Obavijesti

Show

Komentari 3

Hakerski napad: Neobjavljeni Jacksonovi materijali ukradeni

Hakerski napad: Neobjavljeni Jacksonovi materijali ukradeni
3

Tvrtka Sony ostala je bez više od 50.000 glazbenih datoteka u najvećem hakerskom napadu do sada. Ukradene su neobjavljene pjesme i dueti pokojnog kralja popa

VIDEO

Jednu od vodećih glazbenih tvrtki na svijetu po drugi put u godini dana napali su hakeri, pišu britanski mediji. 

U travnju je napadnuta Sonyjeva uslugu Playstation Network što im je priskribilo trošak od 106 milijuna funti (962 milijuna kuna). Hakerski napad na datoteku s dosad neobjavljenim pjesmama i glazbenim materijalima pokojnog Michaela Jacksona dogodio se ubrzo nakon toga, no nije otkriven sve do sada. Hakeri su otkriveni tijekom rutinskog praćenja umrežavanja, Jacksonove fan stranice i foruma.

Tvrtka Sony ovoga puta ostala je bez više od  50.000 glazbenih datoteka vrijednih oko 160 milijuna funti (1,5 milijardi kuna). Riječ je o najvećem internetskom napadu na tvrtku Sony koja je nakon smrti pokojnog kralja popa platila 250 milijuna funti (2,3 milijardi kuna) za sedmogodišnja prava na njegove materijale.

Ugovor s organizacijom Michael Jackson Estate dopustio im je da objave njegovih deset novih albuma, uključujući materijale koji su nastali tijekom rada na nekim od njegovih najvećih albuma.

Pjevač, koji je umro u lipnju 2009. godine u dobi od 50 godina, snimio je neobjavljene duete s glazbenicima kao što su Freddie Mercury i Will.i.am iz Black Eyed Peasa. 

Sony je priznao da je ugrožena njihova sigurnost te potvrdio krađu neobjavljenih materijala i dueta pokojnog kralja popa. Prošlog tjedna na sudu su se zbog hakiranja pojavila dva nepoznata muškarca, no nakon ispitivanja i negiranja pušteni su na slobodu uz jamčevinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin