Obavijesti

Show

Komentari 10

Rončević tužio Novu TV i tražio 100.000 kn: Ne možete koristiti tu pjesmu u kontekstu suicida

Rončević tužio Novu TV i tražio 100.000 kn: Ne možete koristiti tu pjesmu u kontekstu suicida
4

Nova TV je osporila tužbu i napomenuli su kako je u prvoj sceni bio muzički dio za djevojčicu koja slavi rođendan, dok je druga scena uz samo djelomično iskorišten instrumental kao 'prijelaz' na drugu scenu

VIDEO

U 14. minuti i 48. sekundi 90. epizode serije 'Čista ljubav' započinje scena u kojoj glumica djevojčici pjeva skladbu 'Moj lipi anđele' Harija Rončevića (58), a u 17. minuti prikazana je scena u kojoj muška osoba odlazi u šumu s užetom. Iz tog ponašanja i izražaja lica, kao i činjenice da u ruci drži uže i promatra drvo, proizlazi zaključak da čovjek planira suicid. U tim trenucima u podlozi uz skladbu se čuje i kreštanje ptica koje stvara tragičan dojam slušatelju, piše Jutarnji list. Zato je glazbenik Rončević tužio Novu TV zbog povrede autorskih prava.

Goran Kovačić/Pixsell

Trgovački sud u Zagrebu nepravomoćno je presudio u korist Rončevića i naložio Novoj TV uklanjanje tona njegove pjesme iz 90. epizode koja se u prvotnom obliku više nikad ne smije reprizirati. Osim toga, Nova TV mora mu isplatiti 15.000 kuna za povredu moralnih autorskih prava s kamatama, a Nova TV na vlastitom portalu mora objaviti i presudu.

Serija 'Čista ljubav' emitirala se od rujna 2017. do lipnja 2018. godine. Sud je zaključio da je autorsko djelo djelomično deformirano i izmijenjeno te se koristilo kao podloga scene suicida. Pored toga, Rončević nigdje nije bio naveden kao autor skladbe koja je korištena na način koji šteti njegovoj časti i ugledu. Glazbenik je slao mailove televizijskog kući, ali oni su ih ignorirali, piše Jutarnji list. 

Borna Filić/PIXSELL

U sudnici je Hari rekao da je pjesmu Moj lipi anđele 'posvetio supruzi kao nježnu ljubavnu pjesmu koja je trebala predstavljati uporište i nadu u teškim životnim trenucima, a s obzirom na značaj koja ona ima za njega, njezino korištenje nikad ne bi dozvolio u kontekstu samoubojstva'.

Nova TV je osporila tužbu i napomenuli su kako je u prvoj sceni bio muzički dio za djevojčicu koja slavi rođendan, dok je druga scena uz samo djelomično iskorišten instrumental kao 'prijelaz' na drugu scenu. Ne smatraju da je skladba preinačena ili nagrđena pa zato ni ne vrijeđa pjevačevu čast i ugled.

Deppova odvjetnica Camille nakon pobjede na sudu dobila unaprjeđenje: 'Svi hoće baš nju'
Deppova odvjetnica Camille nakon pobjede na sudu dobila unaprjeđenje: 'Svi hoće baš nju'

Nova TV ističe da su imali ugovor s tvrtkom IDM Music koja im je na raspolaganje stavila kataloge muzičkih djela za korištenje u vlastitoj produkciji, a da uz pjesmu 'Moj lipi anđele' nije bilo napomene da se treba tražiti posebna dozvola autora prije korištenja. 

Rončević kaže da su mu nudili nagodbu, ali i da ga tvrtka nije kontaktirala ranije oko korištenja skladbe u seriji nego su mu ponudili nagodbu pred posljednje ročište. 

- Barem sam ja to tako shvatio rekavši da tražim 100.000 kuna i da se izbaci scena namjere suicida s mojom skladbom - rekao je Rončević u sudnici.

PR fotografija
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina
Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'
ŠESTA EPIZODA

Igor i Ivana su pobjednici 13. sezone showa Zvijezde pjevaju: 'Ovo je bilo predivno iskustvo!'

Završila je još jedna sezona glazbenog showa, a titulu najboljih ponijeli su Igor Barberić i Ivana Kindl