Obavijesti

Show

Komentari 7

'Iz Rozge pršti seksepil, ona je hladna Hitchcockova muza...'

'Iz Rozge pršti seksepil, ona je hladna Hitchcockova muza...'
11

Prošlo je Jelenino doba s balerinskim opravicama. Za nju se danas trgaju hrvatski modni dizajneri, tvrdi modni žiri Neven Ciganović. Za 24sata prokomentirao je Jelenin stil kroz godine

VIDEO

Jelena je definitivno jedna od najseksepilnijih pjevačica s ovih prostora. Njezin seksepil se razvijao postupno, kaže modni kritičar Neven Ciganović. Pjevačica Jelena Rozga (42) tijekom godina mijenjala je izgled. Sad ne izgleda uopće nalik na Jelenu iz doba Magazina.

- Ona je jedna od rijetkih koja nije na prvu igrala na seksepil, nego je u početku publici prodavala ono što Danijela Martinović još pokušava prodati, taj imidž vječne djevojčice - kaže Neven.

POGLEDAJTE VIDEO PODRŠKE JELENE ROZGE #zajedno24sata:

Pokretanje videa...

00:31

Kako je Jelena s godinama sazrijevala, tako je sazrijevao i njezin modni izričaj.

- Jelena koju danas gledamo je mješavina hladne Hitchcockove muze i tipične mediteranske ljepotice iz koje pršti seksepil - tvrdi Ciganović. Dodaje kako je prošlo Rozgino doba u balerinskim opravicama i da se za nju danas trgaju najveći hrvatski dizajneri.

- Zanimljivo je to da nikad nije voljela previše eksperimentirati s modnim izričajem i igrala je na sigurno. Trebalo joj je gotovo desetljeće, ako ne i više, da posvijetli zaštitni znak, plavu kosu - kaže Neven Ciganović.

Na javnim nastupima i događajima Jelena je pokazala stvarno svašta - od male crne haljine, preko svijetloplave lepršave haljine s puf rukavima, do ružičaste haljine kakve nose princeze iz bajke.

- Ova roza 'klajda' Jeleni odlično komplementira njezin ten i figuru, ali mi izgleda kao djeveruša koja na svadbi dijeli ružmarin uzvanicima - prokomentirao je Neven kreaciju koju je Jelena nosila 2008. godine u Okrugljaku na promociji novog albuma Severine (47).

Rozga je iznijela i sličnu kreaciju kakvu je Danijela Martinović (48) nosila na Euroviziji 1998. godine kad je pjevala pjesmu "Neka mi ne svane", a tog se stajlinga svi sjećaju. Bijela haljina i preko nje crni plašt s kapuljačom...

dora

Godinu dana prije Jelena je imala mali "kiks". Na Dori je nastupala s pjesmom "Nemam", a za tu priliku odjenula je svijetloplavu lepršavu haljinu s puf rukavima i dubokim dekolteom. Uz tu kreaciju uskladila je uobičajene crne salonke i crni rajf.

- Sjećam se tog nastupa s Dore. Bila je kostimirana u Wendy iz priče o Petru Panu, ali je djelovala potpuno neuvjerljivo jer je tu već počela 'pupati' u pravoga komada te je cijeli taj nastup pod Huljić klanom bio pomalo trash - kaže Neven. Poput nježne modne kombinacije, decentan joj je bio i make-up, koji se uskladio s ritmom pjesme. Uz nju je na pozornici tad bilo Petar Pan s kojim je i zaplesao, ali i Snjeguljica pa se cijela pozornica pretvorila u bajku.

dora2007

Prema Nevenovu mišljenju, jedno od najuspješnijih Jeleninih pojavljivanja bilo je u "bižuterija fazi" kad je pozirala s četiri muška modela.

- Oni su iz Jelene izvukli sav seksepil, koji je ona dotad malo pokušavala zatajiti - kaže. I Jelena je svojedobno "pokleknula" trendovima. Sve više svjetskih zvijezda nosi kreacije hrvatskoj dizajnera Jurja Zigmana, koje je Rozga među prvima nosila.

- Zigman je vjerojatno i prvi koji je Rozgu uspio ovoliko razgolititi. Ne sjećam se da sam je ikad prije toga, ali i poslije, vidio tako oskudno odjevenu - kaže Neven.

Iako si nije dopuštala gafove, nije ni kod Jelene uvijek bilo sve idilično. I njoj se potkrala pogreška kad je u zanosu plesa pokazala međunožje. Danas se Jelena na javnim događajima pojavljuje u elegantnim izdanjima i pokazuje kako se dobro osjeća u svom tijelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu