Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
68 komentara

Golim fotografijama uvrijedila Egipćane i završila u zatvoru

Manekenka je s fotografom Jesseom Walkerom otišla u Egipat kako bi snimila gole fotografije, a za fotografiranje nisu tražili dozvolu. Egipatske vlasti su ih, kako kaže, "bacile u zatvor i odvukle pred sud"

Foto: ENKI EYEWEAR
68 komentara

Pokušali smo im objasniti da se bavimo umjetnošću s najvećim poštovanjem prema egipatskoj kulturi, ali oni nisu mogli vidjeti povezanost između golotinje i umjetnosti. U njihovim očima to je bila pornografija, izjavila je belgijska manekenka Marisa Papen.

The pyramids and Karnak temple have nothing to do with any of our present mainstream religions. This story was created to visualize what life might have looked 5000 years ago. Peace and love. ✌️🍀❤️

Posted by Marisa Papen on 7. rujna 2017

Manekenka je  s fotografom Jesseom Walkerom otišla u Egipat kako bi snimila gole fotografije, a za fotografiranje nisu tražili dozvolu. Egipatske vlasti su ih, kako kaže, "bacile u zatvor i odvukle pred sud".

Fotografiranje su započeli u blizini piramida u Gizi, gdje su potplatili zaštitara. Zatim su ih pronašla druga dva zaštitara, koja su ih pustila uz mito od 15 funti.

Outtake from our Egyptian adventure http://www.marisapapen.com/stories/in-search-of-ancient-egypt

Posted by Marisa Papen on 10. rujna 2017

Marisa i Jesse zatim su se uputili u Karnak, stari egipatski hram. Pričekali su zatvaranje kako bi počeli s fotografiranjem, no nisu znali da je Karnak čak čuvaniji od Gize.

- Možete zamisliti što nam se dogodilo iduće - uhvatili su nas! - prepričala je Marisa kako su se našli u ozbiljnoj nevolji. Objasnila je kako su ih uhvatila četvorica zaštitara te ih policiji predali "poput pasa". Pretražili su ih te bacili u zatvor. 

Dusk on the Giza Plateau with Marisa. Link in bio to view the whole campaign. Photography #EnkiEyewear #ENKIxMarisaPapenEgypt17 #MarisaPapen #Egypt #Africa

Posted by ENKI EYEWEAR on 5. rujna 2017

Nakon par sati doveli su ih pred suca kojem su lagali da su isprobavali svjetlo. Walker je  izbrisao fotografije pa ih je sudac pustio samo s opomenom. Uz pomoć računalnog programa, Walker je uspio vratiti izbrisane Marisine gole fotografije. 

Naši partneri pišu
Message