Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
187 komentara

Guez: Postoji još jedan plagijat, Franka je kopirala i Albance...

Iako je prvo za plagiranje optužio tim Franke Batelić, Guez sada tvrdi da pjesma albanske pjevačice Denise Gjezo 'I go crazy, crazy for your love' ima isti sporni beat kao i Frankina 'Crazy'

Foto: Privatni album
187 komentara

Koliko će još glazbenika pokrasti hrvatski tim?, pita se rumunjski glazbenik Guez.

I go crazy , crazy for your love. How much artists will stole the Croatian team ? A ?

Objavljuje Guez1. travnja 2018

Iako je prvo za plagiranje optužio tim Franke Batelić (25), Guez sada tvrdi da pjesma albanske pjevačice Denise Gjezo 'I go crazy, crazy for your love' ima isti beat kao i Frankina 'Crazy'.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

DOKAZAO PLAGIJAT? Guez je ponovo napao Franku: 'Lažete i od**bite s Eurosonga'

Denise je svoju pjesmu objavila još u prosincu prošle godine.

Franka je teaser za 'Crazy' objavila 26. veljače, a cijelu pjesmu 6. ožujka.

Guez je svoju pjesmu 'Ceea ce iubim' na YouTubeu objavio dva dana ranije, odnosno dva tjedna prije nego je Frankin tim objavio cijelu pjesmu.

Podsjećamo, Branimir Mihaljević, producent pjesme 'Crazy' kojom će nas Franka Batelić predstavljati na Eurosongu, nakon Guezovih prvotnih optužbi obratio se javnosti sa željom da razjasni situaciju.

- Pjesma je u potpunosti naše autorsko djelo, a za produkciju pjesme 'Crazy' sam i ranije istaknuo da sam radio zajedno s kolegom Denisom Mevljom, poznatim pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz. Posljednja dva dana intenzivno smo radili na tome da otkrijemo kako se sve ovo dogodilo. Konačno smo došli do saznanja da je Denis, koji inače radi i prodaje beatove, na stranicu za prodaju, zabunom stavio krivi dokument pod nazivom druge pjesme, odnosno stavio je pjesmu koja je rađena za Eurosong za koju nema odobrenje mene kao koautora za prodaju - objasnio je Mihaljević.

Foto: YouTube screenshot

Naglasio je i kako su pjesmu 'Crazy' u potpunosti radili isključivo za Eurosong i da do prodaje nikako nije smjelo doći.

POGLEDAJTE VIDEO Nova himna? Ćorluka i suigrači zapjevali Frankinu ‘S tobom’

- Nesporno je da je Guez kupio pjesmu 'Blame me' s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje Ugovorom nije imao pravo - zaključio je Mihaljević.

SKANDAL SE NASTAVLJA Denis Mevlja: 'Franka je žrtva moje nepažnje i nespretnosti'

Denis Mevlja rekao je kako mu je žao mi što je Franka postala žrtvom njegove nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti
znala.

- Razumljivo je da je ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi - zaključio je Mevlja.

 

Naši partneri pišu
Message