Show

Komentari 3

Ivana Kindl priznala da se bori s depresijom: Antidepresivi pomažu, treba pogoditi terapiju

Ivana Kindl priznala da se bori s depresijom: Antidepresivi pomažu, treba pogoditi terapiju

Antidepresivi pomažu jer dižu hormone sreće koje nismo sami u stanju zbog kemijskog disbalansa u mozgu. No najvažnije je puno raditi na sebi, razgovarati i čitati korisne literature, rekla je pjevačica

Pjevačica Ivana Kindl (43) progovorila je otvoreno o osobnoj borbi s depresijom koja traje već neko vrijeme za Slobodnu Dalmaciju.

Naime, pjevačica je rekla kako je depresija danas najčešća bolest, ali se i dalje premalo pažnje posvećuje mentalnom zdravlju.

-  Ljudi ponekad nisu svjesni da mentalno zdravlje utječe i na fizičko, boje se priznati da pate od depresije ne bi li bili stigmatizirani. Ja sam ekstrovert po prirodi i to me izvlači jer ništa ne zadržavam u sebi, a psihologa posjetim povremeno- rekla je te nadodala da koristi antidepresive koji joj pomažu.

Uvjerila se, kaže, da joj pomažu, ali je bitno pogoditi terapiju i čekati neko vrijeme da počnu djelovati.

- Antidepresivi pomažu jer dižu hormone sreće koje nismo sami u stanju zbog kemijskog disbalansa u mozgu. No najvažnije je puno raditi na sebi, razgovarati i čitati korisne literature - objasnila je.

Ujedno se ona osvrnula i na prekid dugogodišnje veze.

- Svaki prekid teško padne, s vremenom stvari sjednu na svoje mjesto tek kad sve posložiš u glavi. Sada mi definitivno odgovara samački život, no i dalje vjerujem u ljubav - rekla je Kindl za kraj.

Najčitaniji članci