Obavijesti

Show

Komentari 52

'Iako su nas roditelji napustili, sve smo im uspjele oprostiti'

'Iako su nas roditelji napustili, sve smo im uspjele oprostiti'
7

ISTE SUDBINE Sanja je nakon doma promijenila dvije udomiteljske obitelji, a majci se vratila sa sedam godina. Po Vesnu je mama došla kad je ona imala 14

VIDEO

Konobaricu, natjecateljicu showa 'Nikad nije kasno' Sanju Gotal (52) iz Zagreba otac je napustio čim su se rodile ona i blizanka Tanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

- Tata je htio sinove, a kad je dobio kćeri, ostavio je nas i majku - kaže Sanja. Oca nikad nisu upoznale. Majka ih je zbog neimaštine dala u dom za nezbrinutu djecu kad su imale samo sedam mjeseci. Djevojčice su promijenile dvije udomiteljske obitelji i danas se viđaju s djecom prvih udomitelja. S drugom obitelji koja ih je udomila izgubile su kontakt.

- Gorčinu prema majci sam možda osjećala dok sam bila tinejdžerica. Kako sam rasla, postajala sam svjesnija cijele te situacije, neimaštine i svega što je naša mama morala napraviti. Što sam starija, više je razumijem. Oprostila sam joj, ali to ne mogu zaboraviti. Rana je ostala - kaže nam Sanja.

Tu nije bio kraj njezinim nedaćama. Njoj i suprugu Ernestu (52) prije dvadesetak godina izgorjela je kuća do temelja.

- Šest puta smo bili podstanari dok nismo došli do svoje kuće. Dok nismo stali na noge uz pomoć suprugovih roditelja. U podstanarstvu smo bili pet godina i tek tad smo kupili kuću - kaže Zagrepčanka. U prvu udomiteljsku obitelj ona i sestra Tanja otišle su iz doma kad su imale godinu dana. Preselile su se iz Zagreba u Zagorje, a majka ih je tamo posjećivala.

- S tom obitelji ostala sam u super odnosima. Ta žena koja nas je prva udomila meni je krsna kuma, a ja njezinoj kćeri krizmana. S njihovom kćeri i sinom se i danas vidim. Naša udomiteljica je, nažalost, umrla prije dvije godine, teško mi je zbog toga - kaže Sanja.

Kod te su obitelji ona i sestra ostale do njihove pete godine.

Majka ih stalno posjećivala

- Majka je htjela da se vratimo u Zagreb i da joj budemo bliže te smo tad otišle u drugu udomiteljsku obitelj. Prva nas je obitelj posjećivala i kad smo živjele u drugoj udomiteljskoj obitelji - rekla je Gotal.

Kod druge obitelji ostale su do prvog razreda osnovne škole. Majka se preudala i vratile su se k njoj. Teško im je bilo kad su napuštale obje obitelji.

Sve to na njoj je, kaže, ostavilo traga, iako se uvijek trudi biti vesela i optimistična.

- Što te ne ubije, to te ojača. Ljubav koja je meni nedostajala pružila sam svojim kćerima. Znaju mi reći da sam ih razmazila. Vedra sam duha, ali opet sam veliki emotivac, možda je to taj trag koji je ostao. Svako malo nešto me ugrize za srce. Na neke stvari sam preosjetljiva. Lako se rasplačem - kaže Sanja.

Kćeri sam malo razmazila

S majkom je danas u dobrim odnosima. Sestra također živi u Zagrebu. Sanja je s majkom ostala dok se s 21 godinu nije udala. Danas je u sretnom braku više od trideset godina. Ona i suprug imaju dvije kćeri, Martinu (30) i Maju (27).

- I one su glazbeno nadarene, no sramežljive su. Okupimo se petkom s prijateljicama pa zapjevamo - kaže Sanja. Ona i suprug strastveni su ljubitelji Oldtimera i životinja. U kući imaju dva psa, mačke, pticu i akvarij. U showu je nastupila s pjesmom 'Kao ti' Parnog valjka i nije prošla dalje.

S 14 godina Vesna je saznala da je posvojena

Pjesnikinja Vesna Benić (50) s otoka Ugljana tek je s 14 godina saznala da je posvojena. Tad se njezina majka vratila u njezin život. Do treće godine živjela je u domu za nezbrinutu djecu.

Rasplakala sve u showu

- Posvojila me je krasna obitelj, moji mama i tata, gdje sam dobila ljubav, toplinu, skrb i brigu - rekla je Vesna, koja je o svojoj sudbini otvoreno govorila u showu 'Nikad nije kasno i rasplakala se. Suze su potekle i šefu žirija Tončiju Huljiću (55), a i voditelj showa Joško Čagalj Jole (45) brisao je suze sa lica.

- Ovim putem želim reći svojoj majci, svojim roditeljima, da sam im sve oprostila. Nikad u životu nisam imala gorčine niti prijezira prema njima - rekla je Vesna u emisiji. Dodala je kako joj je bilo jako teško saznati u 14. godini da nije Vesna Bilić, nego zapravo Snježana.

- Centar za socijalnu skrb odlučio je da me odvedu iz udomiteljske obitelji i stave u dom zbog toga jer su me pripremali da upoznam majku - rekla je Vesna. Najteže joj je bilo što se morala vratiti u dom.

- Najveća boljka mi je bila što sam izgubila onaj dom za koji sam mislila da mu pripadam te ljude za koje sam mislila da su mi biološki roditelji - rekla je pjesnikinja. Dodala je kako je u dječjem domu vidjela svašta što ju je rastužilo. Jole je i dalje dok je ona pričala brisao suze.

- Vjerujte mi, nemojte nikad osuđivati takvu djecu. Svi su oni tamo iz nekih svojih razloga. Svi su oni nešto bili ili željeli biti nešto drugo. Centar za socijalnu skrb jednostavno je istrgnuo mene iz obitelji i odlučio da upoznam biološku majku - rekla je pjesnikinja, kojoj je ta tema bolna točka. Izdala je dvije zbirke pjesama 'U tebi' i 'Znaš li'. Snimila je i prije pet godina kantautorski album duhovne glazbe 'Trebam mir'. Vesna organizira mnoge koncerte diljem Hrvatske.

Vjera joj je najbitnija

- Sve svoje emocije i osjećaje prenijela sam u poeziju - rekla je Benić. Vjera joj je vrlo važna te kaže da joj ona upravo daje snagu da preživi. U braku je i ima 28-godišnjeg sina, na kojeg je ponosna. Show 'Nikad nije kasno', ispričala je, dao joj joj je šansu da prvi put, s punih 50 godina, doživi i osjeti svjetla reflektora velike pozornice.

- Pisanje pjesama i glazbe je teren na kojem se bolje snalazim. Kao kantautorica imam veću slobodu da izrazim sebe, da budem uistinu ono što jesam, dok se pjevanjem bavim kao amater, stoga je stati na ovakvu pozornicu za mene velik blagoslov - ispričala je Benić. Motiv joj nije bilo nije natjecanje, nego sudjelovanje. Iako nije prošla dalje u showu, u kojem je otpjevala pjesmu Gorana Karana 'Kad zaspu anđeli', ni ona ne žali za time jer joj je sudjelovanje u emisiji bilo nezaboravno i iskustvo.

- Ove moje zrele godine su jako plodonosne jer imam iza sebe mnogo iskustva - zaključila je Benić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Severina odgovorila svećeniku, on joj uzvratio: 'Izvrijeđala me'
OGLASIO SE

Severina odgovorila svećeniku, on joj uzvratio: 'Izvrijeđala me'

Tomislav se na društvenim mrežama oglasio nekoliko sati nakon Severinine objave

Službena stranica Eurosonga je objavila video o Nemi: Fanovi u komentarima pišu samo jedno
NEZADOVOLJNI SU

Službena stranica Eurosonga je objavila video o Nemi: Fanovi u komentarima pišu samo jedno

Joost Klein na Eurosongu je trebao predstavljati Nizozemsku s pjesmom  'Europapa', ali je diskvalificiran uoči finala. Fanovi glazbenog natjecanja smatraju da je to bilo neopravdano
Ivo je zbog 'Ljubav je na selu' letio do Čilea, a sada on bira: 'Malo su se promijenile uloge'
NOVA SEZONA

Ivo je zbog 'Ljubav je na selu' letio do Čilea, a sada on bira: 'Malo su se promijenile uloge'

Ivo je bio kod farmerice Darinke Ljubice Goravice Green koja ga je na kraju i odabrala za odlazak na romantično putovanje. Ipak, ljubavne iskrice među njima nisu se rodile