Obavijesti

Show

Komentari 20

Iron Maideni obožavaju Slavena Bilića i zovu ga na pozornicu...

Iron Maideni obožavaju Slavena Bilića i zovu ga na pozornicu...
4

Kad su Iron Maideni nastupali u Splitu prije deset godina na Poljudu, Bilić ih je vodio na večeru, a basist Harris je prije dvije godine, kad su opet došli u grad podno Marjanom, rekao da bi volio da Bilić zasvira s njima

VIDEO

Slaven Bilić najvatreniji je fan Iron Maidena. Basist benda Steve Harris veliki je obožavatelj West Ham Uniteda, kojeg je trenirao Bilić i u kojem je igrao, i tu je započelo njihovo međusobno obožavanje, koja i danas traje.

Imaju iznenađenje: Iron Maiden i njihov Eddie opet u Zagrebu
Imaju iznenađenje: Iron Maiden i njihov Eddie opet u Zagrebu

Kad su nastupali u Splitu prije deset godina na Poljudu, Bilić ih je vodio na večeru, a Harris je prije dvije godine, kad su opet došli u grad podno Marjanom, rekao da bi volio da Bilić zasvira s njima. “Ukrali smo vam Slavena Bilića, oprostite”, rekao je tad na koncertu u Splitu pjevač benda Bruce Dickinson. Bilić je na koncert Maiden 2008. u Splitu vodio sina Lea.

- Napokon u mom drugom domu, na Poljudu, svira moj najdraži bend ikad – rekao je tad oduševljeni Bilić. Skakao je u ritmu heavy metala cijeli koncert i slikao se s ostalim fanovima. Sat vremena prije koncerta Bilić se družio s Maidenima.

- Harris je West Hamov fan, a Bilić obožava Maidene. Bilić ga je htio upoznati, a Harris je rekao da su mu se tresle ruke kad je sreo Bilića – rekao je predsjednik hrvatskog Iron Maiden fan kluba Firma, Stjepan Juras iz Zadra. Harris ima i Hajdukov dres koji mu je poslao Bilić.

- Nazvao sam Bilića da mu kažem da idem na Maidene u Trst i pitao sam ga mogu li Harrisu dati Hajdukov dres. Bilić je bio u Londonu. Nazvao me i rekao mi da mi autobusom iz Splita stiže dres Hajduka. Bilić me nije ni znao, a u roku pet minuta organizirao je da mi pošalju dres - prisjetio se Juras. Juras je isto jedan od najvećih obožavatelja Maidena u Hrvatskoj. Napisao je deset knjiga o Maidenima.

- Rekao sam da ću u 15 godina napisati sto knjiga o njima. Desetinu sam napisao – smije se Juras. Bio je na gotovo stotinjak koncerata Iron Maidena. Ni sam ne broji koliko ih je točno puta gledao uživo. U kontaktu je s menadžmentom kluba pa je par mjesec prije njihova nastupa u Splitu 2016. znao da dolaze.

- Ima jedna tužna priča. Prijatelj iz Škotske, veliki fan Maidena, obolio je od raka, ostalo mu je još par mjeseci života. Nije uspio kupiti kartu za njihov koncert u Škotskoj pa sam mu preko menadžmenta osigurao kartu – govori Juras. U Maidene se zaljubio u prvom razredu osnovne škole osamdesetih. Prvi put gledao ih je 1995. u Italiji. Do sad je obišao velik dio Europe prateći ih po nastupima.

The Legacy Of The Beast: Nordijski koncerti rasprodani
The Legacy Of The Beast: Nordijski koncerti rasprodani

- Prije sam ih kao klinac čekao ispred hotela, no sad to više ne radim – smije se Juras.

Još jedan veliki obožavatelj Iron Maidena, koji dolazi iz Splita, je kuhar Toni Bulić, koji je u 13 godina bio na preko 30 njihovih koncerata. Toni je, inače, Stjepanu, vjenčani kum. Prvi put na njihovom koncertu Toni je bio 2003. u Zagrebu, a sljedeći je bio već pola godine kasnije u Debrecenu. Godišnje ode na njihova tri do četiri koncerta.

- 2006. Godina je bila najbolja. Tad sam bio na njihovih šest koncerata – priča Toni. Na koncertima je uvijek u prvim redovima. Maideni su ga zapazili prije deset godina u Ateni u prvom redu kad je donio hrvatsku zastavu koju od tada nosi na svim koncertima.

- Nakon toga počeli su me pozdravljati makar migom – govori Toni. Harris, osnivač benda, prepoznao ga je iz prvog reda kad su dvije godine poslije došli u Split svirati na Poljudu. Toni je tad radio u splitskom hotelu kao kuhar gdje su Maideni odsjeli.

- Idem mu se javiti, a on meni govori znam te, ti si onaj iz prvih redova i daje mi ruku. Pitao me šta ima, šta radiš ovdje. Rekao sam mu ovdje živim i radim i idem na vaše koncerte. Nije mogao vjerovati – govori Toni. Stjepan i Toni svoj najdraži bend tad su odlučili iznenaditi tortom od krokanta iz Bobisa za 50. Rođendan pjevača Brucea Dickinsona.

- Bruce je bio oduševljen. Kucao je po torti i pitao da li se to jede – smije se Toni.

VIDI OVO: Horoskopski znakovi s kojima ćete imati najbolju ljetnu avanturu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...