Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Glumac (73) postao djed: Unuk će sa mnom skakati iz aviona...

GLUMAC JE POSTAO DJED Žarko Potočnjak je mališanu na farmi već pripremio dječji parkić, puteljke kojima će juriti u autiću i bazen. Glumac kaže da će mališana naučiti svemu što je prošao u avanturističkom životu

Foto: PIXSELL
8 komentara

Postao sam djed, ali još ne znam ime unuka. Roditelji ga taje jer mu vjerojatno žele dati neko starinsko ime, rekao nam je Žarko Potočnjak (73).  

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Dodaje da bi, kad bi ga se pitalo, volio unuka nazvati Viktor. To mu je jako lijepo ime jer simbolizira pobjedu, uspjeh. Mališana je jučer prvi put posjetio u Petrovoj bolnici, gdje je rođen, i bio je jako ushićen.

ŽARKO POTOČNJAK: 'Žao mi je što sam prestar da oplovim svijet jedrilicom...'

- Zbunjen sam, još ne vjerujem da je doista došao u moj život - govori Žarko. Kad je saznao da je njegova kći Mirna (33) trudna, odmah se dao u radove. Na imanju na Okiću sagradio mu je parkić.

Foto: Denis Lončar/privatni album

- Ne samo parkić, čitavu farmicu sam prilagodio njemu. Pripremio sam mu puteljke kojima će juriti u prvom autiću, a čeka ga i bazenčić. Čeka se samo da poraste - priča Žarko.

Glumac dodaje da će mališana naučiti svemu što je prošao u svojem avanturističkom životu. Više od 50 godina Potočnjak uspješno spaja profesionalni život s manguparijama i privatnim avanturama. U 68. godini odvažio se na skok iz aviona s 3,5 kilometara visine.

Foto: Denis Lončar/privatni album

Za 50 sekundi bez padobrana pred očima mu je prošao cijeli život. Svidjelo mu se toliko da je poželio upisati tečaj padobranstva. Strast prema avionima prenijet će, kaže, i na unuka.

- To se podrazumijeva. Ne znam s koliko godina djeca mogu skakati iz aviona, ali čim roditelji i liječnici to dopuste, nas dvojica ćemo skakati skupa - obećava avanturist. 

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Osim što je skakao iz aviona, vozio je karting, podmornicu, ronio s bocama na 20 metara dubine, vozio histrionski brod od 33 metra, s kojim je jednom i pristao u luku.

ŽIVOTNE AVANTURE Potočnjak: 'Bio sam u bandi koja se tukla umjesto mene...'

Uskakao je u jureći vlak, skakao s konja u galopu. Kao student je bio mangup, a najgore što je radio bilo je pišanje u akvarij s ribicama u omiljenom im kafiću Švemi. Njegova ekipa igrala je i hokej protiv pionira Mladosti. Žali što nije stigao na put oko svijeta na jedrilici. 

Davor Visnjic/PIXSELL | Autor: Davor Visnjic/PIXSELL Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

- Kad sam to mogao, kad sam bio mlad, bio sam u angažmanu i bojao sam se da se neću imati kamo vratiti ako odem na godinu dana. Sad sam prestar, jedrilici bih bio teret - kaže.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Naši partneri pišu
Message