Obavijesti

Show

Komentari 1

Ivani Banfić i Velimiru presudio 'ceviche', a Marija i Dario nisu znali da trebaju oprati sastojke

Ivani Banfić i Velimiru presudio 'ceviche', a Marija i Dario nisu znali da trebaju oprati sastojke
3

Kandidati su pripremali tradicionalne recepte egzotičnih zemalja, u kojima su se pronašli i poneki egzotični začini, sastojci ili pak neobični lonci i ćupovi za kuhanje

VIDEO

U srijedu navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' pripremala su se internacionalna jela sa svih šest kontinenata. Peru, Kenija, Maroko, Venezuela i Kina samo su neke od zemalja čiji su se specijaliteti kuhali.

Kandidati su pripremali tradicionalne recepte egzotičnih zemalja, u kojima su se pronašli i poneki egzotični začini, sastojci ili pak neobični lonci i ćupovi za kuhanje. Svaki je par zauzeo jednu radnu jedinicu na kojoj su već bili određeni recepti, a natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu dva zanimljiva specijaliteta s kojima se nikad do sad nisu susreli.

Ostaci hrane iz frižidera izazvali paniku: Ivana i Aki ipak najbolji
Ostaci hrane iz frižidera izazvali paniku: Ivana i Aki ipak najbolji

- Najgore je raditi jelo za koje ne znaš kako treba izgledati, a ni kakvog okusa treba biti i onda sve što radiš imaš osjećaj da naopako radiš - požalila se Mirela, a nije bilo jednostavno ni drugim kandidatima, no svi su se trudili do posljednje sekunde.

Ivana i Aki pripremali su američka jela Jambalaya i Philly cheesesteak.

- Vaš sendvič je jako fin, meso je fantastično, samo mi fali malo sočnosti. Jambalaya je super, ne bih ništa mijenjao - pohvalio ih je Ivan Pažanin pa je par zaradio visoka 24 boda.

Nešo i Mahir ispali iz showa: Presudio mozak i bijeli bubreg
Nešo i Mahir ispali iz showa: Presudio mozak i bijeli bubreg

Marija i Dario žiriju su ponudili jelo naziva Australska mesnu pita i Bougna. Bili su u problemu od samih početaka jer se nikad nisu susreli s nekim namirnicama, poput listova od banane, a onda im je Tomislav Špiček otkrio da su ih trebali prethodno i oprati, što oni nisu.

- Kako da znamo to ako nam ne piše u receptu. Da smo ih oprali, mogla je isto biti greška. Te stvari trebaju pisati u receptu, a mi smo ga se slijepo držali - kazao je Dario u njihovu obranu.

- Prvo jelo nije dobro, iako te okuse ne poznajem, ali smatram da je jako slatko, batat se skašio i ono nije dobro. Mesna pita nije dobro odrađena jer tijesto nije lijepo hrskavo, ali je meso ukusno - kazala je Željka Klemenčić pa su prijatelji zaradili samo 17 bodova.

Ljuba i Mirela ponudile su turski specijalitet Testi kebab i kinesko jelo Kung Pao piletina.

- Problematika Kung Pao piletine je riža – tvrda je, trebali ste nas upozoriti na to, ima puno stvari koje niste dobro odradili, ali okusi su u redu - kazao je Špiček, a onda su djevojke od Klemenčić dobile pohvalu za neobični kebab u ćupu:

- Ćup je savršen! Tako su zaradile ukupno 20 bodova.

Danijela i Josip pripremali su tzv. pečeni čips Mayai te janjeći tagine s marelicama. Iako ni sami nisu bili sigurni u okuse svojih jela, tagine je oduševio žiri.

- Fali vam soli u prvom jelu, nije neukusno, ali treba biti jače začinjeno, no zadatak je dobro odrađen, a tagine je mrak! Super tekstura, dobro pogođeni začini… - pohvalila je Željka pa je par dobio najbolje bodove, svega 25 boda.

Jazz i Joško pripremali su španjolske delicije – Paella Soccarat i tri vrste tapasa.

Vrhunske namirnice izazvale su kaos! Bilo je suza, ali i smijeha
Vrhunske namirnice izazvale su kaos! Bilo je suza, ali i smijeha

- Tapasi su mi jako dobri, s paellom nisam zadovoljan, prekuhana riža, nema sočnosti i fali mi začina, nema spoja mora i kontinenta kako bi trebalo biti -  komentirao je Špiček, a zaručnici su dobili 19 bodova.

I Bee i Velimir pripremali su riblji ceviche i Arepe – kukuruzne pogačice s nadjevom.

- Što se mene tiče vi ste danas imali najmanje posla, fali mi soli i previše luka u prvom jelu. Pogačice su jako fine, ali se rasipaju i nadjev se dosta rasipa - kazala je Željka, s čim su se složili i kolege u žiriju pa su tako Banfić i Grgić dobili najniže bodove, samo 16 bodova.

Kad se sve zbroji, trenutno stanje na tjednoj tablici ne ide u prilog Ivani i Velimiru te Mariji i Dariju koji se nalaze na dnu ljestvice s 52 boda.

Sutra će par s najmanje bodova napustiti show.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao