Obavijesti

Show

Komentari 0

George R. R. Martin dao detalje o novoj seriji 'Igre prijestolja'

George R. R. Martin dao detalje o novoj seriji 'Igre prijestolja'
7

Čini se kako će se fanovi morati malo strpjeti na novu knjigu jer se Martin osobno bacio na razvoj scenarija nove serije. Serije koja se odvija toliko daleko u prošlosti da zmajeva ima posvuda

VIDEO

Dok fanovi diljem svijeta čekaju da George R.R. Martin napokon završi svoju narednu knjigu u serijalu 'Pjesma leda i vatre', 'Winds of Winter', planovi već debelo napreduju za naredne serije u svijetu Westerosa.

Međutim, čini se kako će fanovi morati malo pričekati na knjigu jer se Martin osobno bacio na razvoj scenarija za novu seriju. Jane Goldman piše scenarij za seriju koja će se odvijati prije radnje prve serije. Goldman, koja već ima dosta scenarističkog iskustva, se u posao bacila s Martinom. Sam pisac imao je sljedeće za izjaviti o cjelokupnom procesu i o seriji.

Časna nam dolazi: Spremite se na posljednju molitvu za oprost
Časna nam dolazi: Spremite se na posljednju molitvu za oprost

- Da, pišemo prequel, ne nastavak. Niti jedan stari lik se neće pojaviti u novoj seriji. Serija se neće odvijati devedeset godina ranije, ili nekoliko stoljeća ranije, već oko deset tisuća godina prije originalne serije. Razvoj je tek otpočeo, samo je pilot naručen, tako da nemamo niti redatelja, glumce, ili lokaciju niti naslov. Ja bih sve nazvao 'Dugačka noć', ali bit ću iznenađen ako tako bude. HBO će vjerojatno ugurati 'Igru prijestolja' negdje. Saznat ćemo uskoro - komentirao je Martin.

A kako su svojevremeno i druge serije bile u razvoju, od raznih autora (Max Borenstein, Brian Helgeland, Cary Wray, ili Bryan Cogman), Martin se osvrnuo i na njih te je na sebi svojstven način otkrio kako je barem jedna od tih serija mrtva.

- Što se ostalih serija tiče, znate da smo krenuli s četiri, pa otišli na pet. Jedna od njih je ugašena, a preostale tri nisu mrtve. To su prequeli smješteni u različita vremenska razdoblja, i aktivno ih se razvija. Barem još jedan pilot bi se mogao snimati u narednim godinama. Ipak, imamo cijeli svijet i desetke tisuća godina povijesti za zabavu. Doduše, ovo je televizija, pa ništa nije sigurno - rekao je autor.

Koliko vremena će proći dok ne dođe nova serija na male ekrane nije posve jasno jer nam još nije došla niti posljednja sezona 'Igre prijestolja'. Uz to, Martin i dalje mora završiti svoj književni serijal, što je nešto čemu se malo tko više nada.

VIDI OVO: 5 zvijezda na čije smo snimke sexa zaboravili

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode