Show

Komentari 6

Hit serija je najveći gubitnik u povijesti Emmyja! Imala je 21 nominaciju i osvojila nula kipića

Hit serija je najveći gubitnik u povijesti Emmyja! Imala je 21 nominaciju i osvojila nula kipića

Iako su se ovogodišnji Emmyji za 'Sluškinjinu priču' pokazali kao potpuni fijasko, serija je 2017. godine osvojila čak i nagradu za najbolju dramsku seriju, no čini se kako je njeno zlatno doba definitivno prošlo

HBO-ova globalno popularna distopijska serija 'Sluškinjina priča' prati žene prisiljene živjeti kao konkubine pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom. Radnja se odvija u bliskoj budućnosti te fikcionalnoj državi Gilead, a posljednjih je godina nezaobilazna točka u pop kulturi, posebice otkako je roman Margaret Atwood dobio svoju televizijsku adaptaciju. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Iako se kritika i publika načelno slažu kako je prva sezona ove TV serije bile osjetno kvalitetnija nego li one recentnije, 'Sluškinjina priča' zaradila je impresivnu 21 nominaciju pred ovogodišnje Emmyje. No, još neobičnije od izuzetno velikog broja nominacija je broj nagrada koje je na kraju dobila. Nula. 

'Sluškinjina priča' izgubila je u baš svim kategorijama u kojoj se serija bila nominirana te je tako postavila neslavni rekord na dodjeli nagrada Emmy. Najbliže ovakvom fijasku bila je kultna serija 'Momci s Madisona', koju se potpuno legitimno smatra jednom od najboljih svih vremena, no te 2012. godine uspjela je izgubiti u svih 17 kategorija u kojima je bila nominirana.

Iako su se ovogodišnji Emmyji za 'Sluškinjinu priču' pokazali katastrofalnima, prije samo četiri godine osvojila je nagradu za najbolju dramsku seriju. Ipak, čini se kako je njeno zlatno doba definitivno prošlo. 

 

Najčitaniji članci