Obavijesti

Show

Komentari 2

Iza kulisa 'Plesa sa zvijezdama': 'Kad mi kažu da je to ‘samo krpica’, zavrti mi se u glavi!'

Iza kulisa 'Plesa sa zvijezdama': 'Kad mi kažu da je to ‘samo krpica’, zavrti mi se u glavi!'
6

Glavna kostimografkinja ‘Plesa sa zvijezdama’ Emina Kušan s timom uživa u probama kreacija s natjecateljima, iz emisije u emisiju šivaju nove kostime, a zahtjevniji su oni ‘manji’ koji više otkrivaju nego skrivaju

VIDEO

Teško je zamisliti epizodu  'Plesa sa zvijezdama' bez niza glamuroznih kostima kandidata, iza kojih stoji glavna kostimografkinja Emina Kušan. Ove sezone, otkriva nam, vidjet ćemo više od 500 atraktivnih kreacija, a gotovo svaki od njih šiva se po mjerama plesača.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S DOMENICOM

 

- Troje ljudi šiva sve kostime koje vidite na sceni, aplikacije i ukrase dovršavaju cure koje su sa mnom dio tima jer ovo je jedan veliki timski rad. Kostimi se šivaju kod naše Silvije Jug, majstorice svog zanata, s kojom surađujem dugih sedam godina - kaže Emina, čiji maleni tim čine Kristina Grbavac, Ozana Gabriel, Valentina Svetec i Katarina Pohal.

S obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoje specijalizirani dućani ili posudionice, svaki kostim osmišljen je "od nule".

- Svi kostimi su šivani po mjeri jer je plesni kostim specifičan, osim ponekad u jiveu, plesu gdje muški partner s obzirom na vrstu plesa može imati traperice - objašnjava Emina.

Gotovo sav materijal nabavljaju u Zagrebu, a za pojedine kostime koje smo imali prilike gledati bile su im potrebne značajne količine tekstila.

- Primjerice, u prošlotjednoj emisiji za Albininu valcer haljinu, koja je od svilenog muslina, otišlo je deset metara - priča.

Pri osmišljavanju kostima Emina uzima u obzir brojne faktore, prije svega koreografiju i koncept, odnosno priču, koji postoji za svaki nastup.

storyeditor/2022-04-18/6-ep-g-43.jpg

- Sve te koncepte osmišljava urednica nastupa Valentina Klasić, koja se isto tako konzultira sa mnom vezano za kostim. Uz to, zanima me kakva je koreografija i onda o tome razgovaram s mentorima i predlažem što sam zamislila. Nikad nisam bila isključiva, a pogotovo što se plesača tiče, jer oni svoje tijelo najbolje poznaju, tako da naravno da sam uvijek otvorena poslušati što netko od njih ima za reći - kaže.

Emina ističe kako kostimske probe znaju biti jako zabavne.

- Uvijek svi nekako sudjelujemo u tome: 'Možda bi mogli ovo ili ono, da skratimo, da suzimo, hoćemo li ovaj ukras ili ne?'. Za određene kostime je potrebno doći i više od dva puta, a za neke jednom. Neke kostimske probe traju 15 minuta, neke i po sat vremena, ovisi o zahtjevnosti kostima - priča nam Kušan.

Najzahtjevniji su joj, kaže, mali, "goli" kostimi jer na njima se sve jasno vidi.

Filip Vidović večeras se vraća u 'Ples sa zvijezdama': 'Noga je bolje, svaki dan sam na terapiji'
Filip Vidović večeras se vraća u 'Ples sa zvijezdama': 'Noga je bolje, svaki dan sam na terapiji'

- Kad mi netko kaže: 'Ma nije to zahtjevno, to ti je dresić ili rumba krpa', momentalno mi se zavrti u glavi - smije se Emina. Veliki izazov su joj tematske emisije, ali i vremenski okviri.

- Najveći je izazov te teme staviti u funkciju plesnih kostima, a ono što me može izbaciti iz takta je nedostatak vremena. Uvijek smo na knap - rekla je kroz smijeh. Iako u ovoj sezoni još nije bilo nezgoda s kostimima u emisijama uživo, oni Emini nisu nepoznanica.

- U prošloj sezoni u prvoj emisiji Marko Grubnić nije uspio skinuti suknju sa svoje partnerice, dok je na svakoj probi sve funkcioniralo. Ili kad je Viktorija Rađa plesala u finalu na kiši, nikad joj prije rukav nije pao, ali se desilo u prijenosu uživo. No majstorica ga je jako vješto vratila na mjesto. Nisam tip koji paničari, to su stvari za koje svi moramo biti spremni i jednostavno ne možemo na njih utjecati - kaže Emina. 

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu