Obavijesti

Show

Komentari 14

Holivudske ljubavi: Kad nježne poglede nisu morali glumiti...

Holivudske ljubavi: Kad nježne poglede nisu morali glumiti...
10

Neke od najljepših holivudskih ljubavnih priča rodile su se na filmskom setu kad se kemija s ekrana pretočila u privatni život glumaca. Svima je zajedničko da su prave

VIDEO

Glumi da nekog voliš pa to možda jednom i postane stvarnost. Za mnoge holivudske zvijezde na filmskom setu dogodilo se baš to. Sati provedeni zajedno, nježni pogledi, poljupci doveli su do ljubavi, ali ne samo one filmske nego prave. Mnogi od njih nisu ni sanjali da će im spoj talenta, kasting agenata koji su im dali šansu, kao i kemija koju su producenti odmah osjetili donijeti odlično filmsko ostvarenje i partnera za kojeg možda nikad ne bi pomislili da je idealan. Tako i Katherine Hepburn na prvu nije mislila da će se zaljubiti u Spencera Tracyja i ostati s njim 26 godina sve do njegove smrti 1967. godine.

Katherine Hepburn pokušala je Tracyja okrenuti zdravom životu

Kad su se prvi put susreli na snimanju filma “Žena godine” 1941., Katherine mu se noseći visoke pete drsko obratila: “Mislim da sam previsoka za vas, gospodine Tracy” a redatelj joj je na to odgovorio da bude bez brige jer će je Spencer brzo spustiti tamo gdje joj je mjesto. A mjesto je bilo u krevetu... Iako su se u početku veze skrivali od javnosti koristeći stražnje ulaze u studija i hotele izbjegavajući novinare, od 1943. postali su nerazdvojni. Par se zaljubio iza kulisa, počevši ono što će postati jedna od najpoznatijih filmskih romansi, iako je Tracy već bio oženjen. U braku s Louise Treadwell bio je od 1923. S njom je imao dvoje djece, a iako nisu živjeli zajedno, veliki katolik Tracy nikada se nije formalno razveo.

- Moja supruga i ja se možemo razvesti kad god poželimo. Ali nećemo. Ovako nam je dobro - rekao je glumac u intervjuu. Katherine se nikad nije miješala niti je od njega zahtijevala brak. Ona ga je pokušala okrenuti zdravijem načinu života. Puno sna i duge šetnje, a iako mu iz prve nije branila alkohol, ubrzo je shvatila da će ga ubiti.

Bogart i Bacall imali su skladan brak unatoč razlici u godinama

Spencer je često dolazio pijan na snimanja, a nerijetko je zbog alkohola uništavao hotelske sobe u kojima je odsjedao. Kate je Tracyja i naučila slikati i to im je postao zajednički hobi. Slikali su u prirodi ili s prozora hotela. Donosila mu je krimiće koje je volio čitati i stavljala ploče s klasičnom glazbom po njegovu ukusu. Oboje su pušili, ona cigarete, on cigare. Par je snimio osam zajedničkih filmova (“Stanje unije”, “Pat i Mike”...), od kojih svi pamte klasik “Adamovo rebro” iz 1949. u kojem se njihova borba u sudnici protezala i na spavaću sobu, i u filmu i u pravom životu. Tracey i Hepburn imali su savršenu kemiju i bili najzabavniji u scenama kad napadaju jedno drugo. Živjeli su zajedno posljednje dvije godine njegova života. “Pogodi tko dolazi na večeru”, za koji je Hepburn dobila drugi Oscar kao najbolja glumica, bio im je zadnji zajednički film. Hepburn taj film nikad nije pogledala čime je svojoj najvećoj ljubavi odala posljednju počast. Ljubav na prvi pogled doživio je i glumac koji je proglašen najvećom filmskom legendom svih vremena - Humphrey Bogart. Ljubav života, Lauren Bacall, upoznao je na snimanju filma “Imati i nemati” (1944). Ona je tada imala 20 godina, a on 25 više. Sasvim suprotno holivudskoj normi, bila je to njegova prva afera s glavnom glumicom. Bogart je i dalje bio u trećem braku pa su prvi sastanci s Bacall bili kratki i diskretni, a u međuvremenu su razmjenjivali ljubavna pisma. Veza je uvelike pomogla Bacall da snimi prvi film, a Bogart joj je olakšao šaleći se s njom i potiho je savjetujući. Vjenčali su se 1945. te su dobili sina i kćer. Bili su zajedno sve do njegove smrti 1957. Bogart, strastveni pušač, umro je od raka jednjaka. Par je snimio četiri zajednička filma, uključujući i jedan od najljepši dokumenata ljubavi u filmu “Duboki san”.

'Nikad nisam mislila da ću se zaljubiti u oženjenog muškarca'

- To je bila ljubav na prvi pogled, iako sam sebi obećala da nikad neću biti s oženjenim muškarcem. Dok ga nisam upoznala, mislila sam da je neobrazovan i površan, a onda me iznenadio. Bio je inteligentan, duhovit, imao je smisla za humor, često smo se smijali. Važno je znati se smijati i u nekim situacijama kada ti ništa nije smiješno, to smatram važnom osobinom - rekla je Bacall, koja je u znak sjećanja na njihov prvi zajednički film na njegovoj nadgrobnoj ploči tražila da napišu: “Ako nešto želiš, samo zazviždi”. Da se ljubav dogodi onda kad je najmanje tražiš, iz prve ruke saznao je i Paul Newman, koji se u Joanne Woodward zaljubio na snimanju “Dugo toplo ljeto” 1957. Oskarovac se ubrzo razveo od prve supruge Jackie Witte, s kojom je bio u braku 11 godina, te se 1958. oženio s Joanne, s kojom je dobio tri kćeri. U siječnju 2008. par je proslavio zlatni pir, a Newman je nakon samo nekoliko mjeseci preminuo od raka pluća.

