Show

Komentari 6

Pobjednica zadarskog tjedna: 'Mogla bih se i treći put prijaviti u 'Večeru za 5 na selu''

Pobjednica zadarskog tjedna: 'Mogla bih se i treći put prijaviti u 'Večeru za 5 na selu''

Iako je Kristinina večera bila dobra, zaradila je samo 32 boda. Pobjedu je odnijela Marica koja je kuhala večer prije i to samo za jedan bod više od Ivane N. i Duje

Zabavan zadarski tjedan u 'Večeri za 5 na selu' došao je svom kraju, a večerašnja domaćica bila je prehrambena tehničarka Kristina iz mjesta Debeljak, koja je za goste pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Divlje na domaći, glavnog jela Opet zvone stara zvona i deserta Nešto posuđeno.

POGLEDAJTE VIDEO

Večera je počela dobro s brusketama za predjelo, jedva dočekana teletina ispod peke goste je prilično razočarala jer je bila suha i žilava, a cheesecake s preljevom od borovnica svima je bio bolji od Dujina, no ipak su komentirali da je to bio prejednostavan desert pa je na kraju Kristina dobila 32 boda, završila na posljednjem mjestu, a pobjedu u zadarskom tjednu odnijela je Marica! 

Nakon srdačne i opuštene dobrodošlice Kristina je iznijela bruskete s pršutom i mozzarellom uz žutenicu s jajima.

- Kad sam zagrizla predjelo, odmah sam osjetila domaći pršut i baš je bio dobar! - rekla je Ivana Nemarić, a i ostalim kandidatkinjama je bio super.

- Žutenica je mlada, lijepog je okusa bilo, ali meni je to prejednostavno - rekla je Marica, a nadovezala se Ivana Čirjak:

- Kristina ima OPG i ja bih stavila domaći sir, a ne mozzarellu - rekla je.

Duje je bio oduševljen svojim predjelom:

- Žutenica je bila bomba! Mlada žutenica, domaće maslinovo ulje, show - rekao je.

Teletina ispod peke poslužena je za glavno jelo, a Duje je dobio rezance s umakom od gljiva i prženim tofuom. Ivana Čirjak je komentirala kako bi ona stavila još i umak u kojem se peklo meso, s njom se složila i Marica, a Duji je bilo sve dobro.

- Umak od gljiva bio je malo gust, ali ukusan, tofu je bio lijepo prepržen i ukusan - rekao je, a gošće ipak nije oduševila peka.

- Ne znam što se dogodilo, zašto se presušila, taj teleći fijanak ne može biti suh - komentirala je Marica, a Ivana Nemarić nastavila:

- Bilo je žilavo, više sam očekivala od mesa - ispalo je suho i bez umaka - kazala je.

Domaćica je potom poslužila cheesecake, a svi su komentirali da jako lijepo izgleda.

- Bio je dobar, ukusan, biskvit od keksa je bio bolji nego moj - rekao je Duje, a i Ivani Nemarić je bio bolji od Dujina.

- Možda sam previše osjetila jaja u žutoj kremi i meni je to jednostavan desert - zaključila je Marica. Potom je došla muzika i svi su se zagrlili i zapjevali pjesmu „Dalmatinac sam“. 

Uslijedilo je proglašenje pobjednika: na četvrtom je mjestu Kristina, treća je Ivana Čirjak, drugo mjesto dijele Ivana Nemarić i Duje, a pobjednica zadarskog tjedna je Marica! Kristina je završila na posljednjem mjestu zbog ovih ocjena: Ivana Nemarić joj je dala sedam zato što joj je meso bilo suho i nedostajao je umak, Duje je dao deset jer se žutenica s jajima i ne može manje ocijeniti, Ivana Čirjak je dala osam zato što nije fer da joj da isto kao Marici, a Marica se odlučila za sedmicu zato što je imala prevelika očekivanja od Kristine. 

Najčitaniji članci