Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Glazbene legende koje su nas napustile u 2017. godini...

I 2017. je svijetu i publici odnijela mnoga velika i draga, domaća i inozemna glazbena imena. Napustili su nas Chuck Berry, Zvonko Špišić, Miki Jevremović...

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1 komentara

I 2017. je svijetu i publici odnijela mnoga velika i draga, domaća i inozemna glazbena imena. Tako je mnoge već u siječnju rastužila vijest o smrti pjevača Mikija Jevremovića. Svijet je pak u ožujku potresla vijest o odlasku jednog od pionira rock and rolla, američkog gitariste i pjevača, Chucka Berryja.

Petog dana ožujka hrvatsku je glazbenu scenu na trenutak potresla smrt glazbenika, novinara i rock kritičara, Ante Perkovića. Dan kasnije umro je hrvatski skladatelj i dirigent, Miro Belamarić. Poznata hrvatska mezzosopranistica i bivša profesorica solo pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Nada Puttar Gold, umrla je 28. ožujka. Zvonko Špišić, nezaboravni skladatelji pjevač, umro je 17. svibnja u Zagrebu.

Svijet i brojna publika, 20. su srpnja ove godine ostali bez Chestera Benningtona, pjevača grupe Linkin park. Drugog dana listopada svijet je napustio američki kantautor i gitarist, Tom Petty, a potkraj listopada, točnije, 24. dana tog mjeseca, svijet se oprostio od legendarnog rockera, Fats Domina. Na blagdan Svetog Nikole umro je najpoznatiji francuski roker, Johnny Hallyday. A pred sam kraj godine, 11. prosinca, napustio nas je i Tigran Kalebota, bubnjar benda Psihomodo pop.

Tema: Muzika

Message