Obavijesti

Show

Komentari 8

Ismeta Dervoz: Zbog Kemala sam zapjevala i rasplakala se

Ismeta Dervoz: Zbog Kemala sam zapjevala i rasplakala se
3

NISU JE ZABORAVILI Ismeta Dervoz Krvavac nastupala je nakon 27 godina. Na zagrebačkom koncertu Montenu u čast izvela je hit ‘Zemljo moja’, koji je on napisao

VIDEO

Ismetu Dervoz (62) na povratak na estradu uspjela je nagovoriti Tereza Kesovija (77). Nakon 27 godina pauze popela se na pozornicu. Na koncertu 'Prijatelji i Kemo: Hiljade pahulja bijelih' pjevala je 'Zemljo moja'.

- Noćima prije nisam spavala. Mislila sam da ću sjediti u publici, a onda me je nazvala Tereza. Rekla mi je: “Mala, ako ne dođeš pjevati, nikad više neću s tobom razgovarati“. I ja sam rekla zašto ne? Nitko valjda neće procjenjivati koliko sam vježbala. Ako je Kemica napisao “Zemljo moja“ za mene i Ambasadore, red je da je otpjevam - kaže Ismeta.

Kemalova prva susjeda

S Montenom je bila prva susjeda. Kemo je davao kolegama najljepše pjesme i dolazio im čestitati kad bi s njima pobjeđivali na festivalima. U njihovu 'aerodromskom naselju' prije 36 godina kupili su stanove. Monteno je prvi kupio stan i sve ih uvjeravao da dođu jer 'tamo su i bašte'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Došli smo, ali u naselju nije bilo ničega, ni prijevoza ni dućana. Monteno se šalio da će djecu slati u školu u Zagreb jer mu je aerodrom bio bliži od centra Sarajeva - prisjeća se.

Bregović joj je bio basist

Zadnji put ju je nazvao 20 dana prije nego što je umro. Na njegovu pogrebu molila sam neka mi oproste suze jer ni Kemo ih ne bi dopustio. Ni zbog koga drugoga ne bih se vratila na pozornicu – kaže Ismeta. Na koncertu su joj, kaže, oči zasuzile kad je čula 'Sarajevo, ljubavi moja'. U toj pjesmi ona pjeva back vokale. Zbog Kemala je plakala i u ratu.

- Moje jedine i strašne suze u ratu bile su zbog pjesme ‘Pismo prijatelju’, koju su napisali Kemo i Arsen. Pisali su si pisma i iz tog dopisivanja je izašla pjesma. Trudio se i tada biti duhovit, nasmijavao nas, pričao je viceve o tome gdje je tko našao drva, hranu, tko je napravio lampu od nekog fitilja - kaže Ismeta.

Počela je pjevati s 14 godina u grupi Kodeksi s Goranom Bregovićem (65) i Željkom Bebekom (70). Bregovića i danas zafrkava da je mali basist koji je svirao s njom u bendu, a Bebek joj je bio prateći vokal. Ni jedan se ne ljuti. Pjevačica i voditeljica 20 godina bila je u braku s košarkašem Željezničara, Rođenim Krvavcem (63).

Razvod nakon 20 godina braka

- Sad sam 20 godina razvedena. Brak je sjajna institucija kad je dobar. Nova ljubav u mojem životu trebala bi voljeti Beatlese i znati povremeno šutjeti - zaključila je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje