Obavijesti

Show

Komentari 14

Prva epizoda zbog koje se trese britanski dvor: Harry i Meghan o princezi Diani, paparazzima...

Prva epizoda zbog koje se trese britanski dvor: Harry i Meghan o princezi Diani, paparazzima...
19

Ovo je oduvijek bilo veće od nas. Nitko ne zna cijelu istinu. Mi je znamo. Institucija je zna, kao i naši mediji, jer su pratili priču. I mislim da bi svatko na mome mjestu postupio jednako, objašnjava Harry

VIDEO

Prva epizoda Netflixovog dokumentaraca 'Harry & Meghan' počinje s odricanjem od odgovornosti: 'Ovo je priča o Harryju i Meghan iz prve ruke, koja sadrži nikad viđene snimke. Iz njihove privatne arhive. Svi intervjui snimljeni su prije kolovoza 2022.  Članovi kraljevske obitelji odbili su komentirati sadržaje u ovoj seriji'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

harry i meghan 01:16

Par želi gledatelju dati do znanja da je serija snimljena prije smrti kraljice Elizabete II. u rujnu. Par je ranije bio kritiziran jer su najavili dokumentarac relativno brzo nakon njezine smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatim, u uvodnoj montaži, prikazuju se naslovi novina i časopisa s početka 2020. o odluci Meghan i Harryja da se povuku s kraljevskih dužnosti.

"Iskreno sam zabrinut za sigurnost svoje obitelji", kaže Harry dok epizoda počinje.

"Samo želim doći do druge strane svega ovoga", dodaje Meghan, prije nego što se čini da postaje emotivna.

Trese se britanski dvor! Izašle prve epizode 'Harry i Meghan', kraljevski odgovor bit će žestok
Trese se britanski dvor! Izašle prve epizode 'Harry i Meghan', kraljevski odgovor bit će žestok

Harry zaključuje: "Ovdje se radi o dužnosti i službi, a ja se osjećam kao dio ove obitelji, moja je dužnost otkriti ovo iskorištavanje i podmićivanje koje se događa u našim medijima."

LONDON 2020.

Upravo su završila zadnja dva tjedna njihovih kraljevskih obaveza. Vidimo Harryja kako snima video na londonskom aerodromu.

,,Što se, zaboga, dogodilo? Kako smo završili ovdje?'' 

S otoka Vancouver u Kanadi javlja se Meghan.

- Harry je u Londonu, a ja ne znam ni od kud bih počela. Zapravo sam želim pobjeći od svega toga. Ne znam što da više kažem - prvo je što čujemo od Meghan, koja se snima u sobi sa ručnikom omotanim oko glave.

- Dužnost mi je zaštiti moju obitelji. Kad si rođenjem predodređen za ovu ulogu, zbog količine mržnje prema njoj, pogotovo prema mojoj supruzi zabrinut sam za sigurnost svoje obitelji. Kao članu ove obitelji, dužnost mi je razotkriti eksploataciju i korupciju u našim medijima - kaže Harry.

- Uništavaju nas jer ne prihvaćamo neke stvari - dodaje Meghan

- Ovo nije samo naša priča. Ovo je oduvijek bilo veće od nas. Nitko ne zna cijelu istinu. Mi je znamo. Institucija je zna, kao i naši mediji, jer su pratili priču. I mislim da bi svatko na mome mjestu postupio jednako - objašnjava Harry.

Slijedi uvodna špica koju zbog klasična glazba i montaže fotografija kraljevske obitelji iz prošlosti i sadašnjosti, pomalo podsjeća na periodne britanske dramske filmove.

MONTECITO, KALIFORNIJA, 2021.

Isječak Meganinog intervju iz 2015., godinu dana prije njenog prvog susreta s Harryjem, u kojem je pitaju ako bi morala birati između dva princa - Williama i Harryja - za kojeg bi se odlučila. Odgovor je jasan svima.

- Vidi se koliko si malo znala - komentirao je Harry.

Archetypes podcast

Vidimo Harry kako gura kolica s Lilibet, a Archie govori koliko je lijepo ovdje.

 - Ovo je velika ljubavna priča. Najluđe je to što.. mislim da ova priča tek započinje - kaže Harry i dodaje da je Meghan žrtvovala život kakav je poznavala da bude s njima u njegovom svijetu.

- Vrlo brzo poslije toga, i ja sam žrtvovao život kakav sam poznavao, kako bih bio s njom u njezinom svijetu.
- Zašto ste htjeli snimiti ovaj dokumentarac? - pita ih producentica.

- Osjećaš da ljudi toliko dugo zapravo ne znaju tko si, lijepo je dobiti priliku da im se pruži nešto bolji uvid u sve što se dogodilo i tko smo mi uistinu. 

Harry je otkrio da mu je prijatelj predložilo da snime određeni period njihovog razdoblja i to im se svidjelo.

- Htjeli smo zaštiti našu djecu i razumjeti njihovu ulogu u ovoj povijesnoj obitelji - dodaje Meghan.


PRVO UPOZNAVANJE 2016.

- Meghan i ja smo se upoznali u srpnju 2016 - kaže Harry, Meghan dodaje da joj je upravo tada odobrena nova sezona serije ''Suits''.

Glumica je tada bila solo i samo je putovala.
- Odlučila sam biti solo i zabavljati se. Imala sam karijeru i svoj put. I onda se pojavio H, kao u filmu s iznenadnim obratom.

 

storyeditor/2022-11-19/profimedia-0391211397.jpg

- Htjela je uživati u slobodi - kaže Meghanina prijateljica

Upoznali su se na Instagramu, kaže Harry i dodaje da mu se svidio video nje sa psećim ušima.

Njihov prvi spoj je trajao sat vremena, a Harry je kasnio zbog prometa.

Greška u traileru dokumentarne serije o Harry i Meghan: Ukrali fotku s premijere kultnog filma
Greška u traileru dokumentarne serije o Harry i Meghan: Ukrali fotku s premijere kultnog filma

- Ha, on je igrač. Meni ovo ne treba - rekla je Meghan prije nego što je vidjela oznojenog princa.

- Ona ima sve ono što sam ja tražio - kaže Harry, a Meghan dodaje da je Harry imao popis.

- Mislim da je ona 'ona' prava - povjerio se Harry prijatelju.

- Mislim da mnogi članovi moje obitelji, osobito muškarci, mogu doći u iskušenje ili osjetiti poriv da se vjenčaju s nekim, tko bi se uklopio u  kalupu, umjesto s osobom koja im je možda suđena. Postoji razlika između donošenja glavom i srcem. A moja je majka većinu odluka, ako ne i sve, donosila srcem. A ja sam ipak sin svoje majke.

PRINČEVO DJETINJSTVO I PAPARAZZI

- Postupno se uči kako postati član kraljevske obitelji - kaže Harry.

storyeditor/2022-08-17/PXL_121125_619.jpg

- Sjećam se da je moje djetinjstvo bilo sretno, ispunjeno smijehom i svakakvim pustolovinama.  Nemam mnogo uspomena na momu iz ranog djetinjstva. Gotovo kao sam ih potisnuo. Ali uvijek ću pamtiti njezin osmijeh. Govorila bi mi: 'Možeš upasti u nevolju, samo pazi da te ne ulove'. I ja ću iznutra uvijek biti taj vragolan. 

Princ najviše pamti paparazze koji su ih vječno pratili su stopu. Rijetko kad su mogli uživati bez njih  na odmoru.

- I kroz obitelj i sustav uvijek nam se savjetovalo da ne reagiramo i da im ne potičemo znatiželju. Uvijek je bio prisutan pritisak javnosti, što je bio uzrok mnogih drama, stresova i suza. A te su suze, uvijek bile majčine  - kaže Harry.

Kao dijete paparazzi su ga gnjavili i tražili da gleda u kamere. 

Princ se osvrnuo i na majčin intervju za 'Panoramu'.
- Mislim da joj je takav život teško padao. Mislim da danas svi znamo kako je taj intervju dobiven na prevaru, no ipak je ispričala istinu o svom iskustvu. 

Princeza Diana

- Mamu su uznemiravali dok je bila u braku s mojim ocem. Ali nakon njihove rastave to se pretvorilo u čisto maltretiranje.  Onog trenutka kad se rastala i napustila Instituciju, bila je prepuštena sama sebi. Da, možda je bila jedna od najutjecajnijih i najmoćnijih žena svijeta, ali je bila kompletno izložena. Svašta sam vidio, iskusio i naučio. Bol i patnju žena koje su se udavale u ovu Instituciju.

Harry se pitao hoće ikada naći nekoga tko će imati  'volje i snage podnosi pritiske i teret koji dolaze u paket' s njim.
- Svaka moja veze bi nakon mjesec dana završila u medijima. Kad sam upoznao Meghan, strašno sam se bojao da je ne bi odbijala sva ta medijska pažnja. Znao sam da naša veza može opstati ako je budemo tajili što duže. Usprkos strahu sam naprosto otvorio srce da vidim što će se dogoditi. 

Ispočetka je to bila veza na daljinu. Satima smo razgovarali. Bilo je opušteno i lako. Upoznavali smo se. Osjećam se kao da radimo nešto zločesto - priča Meghan.

- Meghan je u mnogo toga slična mojoj mami. Jednako je suosjećajna  i jednako samouvjerena. Ima neku toplinu. Znam da mnogi neće odobriti kako sam nešto učinio, ali znamo sam da moram poduzeti sve što je u mojoj moći da zaštiti obitelj. Pogotovo poslije nakon što se dogodilo mojoj mami. Znate, nisam htio da se povijest ponovi. 

31. kolovoz. 1991. 
 
- Kad je mama umrla, bilo smo razvučeni na dvije strane. S jedne smo bili samo sinovi koji su htjeli plakati u tugovati, suočiti se s boli zbog gubitka mame. A s druge strane, morali smo skrivati emocije, izaći, rukovati se s ljudima. Williama i meni svu su praktički smatrali svojom djecom. Očekivanje da izađemo među ljude Williamu i meni jako je teško palo. 

CHRISTENING OF PRINCE HENRY

Harry je upisao školu Eton i postojao je dogovor između kraljevske obitelji i britanskih medija da ga neće ometati dok pohađa školu, no nisu se svi mediji pridržavali toga. 
 
- Tad se sve ono što se dogodilo našoj mami, počelo događati nama.  nisu sve priče bile lažne, ali bilo je dosta klasičnog pretjerivanja i recikliranja starih vijesti. 

Zvali su ga ''razuzdani Harry''

- To je bilo previše. Sve što se događalo u UK-u bilo je jako intenzivno. Pokušao sam uspostaviti ravnotežu s gubitkom majke bez nečije pomoći. 

Lesoto, 2004.

- Moja mama mi je bila inspiracija, Pomagala je oboljelima od AIDS-a, pogotovo siročadi. Bilo mi je 18 godina i nekako sam pošao majčinim stopama. Htio sam da njezino naslijeđe živi i da se sa mnom ponosi. Odlazio bih u Afriku i katkad ostajao po  tri mjeseca. 

Toronto 2016.

Upitao želi li doći u Bocvanu.

- Bio sam oduševljen što je pristala. Žena koju sam vidio dvaput u životu ide sa mnom u Bocvani i pet ćemo dana živjeti u šatoru. 

- Što ako se ne svidimo jedni drugome, a zarobljeni smo u šatoru usred ničega? - razmišljala je Meghan tad.

1st of a 2 days visit from The Duke and Duchess of Sussex to Dublin   Albert Nieboer / Netherlands OUT / Point de Vue OUT

- U prvih mah smo odmah sjeli jedno do drugoga i ubrzo smo se držali za ruke. Zatim smo, dok je terenac poskakivao ukrali pokoji poljubac. I od tog se trenutka sve činilo posve normalnim i prirodnim. Morali smo upoznati jedno drugo prije nego što svijet i mediji doznaju za nas. 

- Ništa nas nije ometalo. Nije bilo zrcala ni kupaonice. Srećom, zbilja smo se svidjeli jedno drugome - kroz smijeh kaže Meghan. 

Kalifornija 2021.

- Meghan je imala pravilo da se moramo viđati otprilike svaka dva tjedna. 

- Puno je lakše meni otići njemu u UK. Upravo nas je ta tajanstveno zbližila. 

- Dovesti je u Kensingtonsku palaču kroz policijsku kontrolu bilo je samo po sebi riskantno. Nije važno kome vi vjerujete. Važno je kome oni vjeruju. 

- Tajno smo se sastajali od srpnja. Harry me pokušao pripremiti za ono što je on prošao - rekla je Meghan na kraju.

VELIKI INTERVJU MILE HORVAT:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'