Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Halid: Bio sam pjevač godine, a kažu da ništa nisam napravio

Bosansko-hercegovački pjevač otkrio je u intervjuu za Dnevni Avaz da je prije tri godine zatražio hrvatsko državljanstvo jer je planirao pokrenuti biznis u Lijepoj našoj

Borna Filić/Pixsell
Foto: Borna Filić/Pixsell
53 komentara

Hrvatsko ministarstvo kulture poslalo je prije tri godine Halidu Bešliću odbijenicu kada je zatražio hrvatsko državljanstvo s obrazloženjem da nije pridonio hrvatskoj kulturi. Bosansko-hercegovački pjevač otkrio je u intervjuu za Dnevni Avaz  da je državljanstvo zatražio zbog popularnosti koju ima u Hrvatskoj i zbog toga jer je planirao pokrenuti neki biznis.

- Imao sam u planu kupiti neku kuću na moru ili apartmane. Mali hotel, nešto što bih iznajmljivao. Ali ništa veliko. Nisam ja neki biznismen, živim iznad prosjeka, ali nije to ništa posebno, nemam ja mnogo novca - rekao je Halid.

Uvjeren je da bi mu svaki hrvatski predsjednik dao državljanstvo da ga je direktno zatražio.

- Nisam htio koristiti svoj utjecaj, popularnost, već sam želio, kao običan građanin, ići normalnim, regularnim putem. Ma nije to meni važno, bitno mi je da me tu ljudi vole. Nastupam više u Hrvatskoj nego u Bosni - rekao je Halid i zaključio kako su ga obavijestili da nije napravio ništa za hrvatsku kulturu iako je prije toga bio nagrađen priznanjem za pjevača zabavne glazbe u Opatiji.

Pjevač ne planira ponovno pokretati postupak za dobivanje državljanstva.

- Tada sam zatražio, bilo je to nakon mojih velikih uspjeha u Hrvatskoj. Imam i njemačke papire, neograničenu dozvolu za rad. Sve bi bilo drugačije da sam državljanstvo zatražio kada je počeo rat. Mogao sam ga dobiti među prvima, ali tada sam bio u Njemačkoj i nije mi bilo potrebno, a poslije su se kriteriji povećavali, što je normalno - rekao je Halid koji nema neograničenu dozvolu za rad u Hrvatskoj pa je stalno mora produživati.

Naši partneri pišu
Message