Burton je često Elizabeth kupovao najskuplje dijamante

Kad su ga novinari jednom upitali za recept dugovječnog braka, odgovorio im je: “Zašto se okolo hraniti hamburgerima kad vas kod kuće čeka veliki sočni odrezak?”. Kraći rok trajanja, ali ništa manji intenzitet odnosa imali su Richard Burton i zlatna holivudska djevojka, obožavana Elizabeth Taylor. Sve je počelo 1963. na snimanju filma “Kleopatra” kad se između Marka Antonija i egipatske kraljice Kleopatre razvila ljubav. Tada su oboje bili u braku, on u prvom, a ona u četvrtom. Richard ju je zaprosio samo devet dana nakon njezina razvoda. U braku su bili deset godina kao najekscentričniji par ‘60-ih. Oboje su imali vlastite jahte i avione, a Richard joj je, znajući za njenu ljubav prema nakitu, često kupovao najskuplje dijamante. Njihov su brak, koji je okončan 1974. i to najvećim dijelom zbog Burtonova alkoholizma, nazivali “srazom dviju stihija”. No ipak nisu mogli živjeti jedno bez drugog. Nakon samo 16 mjeseci vjenčali su se drugi put.

Iako je Richard obećao kako depresiju neće liječiti alkoholom, to je prekršio već na medenome mjesecu u Africi.

- Mi se volimo, ali ne možemo živjeti zajedno - rekao je Burton poslije drugog razvoda. Par je ostao u dobrim odnosima, a glumili su zajedno u 12 filmova. Kad su joj 1984. javili da je Burton umro od izljeva krvi u mozak, Elizabeth se onesvijestila od šoka.

Brad Pitt odmah je 'pao' na fatalnu Angelinu Jolie

- U mom životu nikada nije postojao čovjek poput Richarda. Sanjam kako ću se jednoga dana susresti s njim na nebu - rekla je Taylor. Velike ljubavne priče nema samo zlatno doba Hollywooda, ljubavi na setu i izvan njega događaju se neprestano. Jedan od najpoznatijih parova na svijetu, Angelina Jolie i Brad Pitt, zaljubili se se 2004. na snimanju “Gospodin i gospođa Smith”. Glumac se odmah rastao od Jennifer Aniston, a Jolie je iza sebe imala dva propala braka. Par ima troje posvojene i troje svoje djece, a uskoro se planiraju i vjenčati. Dok ju je svijet sažalijevao zbog razvoda s Pittom, zvijezda serije “Prijatelji” nizala je filmove, a konačno je našla i ljubav. Na snimanju “S njim i na kraj svijeta” 2011. Aniston se zbližila s Justinom Therouxom. Par je zaručen dvije godine, a svadba bi trebala biti uskoro. I Ryan Reynolds je bio u braku dok je snimao film “Green Lantern”, ali to ga nije spriječilo da se zaljubi u Blake Lively. Glumac je okončao trogodišnji brak sa Scarlett Johansson i oženio zvijezdu serije “Tračerica” 2012. I od tada žive povučeno u okolici New Yorka. Pravi obiteljski život vode i Ben Affleck i Jennifer Garner koji su se upoznali dok su 2001. radili na filmu “Pearl Harbor”. Ljubavne iskre zafrcale su ipak dvije godine poslije na setu “Daredevila”. Ben je u šali rekao da je ipak nešto dobro proizašlo iz tog filma. Vjenčali su se 2005. i imaju troje djece. Ni između Penelope Cruz i Javiera Bardema strast odmah nije planula. Iako su se upoznali 1991. na snimanju filma “Šunka, šunka”, vezu su započeli 2007. dok su u filmu “Vicky Cristina Barcelona” igrali ljubavi nezasitan par. U braku su sedam godina i imaju dvoje djece. Ljubav s kolegom nije zaobišla ni Claire Danes, koja se na snimanju romantične drame “Predvečerje” zbližila sa zvijezdom serije “Hannibal” Hughom Dancyjem. Isprva su bili dobri prijatelji, no ubrzo su shvatili da su srodne duše. Vjenčali su se 2009. u tajnosti u Francuskoj, a 2012. dobili su sina.

Kurt Russel i Goldie Hawn u vezi su čak 31 godinu

Dugovječnom vezom mogu se pohvaliti Goldie Hawn i Kurt Russell. Par je zajedno od 1983., od filma “Swing Shift” kada su se zaljubili. Nikada se nisu vjenčali jer, kako Goldie kaže, nikad nisu vidjeli razloga za to.

- Odlično nam ide i bez braka. Već se osjećam potpuno predano, a nije li brak upravo to? Zato, sve dok je moje emocionalno stanje u stanju predanosti, iskrenosti, brige i ljubavi, mi smo dobro - rekla je jednom glumica. Kurt ima sina iz prijašnjeg braka, a Goldie dvoje djece, Olivera i Kate Hudson. Zajedno imaju sina Wyatta. Svakim danom sve je više parova čija se kemija sa seta prelila u privatni život. Oni su time samo dali poticaj kolegama da dvaput promisle prije nego što odbiju filmsku ponudu jer ih možda upravo tamo na filmskom setu čeka ono o čemu su cijeli život sanjali.

Ljubav je bila jača od svega

Bergüzar Korel i Halit Ergenç, poznatiji kao Onur i Šeherezada, ponovno su se zaljubili na snimanju turske serije “1001 noć“. Par je i prije bio u vezi, no nije se održala. On se oženio, a ona zaručila. No nakon osam mjeseci snimanja shvatili su da su savršeni jedno za drugo. On se rastao, a ona prekinula zaruke. Danas zajedno imaju sina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin