Show

Komentari 3

Haljina u kojoj Dorothy traži 'Čarobnjaka iz Oza' na prodaju

Haljina u kojoj Dorothy traži 'Čarobnjaka iz Oza' na prodaju

Jednostavna plavo-bijela haljina danas se smatra jednim od najprepoznatljivijih filmskih kostima. Upućeni kažu da bi mogla postići cijenu od 2,8 milijuna kuna

Haljina ili bolje rečeno haljetak koji je Judy Garland nosila u filmskom klasiku 'Čarobnjak iz Oza' uskoro će se naći u ponudi losangeleske aukcijske kuće 'Julien's', a upućeni procjenjuju da bi kostim mogao doseći cijenu do pola milijuna dolara, piše Daily Mail. Riječ je o oko 2,8 milijuna kuna. 

Iako je plavo-bijeli kostim 1939. sašiven u nekoliko primjeraka, predsjednik aukcijske kuće Darren Julien ističe da je ovaj koji će se naći na aukciji 'Ikone i idoli 2012.: Hollywood' jedini koji je preživio zub vremena.

Vjerujemo da će se na aukciji koja će se održati 9. i 10. studenog 2012. kolekcionari s užitkom prepustiti čarima cjenjkanja jer bogata ponuda ovaj put uključuje i bijelu haljinu koju je Elizabeth Taylor nosila u filmu 'Mjesto pod suncem', kopiju oporuke i profesionalni set kozmetike koji su pripadali Marylin Monroe, jaknu Catherine Hepburn te haljinu koju je Julie Andrews nosila u mjuziklu 'Moje pjesme, moji snovi'.

Najčitaniji članci