Obavijesti

Show

Komentari 3

'Gotham': Uvođenje u jesensko finale otkrilo nam je bitne priče

'Gotham': Uvođenje u jesensko finale otkrilo nam je bitne priče
1

Edward Nygma koji prijeti likovima svojom čudnom giljotinom, Pingvinov skup kriminalaca koji planira nova zlodjela. Ovotjedna epizoda 'Gothama' svakako nas se dojmila

VIDEO

Bliži nam se kraj prvog dijela treće sezone i uskoro dolazi zimska pauza, pa smo u ovoj epizodi imali priliku gledati čitavu glavnu glumačku postavu (jedino Barnes nije bio prisutan, ali s obzirom da je trenutno smješten u samicu u Arkhamu, nije bilo razloga da se pojavi), što je prilična rijetkost u ovoj seriji.

Naravno, nije se svim likovima mogla posvetiti jednaka količina pažnje, ali je većina likova odlično uklopljena u epizodu. No, ova epizoda svakako je bila bogata radnjom, koja je većinom služila kao priprema jesenskog finala,koje bi trebalo biti na rasporedu u idućoj epizodi, ako ćemo vjerovati dosadašnjoj praksi 'Gothama'.

Bilo je nekoliko važnih priča u ovoj epizodi, pa ću se prvo dotaknuti Nygmine. Nismo trebali dugo čekati da Ed Nygma otme Butcha i Tabithu kako bi se Butchu osvetio za Isabellinu smrt. Metoda mučenja kojom je Nygma želio dobiti željeni ishod bila je miks viđenog i neviđenog (giljotinica koja odsjeca šaku je nedvojbeno zanimljiva naprava). No, kada je Nygma shvatio da Butch stvarno nije ubio njegovu djevojku, u svrhu svojevrsnog zakopavanja ratne sjekire, pomogao mu je odvesti Tabithu na šivanje ruke prije nego što bude prekasno.

Najlošiji aspekt ove priče definitivno je bilo Tabithino premišljanje, budući da je u razmaku od 20 sekundi odlučila da joj je Butch u najboljem slučaju blago simpatičan, a zatim da ga zapravo stvarno voli, i to više nego što voli imati dvije šake.
Za to vrijeme je zabrinuta Barbara pokušavala locirati Tabithu, pa smo tako dobili nekoliko komično-ludih situacija u kojima se Barbara našla. Prva je svakako upadanje na Penguinov skup kriminalaca s namjerom da prijetnjom smrću iz njega izvuče informacije, pa zatim njeni razgovori s Penguinovom čistačicom i njeno manipuliranje prodavačem iz trgovine seks igračaka. No, Barbara je zapravo u ovoj epizodi imala svoj 'Nygma' trenutak, kada je shvatila da je Penguin ubio Isabellu jer je bio ljubomoran na nju.

A s obzirom na njen razgovor s Butchom, mislim da već u idućoj epizodi možemo očekivati da će Barbara svoje saznanje rado podijeliti s Edom. Nadajmo se samo da će okršaj Nygme i Penguina biti puno zabavniji nego Penguinovi ljubomorni ispadi, koji su s vremenom postali poprilično dosadni i naporni.

Ostatak recenzije donosi IGN Adria.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode