Obavijesti

Show

Komentari 35

Hrvatski Casanova: Zlatko je kao vino, što je stariji sve je privlačniji mlađim ženama

Hrvatski Casanova: Zlatko je kao vino, što je stariji sve je privlačniji mlađim ženama
9

Iza sebe ima tri braka, a svojedobno je izjavio kako misli da neće doći do četvrtog. Nedavno se njegova nova djevojka pohvalila zajedničkim fotografijama i pokazala kako uživaju u Mongoliji

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer Zlatko Mateša (74) nedavno je otkrio kako ljudi 30 godina mlađu, Blanku Kačer (44). S njom trenutačno uživa u Mongoliji gdje je svojedobno upoznao i Tuju, 32 godine mlađu manekenku s kojom je bio u vezi. Iza ovog šarmera su tri braka, a sina Zlatka (43) dobio je u prvom braku s Biserkom. S trećom suprugom, Sanjom Gregurić ima i kćer Elu.

Zlatka Matešu (74) zavela je 30 godina mlađa Splićanka Blanka: Sad zajedno uživaju u Mongoliji
Zlatka Matešu (74) zavela je 30 godina mlađa Splićanka Blanka: Sad zajedno uživaju u Mongoliji

Pripadnice ljepšeg spola osvaja humorom, opuštenošću, a svojedobno nam je otkrio kako je ponosan na svoju djecu i činjenicu da je u dobrim odnosima s njihovim majkama. 

Prve ljubavi

Njegova prva supruga Biserka, za koju je Jutarnji 2011. pisao da je sutkinja Upravnog suda i on zajedno su dobili sina Zlatka koji je ime dobio po obiteljskoj tradiciji da najstariji sin dobiva isto ime. Zlatko se zvao i otac bivšeg premijera. Brak im je trajao svega nekoliko godina, a nakon prijateljskog razvoda supružnici su ostali u dobrim odnosima.

Hajrudin Merdanović

Sin Zlatko ostao je živjeti s majkom. Nakon Biserke, Zlatko je upoznao Jasnu.

Njegova druga supruga Jasna bila je referentica u poduzeću Ina trgovina gdje je Mateša radio od 1978. do 1990. godine. Iako nisu imali djece, brak im je trajao punih 13 godina. Nakon rastave, ona se preudala za kolegu s posla i dobila djevojčicu, a par godina kasnije, taman kad je Mateša postao premijer, dobila je dvojke.

Blanka (44) objavila prve fotke s Matešom (74): 'Dogodila se ljubav. Moj predivni, pažljivi...'
Blanka (44) objavila prve fotke s Matešom (74): 'Dogodila se ljubav. Moj predivni, pažljivi...'

- Ako se s nekim ne slažete, bolje je i poštenije prekinuti zajednički život, nego se mrcvariti - priznao je Zlatko za Jutarnji prije 12 godina.

Razveo se opet bez velikih trauma i drama. S prvom suprugom je ostao u prijateljskom kontaktu, a zajedno su i odgajali sina Zlatka koji je sada već zreo muškarac. Nekoliko godina nakon razvoda Biserka se ponovno udala za jednog liječnika.

Treća sreća

Prve ozbiljnije političke korake Mateša je napravio još u Vladi nacionalnog jedinstva premijera Franje Gregurića kao ravnatelj Agencije za restrukturiranje i razvoj. Medijsku pažnju, pogotovo ženskih revija, Mateša je privukao prohodavši sa 'šefovom kćeri', svojom budućom, 16 godina mlađom trećom suprugom.

Zagreb: Zlatko Mateša s prijateljima u kafiću

Već je iza sebe imao dva braka, a treća velika životna ljubav dogodila mu se baš s Gregurićevom kćeri. Tri je godine bio razveden i kao slobodan muškarac na jednoj je večeri kod prijatelja upoznao Sanju Gregurić - liječnicu dermatovenerologinju u bolnici KB Sestre milosrdnice.

Zlatko Mateša (74) opet ljubi: '30 godina je mlađa od mene'
Zlatko Mateša (74) opet ljubi: '30 godina je mlađa od mene'

Tek je kasnije saznao čija je kći. Budući da je Sanjin otac bio utjecajni političar, neki su tada govorili kako je njezin muž premijersku funkciju dobio u miraz. Međutim, Mateša je za te glasine rekao da su 'apsolutna glupost'.

Nakon par godina hodanja, Mateša je treći put zaprosio ženu u koju se zaljubio. Oženio je u tajnosti 1994. godine u Mariji Bistrici. U tom braku dobio je kćer Elu (27), nakon 13 godina braku je došao kraj.

Trinaest je izgleda doista nesretan broj za Matešu. Bivši premijer i aktualni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora nakon 13 godina iselio se iz stana u kojem je živio sa bivšom suprugom Sanjom. Od druge supruge, referentice u Ini, također se razveo nakon 13 godina. Jedino je s prvom suprugom izdržao u bračnoj zajednici tek nekoliko godina.

Kratka romansa u Mongoliji

Nakon tri propala braka, Zlatko je imao kratku romansu s lijepom mongolskom manekenkom, 32 godine mlađom Tujom. Tuju je upoznao u pustinji Gobi, gdje su spavali pod šatorima. Tuju je s njim stigla i u Zagreb, ali njihova veza nije izdržala kušnju vremena.

'Želim se opet oženiti'

- Ludo sam zaljubljen. Ženio sam se i rastajao tri puta, a želim se oženiti i četvrti put. Bilo bi to jako lijepo - govorio je tako Mateša kada je bio u vezi s 34 godine mlađom Bojanom Maglaić, menadžericom za korporativne korisnike u Hrvatskom Telekomu.

Upoznali su se krajem 2010. u popularnom zagrebačkom klubu. Zlatko je Bojanu ubrzo pozvao da mu bude pratnja na skijaškoj utrci Snježna kraljica na Sljemenu. Kroz dva tjedna je prekinuo vezu s djevojkom na Šri Lanki i vratio se u Zagreb. 

- Naravno da sam se zaljubila. Zlatko je iznimno šarmantan, neopisivo inteligentan, staložen, dobar i smiren - jednom je prilikom izjavila Bojana za Gloriju prije tri godine.

Zbog veze sa starijim Matešom, teško se nosila s predrasudama i zlobnim komentarima. Na poslu je, kako je objasnila 2015. godine, prošla i mobbing. Ni njezinim roditeljima u početku nije bilo lako da im kći ima dvostruko starijeg partnera, ali su ga na kraju iznimno cijenili i prihvatili.

Kraj ljubavi: Zlatko Mateša i 12 godina mlađa liječnica prekinuli
Kraj ljubavi: Zlatko Mateša i 12 godina mlađa liječnica prekinuli

Trebali su proslaviti jubilarnu desetu godišnjicu ljubavi, ali 2020. su priznali kako je njihovoj vezi došao kraj.

- Osjećam da trebam dati priliku novim stvarima i izazovima. Nakon 10 godina predivne veze odlučila sam krenuti dalje, nekim novim životnim putem. Jednog dana voljela bih imati vlastitu obitelj - rekla je Bojana tada i dodala kako su oboje dugo razgovarali o tome te kako je Zlatku objasnila što želi u budućnosti.

Zagreb: Poznati na modnoj reviji Duchess

- Podržava me u tome. Ali, lagala bih kad bi rekla da je bilo lagano. Svaki rastanak s voljenom osobom je težak. Tugu nam olakšava to što sada imamo kvalitetan prijateljski odnos - otkrila je tom prilikom.

Spojila ih pašticada

Zlatko je svoju bivšu partnericu, 12 godina mlađu Dijanu Mayer upoznao u jednoj zagrebačkoj vinoteci nakon što je Dijani ponestalo prošeka za pašticadu koju je pripremala kod kuće. Mayer je u razgovoru za Gloriju u prosincu 2021. otkrila kako je počela njihova ljubav. 

– Volim kuhati i toga dana tražila sam prošek za pašticadu. Nigdje ga nisam mogla pronaći pa sam otišla u vinoteku poznanika Ivice Jakića koji je, naravno, imao ono što sam tražila. Ondje je bio Zlatko sa svojim prijateljima, upoznali smo se i raspričali, a onda se prebacili u jednu konobu na Kaptolu - otkrila je tada.

Zagreb: Izbor za Ženu godine u hotelu Esplanada

Mateša i Dijana razmijenili su telefonske brojeve i počeli se dopisivati, a ubrzo se rodila i ljubav, dogodilo se to na ranču u Lici kamo su otišli posjetiti njegovog prijatelja. Mayer je inače majka dvoje djece, kćeri Lune i sina Filipa.

– Preko tjedna radim, ali katkad uspijem uzeti dan-dva godišnjeg i otići na produženi vikend sa Zlatkom. Bili smo u Provansi, Monaku, Antalyji i Rimu, a rado obilazimo i Hrvatsku – rekla je tada epidemiologinja Mayer s kojom Zlatko više nije u vezi.

Prekid je potvrdio Zlatko za časopis Story. Rekao je kako je razlog prekida različitost karaktera.

Iako nerado komentira privatni život, nakon objava da se par razišao, pitali smo ga je li istina da ljubi novu djevojku, 23 godine mlađu?

- 30 godina - rekao je tada nasmijano, a nedavno je njegova nova partnerica potvrdila vezu s njim.

Osvojila ga 30 godina mlađa Splićanka

Blanka Kačer (44)  podijelila je kako uživa u Mongoliji s bivšim hrvatskim premijerom i predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora. Zlatko je čest gost u Mongoliji s obzirom da je njihov počasni konzul u Hrvatskoj. 

- Nakon prelijepih 20 godina s Hrvojem i velike boli uslijed njegove teške bolesti i smrti, kada sam mislila da je nemoguće opet voljeti, dogodila se ljubav s mojim predivnim, duhovitim, pažljivim i inteligentnim Z - napisala je Blanka, a par je pozirao zagrljeno dok su se na drugoj slici držali za ruke.

Inače, Blanka je bila supruga poznatog profesora i pravnika Hrvoja Kačera, koji je preminuo u siječnju godine, poslije kratke i teške bolesti.

Ona je i pročelnica Katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu i ravnateljica Studija za sportsko pravo.

Mateša je bio i gost na promociji sveučilišnog udžbenika Sportsko pravo, čiji je urednik upravo Hrvoje Kačer. Bilo je to u veljači 2019. godine.

- Ponosan sam na svoju djecu, a i u dobrim sam odnosima s njihovim majkama. S te strane zaista mogu biti zadovoljan - rekao nam je svojedobno Zlatko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'
TREĆI KONCERT U ARENI

Aleksandra Prijović izvela je čak tri gosta na binu, za jednim svi 'poludjeli': 'Čovječe, što radiš...'

Prijović je zabavljala publiku u Varaždinu i treću noć zaredom, a na sceni su joj se pridružile tri glazbene zvijezde, MC Stojan, Andreana Čekić i Dejan Kostić

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'
VELIKO SLAVLJE

Mama Hajdukovog golmana plesom je proslavila rođendan: 'Godine jedva prate moj tempo'

Za svoj poseban dan Renata Lovrinčević Buljan je odjenula usku haljinu, a na zabavi imala je tortu i puhala svjećice. U jednom trenutku pridružila se i DJ-u pa zaplesala
Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...
'OVO JE SPRDNJA'

Ovo je Lasagnina konkurencija? Osebujni finski predstavnik nastupio je u bež tangama...

Kada nije bio u bež tangama, Finac Windows95man pjevao je i plesao u kratkim trapericama s otkopčanim šlicem.