Obavijesti

Show

Komentari 82

Gdje za Novu godinu u Zagrebu? Cijena VIP stola u narodnjačkom klubu jednaka prosječnoj plaći

Gdje za Novu godinu u Zagrebu? Cijena VIP stola u narodnjačkom klubu jednaka prosječnoj plaći

U Esplanadi djecu čuvaju dadilje, Tea Tairović će pjevati na Velesajmu, a u hotelu Sheraton Pamela Ramljak

VIDEO

Zagreb je spreman za doček Nove godine, no koliko su spremni Zagrepčani i turisti izdvojiti za jednu noć zabave znat će se nakon što prođe najluđa noć. Mnogi se za mjesto gdje će svoje poljupce za godišnju sreću dijeliti s drugima odlučuju u zadnji trenutak. Provjerili smo što su pripremili najveći hoteli, klubovi i poznati restorani u metropoli za doček.

Za Novu godinu čak 44 grada bez vatrometa, na listi i Zagreb
Za Novu godinu čak 44 grada bez vatrometa, na listi i Zagreb

U Esplanadi skuplje 50 eura

Jedno je sigurno, svi su uvođenjem eura i rastom inflacije povećali cijene, a neki čak traže do sto eura više nego lani. Tradicionalno najluksuzniji doček je u hotelu Esplanade. Na ulazu 250 gostiju čeka crveni tepih, pjenušac, mali zalogaji, nakon čega slijedi raskošna gala večera od šest sljedova delicija po izboru chefice Ane Grgić Tomić uz koje se poslužuju odabrano vrhunsko crno i bijelo vino. Naravno, tu je tradicionalni vinski gulaš nakon ponoći, kažu nam iz hotela. U Esplanadi se Nova godina dočekuje u intimnosti restorana Zinfandel's i raskoši Smaragdne dvorane. Cijena, za bilo koji od dva prostora, po osobi iznosi 290 eura, a za djecu od 4 do 10 godina, koju će zabavljati animatori i čuvati dadilje, 155 eura.

U odnosu na prošlu godinu, cijene ulaznica porasle su za odrasle osobe oko 30 eura, a za djecu oko 50 eura. Naime, na dočeku 2023. gala večeru, veselje i ples platili ste po djetetu oko 100 eura, a za odraslu osobu oko 258 eura.

U Westinu se slavi na 17. katu

U Westinu doček je u Panorami na 17. katu hotela uz pogled na Zagreb 160 eura po osobi, dok ste lani platili 15 eura manje. U ponudi su maštoviti glazbeni program, mesni i riblji jelovnik, vrhunska hrvatska pića i pjenušac. Na novogodišnjem partyju u Sheratonu goste će zabavljati Pamela Ramljak, Max Hozić, bend i DJ. Cijenu su podigli kao i u Westinu. U ponudi ima svega. Od pršuta, štrukli, janjećeg i telećeg pečenja, sarme, pirea s crnim tartufima do odojka.

Antunović ima i jeftiniju opciju

Hotel Antunović ima dvije ponude. Dvorana Tomislav može primiti 500, a Vertigo bar 200 uzvanika. Od prošle godine cijena ulaznice je neznatno povećana. Svega pet eura. U dvorani Tomislav za 95 eura imate buffet stol, neograničenu konzumaciju pića, novogodišnju tombolu i nastup Turbo-X benda. Uz to Antunović ujedno nudi i jeftiniju opciju u baru Vertigo za 75 eura. Ako ste za doček uz zvuke narodne glazbe, onda je pravo mjesto za vas na Velesajmu.

Tea Tairović na Velesajmu

Srpska folk pjevačica Tea Tairović nedavno je bila gošća prijateljice Aleksandre Prijović u Areni, a sa Zagrepčanima će odbrojavati do ponoći. VIP mjesta po cijeni od 160 eura, koja nude neograničenu konzumaciju hrane i pića za samim stolom te zasebne zaštitare i konobare, više nema. Sjedeća mjesta po cijeni od 120 eura ostalo je još malo, a preostala stajaća mjesta iznose 90 eura. Na prošlom dočeku pjevao je Mile Kitić, a cijene su bile malo niže. Najjeftinija ulaznica je stajala 66 eura, a najskuplja 132 eura.

Najskuplji su narodnjački klubovi

Balkanski hitovi puštat će se i u Secret klubu, koji se nalazi u podrumu Sheraton hotela. Ako ste prije nekoliko tjedana kupili kartu, vjerojatno ste je platili 15 eura jer to je bila cijena u pretprodaji. Regularna cijena iznosi 20 eura, a svaki danom bliže Novoj godini cijena se povećava.

Uskoro će biti 30, a ako ostane koja ulaznica, na Silvestrovo bit će 40 eura. Ulaznicu plaćaju svi gosti, ona uključuje piće dobrodošlice, no ako želite imati stol, morat će dodati još nekoliko stotina eura. Kod stojećih stolova dobijete dvije boce žestokog pića za 230 eura. U običnom separeu tri boce, odnosno 350 eura. VIP separe nudi pet boca za cijenu od 550 eura. Još bolji VIP separe ima sedam boca po cijeni od 800 eura. Njihova najjeftinija boca žestokog pića je Antique, koja uz sokove iznosi 105 eura, pa do najskuplje boce Grey goose 1,5 litara uz sokove dođe 285 eura. Ponuda šampanjaca je isto razna. Imaju Bottegu, Belaire, Mumm, Perrier, Hoxxoh...

'Nismo puno poskupjeli'

- Čak i nismo puno poskupjeli, zapravo samo sukladno inflaciji i regularnim poskupljenjima pića koja se promijenila od ove sezone - kažu nam iz Cluba Secret, čiji je kapacitet 500 ljudi. Lani su njihove ulaznice u pretprodaji stajale 10 eura.

Znamo kamo otići na jedan od najboljih novogodišnjih tuluma u zemlji: Ovo su događanja
Znamo kamo otići na jedan od najboljih novogodišnjih tuluma u zemlji: Ovo su događanja

Ritz, koji je punio naslovnice crne kronike zbog ubojstva u travnju ove godine, u ponudi ima novogodišnji doček. Kod njih je jedan od uvjeta, koji posebno naglašavaju, da cure moraju biti starije od 19, a dečki od 21 godinu. Stajati za stolom i dobiti bocu pjenušca, koju ćete podijeliti s još tri osobe, stajat će vas 200 eura. Biti u separeu s još sedam ljudi, piti tri boce alkoholnog pića po izboru, dobiti 12 sokova i bocu Moët & Chandon Ice platit ćete 1300 eura. Za 2000 eura osam gostiju će u separeu dobiti četiri boce alkoholnog pića po izboru, bocu Moët & Chandon šampanjca, bocu Dom Perignona i 40 sokova. Naime, ako osam ljudi odluči uzeti najskuplju opciju, svaki će morati izdvojiti 250 eura.

500 eura za VIP stol

- Rezervaciju je moguće dobiti tek kad se uplati akontacija u iznosu od 200 eura za visoki stol, 500 eura za VIP stol ili 1000 eura za MIP stol. Ostatak plaćate onda kad dođete, a akontacija ulazi u iznos ponude koju odaberete. Sad vas možemo zapisati, a rezervaciju čuvamo idućih 48 sati od trenutka rezervacije. Ako do tada svoju akontaciju ne uplatite, brišemo rezervaciju. Rezervacija, kao i akontacija vrijede do 31. 12. do 22 sata. Što znači da ako dođete nakon toga, ne garantiramo za rezervaciju i akontacije se brišu - objasnili su nam.

Također, cijelu noć strane i narodne hitove pušta DJ. Klub Ray u podrumu hotela Westin jedini je klub koji nudi plate narezaka, roštilja ili sushi zalogaje. Svoj program nazivaju ''Balkatone Nova godina'' jer DJ pušta trap, pop i balkaton regionalne hitove.

- Honorar DJ-a za Novu godinu uglavnom se kreće od 400 do 600 eura. Svirat će jedan od trenutno najtraženijih pop/trap/balkaton DJ-eva Gotz, koji nam je ujedno i rezident. Prostor ćemo posebno urediti - govore nam iz kluba.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 10 eura, a posebno se prodaju paketi.

U ponudi 80 zalogaja sushija

- Ovisno o količini pića i broju ljudi, može biti od 130 do 800 eura. Cijene su zaista prihvatljive za svaki džep, ne pretjeruje se s uvjetima kao što to obično bude za Novu godinu - objašnjavaju nam. Većina njihovih skupljih paketa je već rasprodana kao što je Paket br. 4, koji nudi visoki stajaći stol na galeriji za četiri osobe. Dobijete dvije plate pršuta i sira ili 40 sushi zalogaja, pjenušac Belaire Luxe Fantome 0,75 i dvije premium boce žestokog pića (Jameson Black Barrel, Chivas XV, Beefeater 24, Absolut ELYX) te 10 sokova. Cijena 450 eura. Paket br. 7 nudi sjedeći stol na galeriji za osam ljudi, koje mogu uživati u četiri grill plate ili 80 sushi zalogaja, pjenušac Moet Ice i četiri premium boce žestokog pića + 20 sokova.

Cijena 1000 eura, a to znači da bi svatko od njih osam trebao platiti 125 eura. Najjeftiniji paket nudi visoki stajaći stol za četiri osobe, platu pršuta i sira ili 20 sushi zalogaja, pjenušac Belaire Luxe Fantome 0,75 i bocu žestokog pića uz pet sokova. Po cijeni od 245 eura. Prošle godine cijena njihova najjeftinijeg paketa iznosila je oko 132 eura, a najskupljeg oko 797 eura. Sushi zalogaja tad nije bilo u ponudi.

Peron 16 za najluđu noć u godini dovodi bend Barabe i grupu Picardi iz Sarajeva. Oni posjetiteljima nude all inclusive ponudu, dakle za 120 eura posjetiteljima će biti omogućena neograničena konzumacija hrane (toplo-hladna predjela, raznovrsna glavna jela i deserti) i raznovrsna ponuda pića koja uključuje aperitive, vina, pivo, žestoka pića te sokove i vodu. Kapacitet prostora je 500 ljudi, a iz Perona obećavaju punih osam sati uz brojne strane, domaće i narodne hitove zabavne i pop glazbe ex-Jugoslavije i Balkana.

O ukusima se ne raspravlja

Ako za vas nisu narodnjaci, onda je Tvornica kulture mjesto za vas. Tradicionalni doček Nove godine by Radio Tvornica na čak dva kata uz posebnu selekciju glazbe u Tvornici kulture počet će u 21 sat. Party će trajati sve do 4 sata iza ponoći. Regularna cijena ulaznice iznosi 15 eura. Predzadnja cijena bit će 17, dok će na dan eventa za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 20 eura. Cijene su iste kao i na prošlom dočeku.

Za Žanamari nema zime: 'Moju magiju ne razumije svatko...'
Za Žanamari nema zime: 'Moju magiju ne razumije svatko...'

U Vintage Industrial baru možete rezervirati stol, a ulaznica je 18 eura. Svi fanovi elektronične glazbe mogu doći u Peti kupe, gdje se od 1 do 8 ujutro slavi prvi dan Nove godine. Tobi Neumann, poznati njemački DJ i producent, Yoshitaca, japanski DJ i producent s adresom u Berlinu te Elena Mikac, zagrebačka DJ-ica zabavljat će Zagrepčane. Klub može primiti 600 ljudi, a ulaznica je 20 eura. Bivši narodnjački klub Urnebes, a danas luksuzni LAF može primiti 300 gostiju, koje će zabavljati DJ. Kažu da kod njih nije skuplje u odnosu na prethodnu godinu, samo imaju drugačiju ponudu. Cijena ulaznice je 80 eura.

Mint, koji se oporavio od požara, na prošlom dočeku je od svih klubova bio najskuplji, s paketima od oko 750 eura. Zadnji tjedan kod njih su nastupili Željko Samardžić i Nataša Bekvalac, a dva koncerta sprema i Severina. Oko Nove godine su prilično tajnoviti, no kako pišu po društvenim mrežama, za njihov cabaret program ''Playboy fala'' inspiracija im je Hugh Hefner.

- Dočekajte Novu godinu u Playboy stilu i ekstravaganciji - poručuju iz kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.