Obavijesti

Show

Komentari 12

Hana izgubila 65 kg, želi pomoći i drugima: 'Nosila sam muške trenirke, sad napokon uživam'

Hana izgubila 65 kg, želi pomoći i drugima: 'Nosila sam muške trenirke, sad napokon uživam'
1

Trener Mario Mlinarić pomagao joj je i nakon showa te su ostali u kontaktu, a svojim novim režimom prehrane Hana želi ohrabriti i druge s ovim problemom da naprave potrebnu promjenu.

VIDEO

Bila je najmlađa kandidatkinja prve sezone showa 'Život na vagi' prije tri godine, a mnogi su je upamtili. Na televiziji se Hana Sokač (21) pojavila sa 138 kilograma, kao jedva punoljetna srednjoškolka, a do finalne emisije uspjela je izgubiti solidnih 32 kilograma. Iako se, kao i mnogi, nakon izlaska iz režima i snimanja vratila starim boljkama, uspjela je preokrenuti navike i vlastiti život, a o preobrazbi prilikom koje je izgubila 65 kilograma je govorila javno, kako bi i drugima potencijalno pomogla. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24pitanja roko žnv 04:59

- U razdoblju nakon 'Života na vagi' bilo mi je teško jer sam kod kuće imala naravno i druge obveze, plus nadoknade za period koji sam provela u showu. Ali ako to zanemarimo, ovaj drugi val mršavljenja bio mi je puno lakši jer sam išla svojim tempom. Ne gledam na to kao nikakvo mučenje, nego na način kako ću živjeti do kraja života ako želim biti zdravija, pokretnija, zapravo najbolja varijanta same sebe. I stvarno je istinita krilatica Marija Mlinarića kako zdrav život postaje navika - ispričala je djevojka za Slobodnu Dalmaciju.

Rekla je i kako je s trenerom ostala u kontaktu i nakon showa te da joj to pomaže. Svojim novim režimom prehrane želi ohrabriti i druge, a napominje i neke zablude koje ljudi imaju kad kreću na dijetu. 

Boris bi htio osnovati obitelj, a Petra se želi riješiti depresije...
Boris bi htio osnovati obitelj, a Petra se želi riješiti depresije...

- Ne treba ići na dijete i nikad se izgladnjivati. Ne treba si niti ograničavati hranu iz 'prošlog života' u potpunosti, omjer zdrave i nezdrave hrane treba biti 80%-20%. S vremenom ćete primijetiti da vam tijelo više niti ne traži nezdrave namirnice i šećere. Ja ne osjećam više ni energetske oscilacije, a šećer u krvi mi je stabilan. Iz svoje prehrane sam u potpunosti maknula rafinirane šećere i za njih mislim da su najveće zlo, a nalaze se gotovo u svemu. Stvarno bismo trebali uvijek čitati deklaracije kad kupujemo hranu da bismo znali što jedemo. Svi su fokusirani na fizičke transformacije, a zapravo treba vidjeti i što se sve događa u glavi. Mislim da se o mentalnom zdravlju nedovoljno razgovara. Meni samopouzdanje i dalje dolazi na valove, imam naravno još uvijek svoje nesigurnosti, ali sad je puno bolje - ispričala je Hana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hana Sokač (@hanasokac) on

Danas je fokusirana na posao, obitelj i prijatelje, a kao voditeljica radi na lokalnoj radijskoj postaji. Važno joj je, kaže, što napokon može kupovati normalnu odjeću.

- Prije sam nosila samo trenirke i uvijek sam bila obučena u crno. U najdebljoj fazi sam nosila 6XL odjeću. Oblačila sam se na muškom odjelu i nisam marila. Sad kad odem u dućane ne samo da se ne brinem hoću li naći svoj broj, a sad volim poslovni look, košuljice, sakoe. Naučila sam da apsolutno nikad nije kasno za reprogramiranje samoga sebe - kaže Hana za kraj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama