Obavijesti

Show

Komentari 0

Glumac Radko Polič objavio je godinama odgađanu biografiju

Glumac Radko Polič objavio je godinama odgađanu biografiju
5

Nije bio siguran želi li otkriti sve o svom životu pa smo zastali. Nakon pet godina se predomislio, ponovno me pozvao i počeo pričati da bi se onda opet predomislio, kaže Pogorevc koja je sve stavila na papir

VIDEO

Slovenski glumac Radko Polič (78) napokon je uspio sažeti svoju životnu priču u biografiju pod nazivom 'Rac' koja ima gotovo 500 stranica. Dramaturginja Petra Pogorevc pomogla mu je sve njegove ideje prenijeti na papir, a s obzirom na to da su se nekoliko sati družili, shvatila je njegov stil pripovijedanja pa ga je pokušala prenijeti i u knjizi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Rade Šerbedžija o Krleži 

Pokretanje videa...

Rade Šerbedžija o Krleži i šeširu 00:51

Objava biografije impresionirala je sve one koji su dugi niz godina čekali da slovenski glumac podijeli svoje životne avanture, kojih je itekako bilo. U knjizi se dotakao priča i anegdota iz svog djetinjstva, detalja iz glumačke karijere, o zdravlju... Na izdavanje knjige pristao je zbog teške financijske situacije. 

- Bio sam u teškoj financijskoj krizi, prodao sam stan. Nedostajala mi je određena količina novca, a mogao sam je dobiti ako pristanem na knjigu - pojasnio je Polič za slovenski 24ur

Glumac je prije godinu dana završio u bolnici zbog problema sa srcem i plućima, a svoj život počeo je 'stavljati na papir' puno prije toga. 

- Trebalo je deset godina, a sve smo riješili u jednoj godini. Bila sam uzbuđena i presretna. Kad smo krenuli s pričanjem nije bio siguran želi li u potpunosti otkriti sve o svom životu pa smo zastali. Nakon pet godina se predomislio i ponovno me pozvao na čavrljanje. Tada sam napisala prvih deset poglavlja, ali on se opet premislio i tada mi je bilo jako teško. Ali pomirila sam se s njegovom odlukom - rekla je.

Kazalište Ulysses proslavilo je 20. rođendan koncertom Rade Šerbedžije i brojnih glazbenika
Kazalište Ulysses proslavilo je 20. rođendan  koncertom Rade Šerbedžije i brojnih glazbenika

Početkom ljeta prošle godine najavio je da bi volio imati knjigu pa su počeli intenzivno raditi, razgovarali su nekoliko puta tjedno po nekoliko sati. 

Pogorevc je istaknula kako je Polič osoba koju je nemoguće površno slušati i da su se uvijek dobro provodili kad joj je pričao zanimljivosti iz svog života te da su se puno smijali. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin