Show

Komentari 44

Hana Hadžiavdagić: 'Jela sam konzerve od kojih su mačke ugibale i kekse stare 40 godina'

Hana Hadžiavdagić: 'Jela sam konzerve od kojih su mačke ugibale i kekse stare 40 godina'

Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo okupirano. Cijeli rat ostala sam u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva, rekla je influencerica

Influencerica, novinarka i poduzetnica Hana Hadžiavdagić Tabaković (37) sa svojim pratiteljima često dijeli trenutke iz svoga privatnog života. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, ova influencerica sada se prisjetila djetinjstva u Sarajevu koje je u to vrijeme bilo opkoljeno. Hana je objavila nekoliko Insta Storyja na kojima je pratitelje upoznala sa detaljima iz njezinog života. 

Emotivnu priču, Hana je započela s detaljima iz ranog djetinjstva za koje kaže da je bilo divno, razigrano i bezbrižno. Bila je dijete razvedenih roditelja, ali kaže, da je zbog toga samo imala privilegije poput poklona s obje strane, dva ljetovanja i puno ljubavi i pažnje.

Njezino sretno djetinjstvo prekinuo je rat i okupacija Sarajeva.

- Imala sam samo sedam godina i skoro završen prvi razred osnovne škole kada je Sarajevo okupirano. Sarajevska opsada sa 1.425 dana jedna je od najdužih u povijesti modernog ratovanja. Cijeli rat ostala sam u Sarajevu i s ponosom za sebe kažem da sam dijete opkoljenog Sarajeva. Pohađala sam osnovnu školu u podrumu, učila čitati i pisati uz svijeće. Jela kekse stare 40 godina (zalihe iz Vijetnama) i Ikar konzerve od kojih su čak i mačke umirale, a maštala o čokoladi - napisala je otvoreno Hana.

Napisala je ona i da je u rodnom Sarajevu skupljale metke gelere i čahure po dvorištu jer za druge igre tada, nažalost, nisu imali vremena. Priznala je i da piše o ratu svojim pratiteljima kako bi uvidjeli koliko su sretni jer odrastaju u žive u boljim vremenima.

- Svako vrijeme je bolje od te duge, krvave, strašne i izgubljene četiri godine. Bez obzira na sve, ja sam kozmopolit, građanin svijeta... Naučena i odgojena da volim pa čak i one koji me povrijede. Ljude ne dijelim po nacionalnosti, vjeri, boji kože ili seksualnom opredijeljenu, nego po dobroti i zloći - zaključila je Hana na Instagramu koja se potom i zahvalila svojim pratiteljima na svoj podršci koju joj pružaju. 

Najčitaniji članci