Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Ispovijesti žrtava kulta: Palili su nam kožu, čuli su se urlici...

Nakon vijesti da se unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević našla u raljama kontroverznog američkoj tajnog društva 'NXIVM', o svojem iskustvu progovorila je i glumica Sarah Edmondson

Foto: Screenshot/YouTube/Instagram
30 komentara

India Oxenberg (26) u sekti 'NXIVM' završila je na nagovor majke, Catherine (56), zvijezde serije 'Dinastija'. Catherine je za časopis People otkrila da se s kćeri prijavila na radionice za samorazvoj u organizaciji tajnog društva. Cilj radionica bio je, kaže, pomoći ljudima da kvalitetnije žive i poboljšaju samopouzdanje. Catherine je s vremenom uočila da se radi o nečem jezivom, pa je odustala, a njena kći India odlučila je ostati u organizaciji. 

Nakon što je priča digla prašinu u medijima, Catherine se javila i bivša prijateljica Bonnie Piesse koja je nedavno napustila sektu. 

 

#Las Vegas #cosmopolitan

A post shared by Catherine Oxenberg (@catherineoxenberg) on

- Rekla mi je: Spasi Indiju, jako loše izgleda, prije no što bude prekasno - priča Catherine koja smatra da su njenoj kćeri 'isprali mozak' jer se ne želi vratiti doma. Čak se i javila preko društvene mreže nakon majčine ispovijesti. 

- Dobro sam, odlično sam! Nikada ne bih povrijedila nekoga tko mi je u životu važan - napisala je India. 

Foto: Screenshot/YouTube/instagram India Oxenberg

Unuka srpske princeze Jelisavete je unutar sekte ušla u sestrinstvo koje ima stroga pravila. Organizacijom, s bazom u New Yorku te ograncima u Kanadi i Meksiku, 'vlada' Keith Ranier (57), poznatiji kao 'Vanguard'. Reiner, kao i sam kult, već godinama intrigrira javnost, no detalji o sekti strogo su čuvani.

Članice sestrinstava Reineru se moraju javljati svako jutro i svaku večer. Ne smiju jesti više od 800 kalorija dnevno kako bi odgovarale Reinerovom ukusu. Kako bi ušle u sestrinstva, buduće članice morale su se 'odreći' svega što lider smatra da su ženske slabosti poput osjećajnosti i ne prihvaćanja da su 'samo žrtve'. Prema glasinama, Keith se seksao sa svakom od članica. Unutar organizacija stvorio je hijerarhiju koja nalaže da svaki član kulta ima 'šest robinja' koje sam mora regrutirati te može s njima raditi što želi. 

Foto: Screenshot/YouTube/instagram Keith Reiner

Detalje o jezivom tajnom društvu otkrila je i bivša članica, glumica Sarah Edmondson, poznata po ulogama u serijama 'Fringe' i 'Psych'. Sarah je bila pripadnica sekte više od deset godina. 

- Kada me prijateljica nagovarala da dođem na radionice, govorila mi je o mreži koja će se razvući cijelim svijetom i na taj način utjecati na politiku i ekonomiju - priča Sarah za New York Times. 

Jedan od uvijeta da budu primljene u sektu je bio da svom 'gospodaru' daju fotografije svog golog tijela ili neki drugi kompromitirajući materijal koji bi trebao služiti kao osiguranje da netko ne izda informacije o društvu.

Edmondson se najviše sablaznila nad procesom inicijacije. Njoj, kao i ostalim ženama, rečeno je da će povodom ulaska u tajno društvo dobiti malenu tetovažu. 

Foto: Screenshot Youtube

- Kada sam stigla na mjesto okupljanja, odmah sam vidjela što rade. Žene su odvozili u drugu sobu iz koje su se čuli urlici i krikovi i trajali bi po 20 do 30 minuta - rekla je glumica. 

Svakoj je ženi, otkriva Sarah, naređeno da se skine te legne na krevet za masažu. Tri druge žene je zatim drže za noge i ramena, a buduća članica treba ponavljati mantru: 'Gospodare, označi me, bit će mi čast'. 

Potom bi u prostoriju ušla liječnica koja je također članica kulta i opremom za spaljivanje rana ženi na mjestu ispod kuka napravi žig. 

- Cijelo vrijeme sam plakala, imala sam osjećaj kao da sam iskočila iz vlastite kože. Krici i miris paljevine ispunjavali su sobu - rekla je Sarah. 

 

U potrazi za pravdom, više bivših članica zatražile su od državnih vlasti da istraže aktivnost grupe. Sarah je liječnicu koja je žene žigoasala prijavila Ministarstvu zdravlja u New Yorku, no odgovorili su joj da to nije u njihovoj nadležnosti jer su sve žrtve dobrovoljno pristale na taj čin. 

 

 

 

 

 

 

Naši partneri pišu
Message