Obavijesti

Show

Komentari 13

Grupa Baby Blue: Ne trpajte nas u isti koš s boy bendovima

Grupa Baby Blue: Ne trpajte nas u isti koš s boy bendovima
5

Zagrebački rokeri Baby Blue osvajaju top-ljestvice, kao i srca brojnih obožavateljica, glazbom koja ne zaostaje za onom koju sviraju njihovi američki i britanski kolege

VIDEO

Nakon što su lani potukli konkurenciju do nogu na natjecateljskom projektu Sonar, koji je namijenjen promoviranju mladih autora i nepoznatih bendova, zagrebačkom rock sastavu Baby Blue počela su se otvarati vrata. Potpisali su ugovor s diskografskom kućom Croatia Records, redovito nastupaju u noćnim klubovima i snimili su tri spota. Zadnjim videouratkom “Gdje smo sad” i prijašnjim “Provokacije” te “Bježim” pjevač Ivan Penezić (21), gitarist Ivan Zečić (22), bubnjar Adrian Borić (20) i basist Filip Deriš (22) pokazali su da je u nepune dvije godine moguće stvoriti trajnu bazu obožavatelja koji s nestrpljenjem iščekuju svaku njihovu novu stvar. 

Iako, ispravnije bi bilo reći obožavateljica nego obožavatelja s obzirom na to koliko ih tinejdžerice hvale na društvenim mrežama. Penezić nam je kroz smijeh rekao da ga ni najmanje ne zabrinjava što glavninu njihove publike čine djevojke.

Nakon nastupa znaju imati svakakvih ponuda

- Znamo imati svakakvih ponuda nakon nastupa, ali, koliko znam, niti jedan od nas dosad nije iskoristio situaciju - smije se pjevač. 

Kreativne snage benda su Zečić, u čijem kućnom studiju nastaju pjesme, i Penezić, s kojim potpisuju sva tri singla koja su do sada objavili, a kantautorski dvojac užurbano radi na prvom studijskom albumu za koji se nadaju da će krajem godine ugledati svjetlo dana. Svi članovi sastava glazbeno su potkovani. Deriš je svirao trubu, klarinet i trombon, samozatajni Borić potječe iz bubnjarske obitelji, a njegov otac Neno snimio je album ni manje ni više nego s gitarističkim virtuozom Tommyjem Emmanuelom (58), Penezić osim pjevanja zna svirati i klavir kao i Zečić, kojeg publika ipak više poznaje kao vrsnog gitaristu.

Za ime benda je kriva gitara nježno plave boje

- Znao sam vježbati 12 sati na dan. Zatvorio bih se u sobu i pokušavao imitirati stil mojih idola poput Joea Satrianija ili Stevea Vaia - prisjeća se Zečić, krivac za ime benda koje je došlo - slučajno. 

Dok su vježbali u jednom prostoru, pitali su ih kako se zovu, pa je Zečić “grunuo” Baby Blue, što je inače bila boja njegove gitare. Iako njihovo ime asocira na britanske i američke boy bendove, zagrebački glazbenici inspiraciju za pjesme traže u malo žešćim izvođačima.

- Na nas su utjecali Nickelback, Deep Purple, Whitesnake, ZZ Top, Guns N’ Roses, Aerosmith i brojni drugi. Zbog toga ne bih želio da nas nazivaju hrvatskim odgovorom na Justina Biebera ili na One Direction - ističe Penezić. 

Sastav koji ima promociju novog singla “Gdje smo sad” 11. siječnja u zagrebačkom klubu Žabac prisjetio se kako im je prošla prijašnja promocija.

- Bio je žešći blam jer je na pola koncerta nestalo struje, a unatoč tome što smo se trudili objasniti publici zašto smo prestali svirati, oni nas nisu čuli jer nam mikrofon nije radio - smije se Zečić.

Sviraju iz ljubavi, a ne zbog slave i brze zarade

Iako se još ne mogu pohvaliti velikom količinom autorskih stvari, dečki su doskočili tom problemu tako što na nastupima izvode rock standarde pa i Adelinu “Rolling In The Deep”. Baby Blue ono što rade, rade iz ljubavi, a ne zbog brze zarade i slave. Možda im zbog toga do sada tako dobro i ide. Mladi bend privukao je pažnju zbog toga što je vrlo malo sastava njihove generacije prisutno na domaćoj sceni, ali i zbog toga što rijetko koji bend tako kvalitetno “prži” srednjostrujaški rock‘n’roll kao što to radi Baby Blue.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin