Obavijesti

Show

Komentari 9

'Goonies': Prošlo je 30 godina, a film je i danas rado gledan

'Goonies': Prošlo je 30 godina, a film je i danas rado gledan
6

Film slavi već 30 godina, a priču je napisao Steven Spielberg. Redatelj Richard Donner već u travnju namjerava snimiti nastavak. Glavni junaci opet će biti djeca

VIDEO

Ajme, zar je već toliko godina prošlo? Vrijeme leti, ali neki filmovi, poput ovog zaista su vječni, rekla je Renata Končić Minea (37).

Pjevačici je film “Goonies“, kao i mnogima, bio jedan od dražih filmova u djetinjstvu. Ovaj dječji klasik gledale su generacije za generacijom, a prati skupinu prijatelja, zvani Goonies u potrazi za blagom kako bi spasili svoje naselje od bogataša koji tamo žele napraviti igralište za golf. Film slavi već 30 godina, a priču je napisao Steven Spielberg.

Slavni redatelj često se u svojim ostvarenjima referira na tajnog agenta Jamesa Bonda, pa tako i lik Date u “Gooniesima“ nosi remen na kojem piše 007. Redatelj Richard Donner već u travnju namjerava snimiti nastavak. Glavni junaci opet će biti djeca, dok će glumci iz originalne postave igrati njihove roditelje. Richard se, kaže, nada da će uspjeti okupiti cijelu ekipu.

- Čudno bi ih bilo vidjeti na ekranu nakon toliko godina, ali zašto ne - kaže Minea.

Pjevačica se rado prisjetila ovog filma, pa će ga prvom prilikom, kaže, opet i pogledati. Osim “Gooniesa“ drag joj je bio i simpatični izvanzemaljac “E.T.”

- Tada, dok smo bili klinci, nismo imali prilike gledati toliko filmova kao danas kad su nam servirani na pladnju. Čim bio došao novi film, bili smo oduševljeni - kaže Minea. I Renata Sopek (35) velik je ljubitelj dječjih filmova jer je, kaže, vraćaju u davna, mnogo bezbrižnija vremena.

- ‘Gooniese’ sam gledala dvaput, a mislim da bi ga svaki klinac trebao pogledati jer zrači pozitivnošću - zaključuje Sopek. I dok su mnogi poput nje kao djeca, gledali filmove primjerene njihovoj dobi, Avi Karabatić (26) bili su zanimljiviji erotski trileri.

- Nisam gledala ‘Gooniese’, ali veliki sam filmofil, pa ću ih sad obvezno pogledati. Kad su izašli, nisam se ni rodila. Kao klinka obožavala sam ‘Sirove strasti’ i ‘Devet i pol tjedana’ - kaže Karabatić. Dodaje da to nikad nije skrivala od roditelja koji su joj ponekad na kaseti snimili “Vlak u snijegu“ i “Družbu Pere Kvržice“.

Jeff Cohen (40) glumio je nespretna bucu Chucka. Odustao je od glume te je danas uspješni odvjetnik. 

Josh Brolin (46) igrao je Branda, Mikeyjeva, starijeg brata. Nakon filma ostvario je uspješnu karijeru. 

Navijačicu Andy glumila je Kerri Green (47). Nakon “Gooniesa“ nije ostvarila filmsku karijeru te je osnovala producentsku kuću.

Corey Feldman (43) godinama se borio s ovisnošću. U memoarima je rekao kako je bio silovan s 11 godina. Trenutačno snima novu komediju. 

Prijateljicu Stef glumila je Martha Plimpton (44). Glumila je u serijama “Raising Hope“, “Dobra žena“, a uspješna je i na Broadwayu.

Jonathan Ke Quan (43) danas radi kao stručnjak za borilačke vještine. Glumio je i u filmu “Indiana Jones i ukleti hram“. Studirao je filmografiju.

Simpatičnog Mikeya utjelovio je Sean Astin (43). Glumio je u 'Gospodaru prstenova'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao