Obavijesti

Show

Komentari 1

Ivani Banfić i Velimiru presudio 'ceviche', a Marija i Dario nisu znali da trebaju oprati sastojke

Ivani Banfić i Velimiru presudio 'ceviche', a Marija i Dario nisu znali da trebaju oprati sastojke
3

Kandidati su pripremali tradicionalne recepte egzotičnih zemalja, u kojima su se pronašli i poneki egzotični začini, sastojci ili pak neobični lonci i ćupovi za kuhanje

U srijedu navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj' pripremala su se internacionalna jela sa svih šest kontinenata. Peru, Kenija, Maroko, Venezuela i Kina samo su neke od zemalja čiji su se specijaliteti kuhali.

Kandidati su pripremali tradicionalne recepte egzotičnih zemalja, u kojima su se pronašli i poneki egzotični začini, sastojci ili pak neobični lonci i ćupovi za kuhanje. Svaki je par zauzeo jednu radnu jedinicu na kojoj su već bili određeni recepti, a natjecatelji su imali 75 minuta za pripremu dva zanimljiva specijaliteta s kojima se nikad do sad nisu susreli.

Ostaci hrane iz frižidera izazvali paniku: Ivana i Aki ipak najbolji
Ostaci hrane iz frižidera izazvali paniku: Ivana i Aki ipak najbolji

- Najgore je raditi jelo za koje ne znaš kako treba izgledati, a ni kakvog okusa treba biti i onda sve što radiš imaš osjećaj da naopako radiš - požalila se Mirela, a nije bilo jednostavno ni drugim kandidatima, no svi su se trudili do posljednje sekunde.

Ivana i Aki pripremali su američka jela Jambalaya i Philly cheesesteak.

- Vaš sendvič je jako fin, meso je fantastično, samo mi fali malo sočnosti. Jambalaya je super, ne bih ništa mijenjao - pohvalio ih je Ivan Pažanin pa je par zaradio visoka 24 boda.

Nešo i Mahir ispali iz showa: Presudio mozak i bijeli bubreg
Nešo i Mahir ispali iz showa: Presudio mozak i bijeli bubreg

Marija i Dario žiriju su ponudili jelo naziva Australska mesnu pita i Bougna. Bili su u problemu od samih početaka jer se nikad nisu susreli s nekim namirnicama, poput listova od banane, a onda im je Tomislav Špiček otkrio da su ih trebali prethodno i oprati, što oni nisu.

- Kako da znamo to ako nam ne piše u receptu. Da smo ih oprali, mogla je isto biti greška. Te stvari trebaju pisati u receptu, a mi smo ga se slijepo držali - kazao je Dario u njihovu obranu.

- Prvo jelo nije dobro, iako te okuse ne poznajem, ali smatram da je jako slatko, batat se skašio i ono nije dobro. Mesna pita nije dobro odrađena jer tijesto nije lijepo hrskavo, ali je meso ukusno - kazala je Željka Klemenčić pa su prijatelji zaradili samo 17 bodova.

Ljuba i Mirela ponudile su turski specijalitet Testi kebab i kinesko jelo Kung Pao piletina.

- Problematika Kung Pao piletine je riža – tvrda je, trebali ste nas upozoriti na to, ima puno stvari koje niste dobro odradili, ali okusi su u redu - kazao je Špiček, a onda su djevojke od Klemenčić dobile pohvalu za neobični kebab u ćupu:

- Ćup je savršen! Tako su zaradile ukupno 20 bodova.

Danijela i Josip pripremali su tzv. pečeni čips Mayai te janjeći tagine s marelicama. Iako ni sami nisu bili sigurni u okuse svojih jela, tagine je oduševio žiri.

- Fali vam soli u prvom jelu, nije neukusno, ali treba biti jače začinjeno, no zadatak je dobro odrađen, a tagine je mrak! Super tekstura, dobro pogođeni začini… - pohvalila je Željka pa je par dobio najbolje bodove, svega 25 boda.

Jazz i Joško pripremali su španjolske delicije – Paella Soccarat i tri vrste tapasa.

Vrhunske namirnice izazvale su kaos! Bilo je suza, ali i smijeha
Vrhunske namirnice izazvale su kaos! Bilo je suza, ali i smijeha

- Tapasi su mi jako dobri, s paellom nisam zadovoljan, prekuhana riža, nema sočnosti i fali mi začina, nema spoja mora i kontinenta kako bi trebalo biti -  komentirao je Špiček, a zaručnici su dobili 19 bodova.

I Bee i Velimir pripremali su riblji ceviche i Arepe – kukuruzne pogačice s nadjevom.

- Što se mene tiče vi ste danas imali najmanje posla, fali mi soli i previše luka u prvom jelu. Pogačice su jako fine, ali se rasipaju i nadjev se dosta rasipa - kazala je Željka, s čim su se složili i kolege u žiriju pa su tako Banfić i Grgić dobili najniže bodove, samo 16 bodova.

Kad se sve zbroji, trenutno stanje na tjednoj tablici ne ide u prilog Ivani i Velimiru te Mariji i Dariju koji se nalaze na dnu ljestvice s 52 boda.

Sutra će par s najmanje bodova napustiti show.