Show

Komentari 16

Gosti domaćinu jedva oprostili prevelike i teške porcije: Spasili su ga tamburaši i lijepi pokloni!

Gosti  domaćinu jedva oprostili prevelike i teške porcije: Spasili su ga tamburaši i lijepi pokloni!

Izgledalo je jako lijepo, ali bilo je kalorijski jako i ako nas predjelo zasiti, nećemo biti dalje zainteresirani za jelo pa mi je to bilo malo previše, rekla je Jasminka

U novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' gosti su se okupili kod domaćina Kristijana Lovrekovića (42) u Koprivnici, koji se prijavio zbog novih poznanstva i da 'nešto skuha'. Goste je dočekao sa rakijom i domaćim klipićima koji su bili više dekorativno izloženi.

- Bili su super, duplo, ne troduplo sam popila!  - rekla je Bernardica pa zakašljala.

- Počeo sam kuhati sa nekih 13, 14 godina, bio sam sedmi, osmi razred, stjecajem okolnosti. Mama je išla raditi u Njemačku. Imao sam mlađu sestru i brata i volio sam imati kuhano. Nije uvijek ispalo i uspjelo kako treba, ali nakon nekoliko pokušaja bilo je dobro. Naučio sam i dan danas volim kuhati - otkrio je Kristijan.

Za svoje je goste pripremio jelovnik s hladnim predjelom, glavnim jelom koje je nazvao 'Đelem Đelem' i desertom kojem je dao ime 'Drugi put iz prve'. Gostima su jela bila ukusna, ali porcije 'pretjerane' i 'bombastične'.  Bez obzira na prigovore, Kristijan je osvojio 36 bodova, izjednačivši se s Draženom.

Za predjelo domaćin je poslužio saltu od tjestenine i piletine. Dražen se trudio pronaći komadiće piletine, a Jasminki je porcija bila prezasitna.

- Izgledalo je jako lijepo, ali bilo je kalorijski jako i ako nas predjelo zasiti, nećemo biti dalje zainteresirani za jelo pa mi je to bilo malo previše - rekla je Jasminka, a Bernardica je dodala: - Ja gledam na hranu – je li mi dobra ili nije, ne pazim na kalorije, što volim – volim, i dok sam gladna, jedem!

Za glavno jelo Kristijan je ponudio cigansko pečenje, teletinu u umaku te ječmenu kašu u obliku srca za prilog. Luciju ječmena kaša nije oduševila.

- Srce je bilo veće od mesa pa me to uplašilo' - prokomentirala je na kraju. 

- Ječmena kaša mi je bila preprosta, ja bih dodao neko povrće da se to lijepo poveže - dodao je Dražen.

Kristijan je desert pripremio u čašici s bananama i kremom Dulce de leche (mliječni karamel), za koju mnogi prvi put čuli.

- Nemam što reći za desert jer ja to volim, neću se puno ponavljati, meni je to fino! -  priznala je Bernarda koja je čašu oblizala s jezikom, a Jasminki je desert bio pretežak: - Fino, ali poslije svega bombastičnog prije, još i bombastičan desert… Bilo je previše. 

Zamjerila mu je i što nije napravio desert iz svog kraja.

- Promovirati neka jela izmišljati kaj nije sa sela, po meni je promašeno -  rekla je Jasminka,  Dražen mu je zamjerio što je kupio mliječni karamel.

Iznenađenje večeri su bili tamburaši i pokloni, pa su gosti Kristijanu ipak oprostili prevelike porcije. Iduća večera će biti kod najmlađe natjecateljice Lucije, koja traži zgodnog, crnog i visokog dečka, na što joj je Bernarda odgovorila da će dobiti jednog žuću s plavim očima. 

- Bitno da ima para -rekla je Lucija na to.

 

 

 

 

Najčitaniji članci