Obavijesti

Show

Komentari 8

'Greben spašenih': Novi uradak Mela Gibsona zaslužio ovacije

'Greben spašenih': Novi uradak Mela Gibsona zaslužio ovacije
2

Samo Mel Gibson može dobro na film prenijeti unutarnju borbu likova i realistično snimiti napete scene borbi, kakvima nas je već oduševio. Film 'Greben spašenih' njegovo je remekdjelo

VIDEO

Bile su potrebne godine da se snimi film o junaku Drugog svjetskog rata, Desmondu Dossu i redateljska palica je pala u ruke oskarovca Mela Gibsona, proslavljenog filmovima 'Hrabro srce' i 'Pasija', jer samo on može prenijeti na film intimni unutarnji život likova i realistično snimiti napete scene borbi.

Film 'Greben spašenih' ('Hacksaw Ridge') nevjerojatna je istinita priča o Desmondu Dossu (Andrew Garfield) koji je na Okinawi tijekom najkrvavije bitke iz Drugog svjetskog rata spasio 75 suboraca, a da nije ispalio niti jedan metak niti nosio oružje. Bio je jedini američki vojnik u Drugom svjetskom ratu koji se nenaoružan borio na prvim linijama fronta jer je vjerovao da je, makar je rat u ovom slučaju bio opravdan, ubijanje uvijek moralno neispravno. Kao ratni bolničar sam je evakuirao ranjene koji su pali iza neprijateljskih linija i brinuo se za njihove ozljede, dok ga i samog nisu ranile granate i upucali snajperisti. Doss je bio prvi vojnik s prizivom savjesti koji je dobio Kongresnu medalju časti.

- Kad sam prvi put čuo priču Desmonda Dossa, prvog američkog vojnika s prizivom savjesti kojemu je bila dodijeljena Medalja časti, zapanjila me njegova požrtvovnost. Doss je bio osoba koja je na najnesebičniji i gotovo nesvjestan način redovito riskirao vlastiti život kako bi spasio život svoje braće. Desmond je bio prosječna osoba koja je postigla natprosječne podvige -  izjavio je Mel Gibson.

Film je u potpunosti snimljen u Australiji gdje su uspjeli rekreirati Virginiju iz 1930-tih i neprijateljski teren samog grebena Maeda. Mel je snimao scene na način da je kamera uvijek usred svega što se događa i zbog toga ćete se osjećati kao da ste se našli usred te paklene borbe.

Prema svim dosadašnjim kritikama, ovaj film bi mogao donijeti Gibsonu nagradu Oscar® u kategoriji najbolji film i najbolji redatelj po drugi put nakon 21 godinu kada je dobio nagradu Oscar® za film 'Hrabro srce' u obje kategorije. Jedan od glumaca u filmu je i Vince Vaughn, koji izgleda kao da je još uvijek u vojsci, ima samo riječi hvale za Gibsonov 'Greben spašenih', za koji kaže da uspio savršeno izbalansirati i humor 'prije odlaska u pakao na bojno polje'. Na premijeru filma je došao i Melov dvadesetšestogodišnji sin, Milo, koji u filmu glumi Luckyja Forda.

'Greben spašenih', u distribuciji Blitza, u CineStar kinima možete pogledati već danas, a ulaznice možete kupiti na blagajnama kina, putem aplikacije ili na stranici Blitz CineStara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode