Obavijesti

Show

Komentari 0

Idila: San je postao stvarnost na dubrovačkom Lovrijencu

Idila: San je postao stvarnost na dubrovačkom Lovrijencu
10

Hrvatski i engleski glumci igraju Shakespearovu komediju i Dubrovnik se priključio brojnim svjetskim destinacijama u proslavi 450. obljetnice slavnog engleskog pisca

VIDEO

Hrvatski i engleski glumci igraju jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija, a premijernom izvedbom kazališnog spektakla na engleskom jeziku Dubrovnik se priključio brojnim svjetskim destinacijama u proslavi 450. obljetnice slavnog engleskog pisca. Već dva dana koliko se prikazuje ovo djelo nema slobodnih ulaznica, a odlična prodaja najavljuje vrhunsku debitantsku sezonu Midsummer Scene.

- San je u ovom slučaju doista postao stvarnost. Prepun Lovrijenac i oduševeljena lica gledatelja dali su naslutiti da će u svojoj prvoj sezoni festival privući i više posjetitelja nego što smo očekivali. Glumci su zaista dali sve od sebe, a gosti su nasmijani do suza sretni odlazili kućama - izjavila je producentica Jelena Maržić. 

Uprizorenje jedne od najljepših svjetskih komedija na prekrasnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac predvodio je u glumačkoj i producentskoj ulozi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe. U predstavi se odličnim umjetnikom pokazao i engleski glumac Dominik Golding poznat i po ulozi u hit tv serijalu Downton Abbey.

- Na kraju izvedbe svi smo plakali od sreće. Cijeli cast ima posebnu energiju i jednostavno na sceni se osjećaju kao da glume godinama zajedno. Taj se spoj prenio i u srca gledatelja koji su ostali oduševljeni - izjavio je režiser Gary Wright. 

Shakespearovo djelo San ljetne noći izvodi se do 28. lipnja 2014. godine na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac i to na izvornom engleskom jeziku. Ulaznice po cijeni 240, 190 i 140 kn mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com ili u TZ Grada Dubrovnika i Luži, kao i skoro svim dubrovačkim hotelima i agencijama, a u slučaju kiše predstava se igra u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku. 

Popularna komedija prikazuje se u sklopu novog dubrovačkog festivala Midsummer Scene pripremljenog pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga