Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

'Imala sam moždani udar, ali je sin bio sabran, nisam se bojala'

Iako je na malim ekranima nema već gotovo dvadeset godina, Aleksandru Mindoljević Drakulić svi pamte kao jednu od najupečatljivijih HRT-ovih lica

Foto: Privatni album

Nekadašnja voditeljica od 2016. radi kao sveučilišni nastavnik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u Centru za obrazovanje nastavnika.

Aleksandra Mindoljević Drakulić (48) iznenadile je svoje prijatelje otkrićem da je posljednjih godina prolazila kroz teško razdolje zbog narušenog zdravstvenog stanja. U svemu joj je najviše pomogao, kaže, njen sin Oleg (11). Prije pet mjeseci je, otkriva bivša voditeljica, imala moždani udar. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Njenu ispovijest, koju je Splićanka nazvala 'Ja sam mu dala život i on je meni dao život', objavljenu na Facebooku, prenosimo u cijelosti: 

'Zanimljivo je da sam prije moždanog udara imala 8 operacija. Bili su to sve ginekološki zahvati, svake godine jedan, i to od moje 29-te do 37-me zbog endometrioze i primarnog steriliteta. Sve dok konačno nisam uz pomoć IVF metode u 37. godini života rodila moju najveću ljubav Olega. Nakon te goleme sreće u medijima sam bez imalo srama mogla govoriti sve o tome. Jer je kraj tog životnog razdoblja za mene bio obilježen nečim apsolutno najvrjednijim – pobjedom i novim životom.

Međunarodni znanstveno-stručni skup o mogućnostima i izazovima u odgoju i obrazovanju. Sisak, 20. travnja 2017.

Posted by Aleksandra Mindoljević Drakulić on 20. travnja 2017

Mislila sam da sam sve te godine, svim tim zahvatima, odradila sve. Da sudeći po broju operacija, ne bih trebala imati u životu više nijednu. Uostalom, toliko je starih ljudi koji su preživjeli bez bolnica, pa sam se i ja nekako usudila vjerovati da bi tako moglo biti i sa mnom.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Ipak, godine 2014. sam zbog hernije diska trebala na operaciju kralježnice, ali sam vježbanjem uspjela normalizirati svoje svakodnevno funkcioniranje. I dok sam ležala u kući zbog bolova govorila sam: Eto ti sad! To ti je zbog svih onih knjiga koje pišeš... Plakala sam, osjećala bolnu paraliziranost i bila na rubu napadaja panike. Iz ležećeg bih se položaja dizala oko 10 minuta a kad bi mi bilo što palo iz ruku to je uvijek i ostajalo na podu...

No, da mi je tada itko rekao da ću još imati tri godine života (do moždanog), vjerojatno bih to protumačila projekcijom tj. da, jado koji to govori, zacijelo ima i previše vlastitih muka i da mu na toj zloći svakako treba oprostiti.

1999.

Posted by Aleksandra Mindoljević Drakulić on 22. siječnja 2017

Danas je prošlo nešto manje od 5 mjeseci od mog moždanog udara i hitne operacije trombektomije koju su mi morali učiniti na Rebru. Operacija je navodno trajala dva ili tri sata. Da sam došla malo kasnije, kažu ... Imali ste silnu sreću! Možete slaviti svoj drugi rođendan!

I ja sama, ova od sad, više nisam ista. Tijelom mi prolazi tjeskoba i zabrinutost, a katkada osjećam samo strah od smrti. Nakon 17 dana bolnice i dvije operacije (druga je bila zbog komplikacija u liječenju), jedva sam čekala otpust kući. Ja na postintenzivnoj neurologiji među osamdesetogodišnjacima, smrti oči u oči. Hoće li život sada biti nešto drugo?

Ovo je link na emisiju Nedjeljom u dva https://www.youtube.com/watch?v=MVe3v-tazTo u kojoj je gost bio književnik i...

Posted by Aleksandra Mindoljević Drakulić on 7. veljače 2017

Oleg je bio kod kuće kad mi se to dogodilo. Silna vrtoglavica, mrači mi se, ne mogu ustati iz kreveta, potpuna nemoć, frfljam. Bio je sabran, odmah je nazvao tatu i rekao mu: 'Tata, moraš doći doma, mami nije dobro'. Čučala sam u kutu sobe ispod kreveta u pidžami u polusvjesnom stanju kad su došli po mene. Osjećala sam silnu zahvalnost i nije me bilo strah. To neću nikada zaboraviti. 15. 9. 2017.', napisala je Mindoljević Drakulić. 

 

 

 

Naši partneri pišu
Message