom i tako je počelo njegovih sljedećih 12 godina

VIDEO

Freddie je cijenio obožavatelje, jer je znao da je bez njih ništa. Bio je svjestan da su mu fanovi dali sve što ima i uvijek je nalazio vremena za njih, priča nam u Zadru Peter Freestone, prijatelj i bivši asistent slavnog Freddieja Mercuryja. U Hrvatsku je došao u sklopu Vaicanto festivala. 

Ovaj je Britanac s Queenom proveo predivnih 12 godina, a sve je počelo - sasvim slučajno.

Peter Freestone radio je u garderobi ‘Royal Ballet Opera Housea’ 1979. godine i brinuo se za kostime izvođača. Jednog dana u njegovo kazalište ušetao je Freddie glavom i bradom.

- Došao je do mene i pitao me što radim, rekao sam da pazim na kostime i pomažem izvođačima. Promrmljao je 'Mhm, zanimljivo'. Nakon deset dana pozvali su me na turneju s Queenom i tako je počelo mojih sljedećih 12 godina. Roditelji su mi negodovali  jer su govorili da u rock bendu nema budućnosti i ljutili se što sam zbog turneje napustio siguran posao - rekao je Freestone.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:28

- Bilo mi je predivno, a Freddy je bio najpristojnija osoba na svijetu. S možda i najvećim pjevačem u povijesti bio je sve do njegove smrti - dodao je.

- Te 1987. godine, nakon što je dobio dijagnozu, odmori su mu postali jako važni. Uvijek je vodio sa sobom istih deset ljudi i hrpetinu prtljage koja bi stajala po slobodnim sjedalima u avionu. Uživao je u odmorima! Ja sam pak u svih 12 godina rada za njega imao odmor od dva tjedna. Kad bi ga pitao slobodne dane samo bi mi rekao: 'Ali sad smo se vratili s odmora, dragi'- smije se Freestone, koji kaže kako je pjevač najviše volio rođendane.

- Nije bitno čiji bi bio. Uvijek bi se potrudio oko torte i poklona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Gdje je danas Indirin prvi muž? Ima novo ime i prezime, živi na Floridi i u braku je već 5 godina
OŽENILI SE 2001. PA RASTALI

Gdje je danas Indirin prvi muž? Ima novo ime i prezime, živi na Floridi i u braku je već 5 godina

Narcis Mujkić je nakon razvoda od Indire preselio u SAD. Prvo je živio u Chicagu, a zatim na Floridi. Od 2019. je u braku s uspješnom agenticom za nekretnine, Senadom Adžem, s kojom i radi

Baš prigodno! Pogledajte što su Blake i Gigi obukle za premijeru filma 'Deadpool & Wolverine'
PRAVA MODNA PODRŠKA

Baš prigodno! Pogledajte što su Blake i Gigi obukle za premijeru filma 'Deadpool & Wolverine'

Glumci Ryan Reynolds i Hugh Jackman zvijezde su novog filma 'Deadpool & Wolverine', no na crvenom tepihu u New Yorku zasjenile su ih Blake Lively i Gigi Hadid koje su se odlučile za odvažnu kombinaciju