Obavijesti

Show

Komentari 39

Izvrijeđala ga je na setu pred svima, a on ju je pozvao van

Izvrijeđala ga je na setu pred svima, a on ju je pozvao van
3

Ben Stiller dao je ulogu Christine Taylor u humorističnoj seriji koju je trebao režirati. Uputio joj je kritiku, a ona se naljutila. Njega je njezina reakcija oduševila te je odmah znao da želi provesti život s njom

VIDEO

Kad je prije nekoliko godina snimio “Little Fockers”, treći dio komedije o obitelji Fockers, komičara Bena Stillera pitali su koliko ima sličnosti između njegove obitelji i Fockersa?

- Nikakve. Mi Stilleri smo jako normalni! Znate, kad sam snimao 1999. godine prvi put film o Fockersima, ‘Upoznaj roditelje’, upoznao sam današnju suprugu i nakon nekoliko mjeseci hodanja pitao sam je bi li se udala za mene. Danas, desetak godina poslije još smo u braku i imam s njom dvoje krasne djece, baš kao i Greg Focker, lik koji glumim - rekao je Ben. I danas, nakon 13 godina braka, Ben Stiller još je s glumicom i komičarkom Christine Taylor. 

Benovi roditelji uskoro će proslaviti 60 godina braka

Oboje ističu da su sretni i zadovoljni obiteljskim životom. Stiller je sve o bračnoj vjernosti mogao naučiti i od roditelja. Rođen je 30. 11. 1965. u New Yorku, u obitelji legendarnih komičara Jerryja Stillera i supruge Ann Meara, para koji će iduće godine proslaviti 60 godina braka. Vjenčali su se u studenom 1954. godine i deset godina nastupali po noćnim klubovima u cijeloj Americi. A onda su se profesionalno razdvojili i počeli graditi jednako uspješne karijere. Nakon sedam godina braka rodila im se kći Amy Stiller, a četiri godine poslije dobili su i sina Bena. Nije čudno što su oboje krenuli stopama roditelja. Odrasli su okruženi holivudskim zvijezdama koje su se često motale po kući, a maloj Amy i Benu nikako nije bilo jasno zašto su njihovi roditelji toliko popularni.

Odrastao je okružen holivudskim zvijezdama

Uz to, roditelji nisu nimalo odobravali interes djece za vlastiti poziv. Tako su, nezainteresirani za brojne slavne goste, Amy i Ben kratili vrijeme izvodeći kućne predstave u kojima bi Ben navlačio haljinice starije sestre i recitirao Shakespearea. Već s deset godina uzeo je u ruke kućnu kameru i počeo snimati skečeve u kojima je igrao glavnu ulogu - trapavog, sramežljivog dječaka kojeg bi netko od njegovih vršnjaka namagarčio, a onda bi slijedila Benova osveta. Mnogo godina poslije, kad je već bio afirmirani glumac, režirao je i glumio u filmu “Zagrizi život” iz 1994. s Winonom Ryder i Ethanom Hawkom, radnja filma je bila vrlo slična njegovim kućnim videouratcima. Prije no što se okušao u Hollywoodu, Ben je proveo nekoliko godina glumeći u kazalištu. Nakon što se upisao na UCLA, zaigrao je u crnoj komediji “The House of Blue Leaves”. A zatim i u filmu “The Hustler of Money” - parodiji Scorsesejeva filma “Boja novca” u kojoj je Stiller dobio ulogu koju je u originalu igrao Tom Cruise. Budući da mu je Cruise jedan od omiljenih glumaca, Stiller ga je briljantno imitirao. Zahvaljujući toj ulozi, Stillerov komičarski talent zaintrigirao je Lornea Michaelsa, televizijskog producenta i scenarista pa je 1989. godine angažirao Stillera u poznatom komičarskom showu “Saturday Night Live”, u kojem je nastupao godinu dana. Ben je tada već imao nešto filmskog iskustva jer mu je Steven Spielberg dodijelio i manju ulogu u ratnoj drami “Carstvo sunca” iz 1987. godine. Stiller je već tada znao da ga, osim glume, zanima i redateljski posao. Za MTV režirao je seriju “Back to Brooklyn”, što je oduševilo producente pa su mu 1992. dali “The Ben Stiller Show”. MTV-ju se nije svidio njegov koncept, pa ga je otkupila TV Fox, ali je gledanost podbacila i emitiranje je prekinuto.

Autorski show mu je brzo ukinut zbog loše gledanosti

Stiller je ostao bez posla, ali je za show naknadno dobio nagradu Emmy. Kad mu nije išlo na profesionalnom planu, privatno se želio skrasiti. U svoju emisiju često je pozivao dvije godine stariju komičarku Jeanne Tripplehorn, pa su 1992. godine, nakon nekoliko susreta u studiju, i prohodali. Veza i nije bila previše čvrsta ni stabilna.

Rođena u Tulsi u Oklahomi, Jeanne je bila kći Suzanne i Toma Tripplehorna. Otac joj je bio gitarist koji je 60-ih nastupao s pop grupom Gary Lewis & the Playboys. Roditelji su joj se razveli kad joj je bilo dvije godine, pa su ona i brat počeli živjeti s majkom i bakom. Budući da je voljela zabavljati ukućane od malih nogu, već s 13 je željela debitirati u ‘“Saturday Night Live” ali su je, za razliku od Stillera, odbili.

Sigurno bi oženio Jeannu da ga nije prevarila

Maturirala je i uputila se u New York. Za školovanje je zarađivala kao model studentima kiparstva i slikarstva te snimajući radijske reklame. A onda ju je, nakon nekoliko uspješnih kazališnih uloga, angažirao redatelj Paul Verhoeven za ulogu biseksualne policijske psihijatrice u hit-trileru “Sirove strasti” s Michaelom Douglasom i Sharon Stone. U to vrijeme počela je i vezu sa Stillerom. Nakon njegova neuspjeha s vlastitim showom, ni Jeannei nisu cvale ruže. Majka, s kojom je bila silno vezana, iznenada je preminula u 48. godini od moždanog udara. Zbog svih nesretnih okolnosti trpjela je njihova veza, koju su nekoliko puta spašavali. Kad se konačno uspjela oporaviti od traume, vratila se snimanju filmova. Dobila je glavnu žensku ulogu uz Stillerova idola Toma Cruisea. Uslijedio je film ‘“Waterworld”, u kojem joj je partner bio šarmantni Kevin Costner, a nakon ovog filma njezina veza sa Stillerom konačno se raspala zbog preljuba. No, protivno očekivanjima, Jeanna nije prevarila Stillera s Costnerom nego s anonimnim kaskaderom. Upućeni tvrde da bi Stiller sigurno oženio Tripplehornovu da nije saznao za prevaru. Nakon profesionalnog neuspjeha Stiller se tijekom veze s Jeanne vratio snimanju filmova, a onda je 1996. godine supotpisao scenarij za TV komediju u kojoj se pojavio u ulozi Dereka Zoolandera, uloge s kojom će postići svjetsku slavu. U to vrijeme snimao je uglavnom televizijske emisije i komedije. Tako je i upoznao novu ljubav. Bila je to sedam godina mlađa Amanda Peet, Njujorčanka iz dobrostojeće obitelji. Glumica koja je dobila i ulogu u devetoj sezoni serije “Seinfeld” i komičar koji se upravo pripremao za snimanje prvog igranog filma o Zoolanderu izdržali su u vezi manje od godinu dana.

Suprugu je upoznao na setu serije i brzo su se zaljubili

Osim toga, Amanda je prije Stillera netom bila prekinula s Johnnom Kennedyjem mlađim, pa Ben nije ni imao previše šanse. A onda je Stiller upoznao Amandinu vršnjakinju, 26-godišnju Claire Forlani. Mlada glumica, prije nego što ju je život odveo u Benov zagrljaj, debitirala je u komediji “Policijska akademija - Misija Moskva”, a zatim je zaigrala s Beniciom del Torom u filmu “Basquiat” pa je s njim i bila u vezi oko godinu dana sredinom 90-ih. Svoju vezu nisu nikada potvrdili, ali su na nekoliko premijera došli držeći se za ruke. Godinu dana poslije dobila je ulogu Monice u komediji “Mistery Man” u kojoj je Ben Stiller igrao vječno bijesnog Mr. Furiousa. Hodali su koliko je trajalo snimanje filma i još nekoliko mjeseci pa se i ta veza raspala.

Sljedeća ljepotica koju su mu pripisali bila je Calista Flockhart. Godinu dana stariju glumicu sreo je 1999. godine na humanitarnoj zabavi. Kad se počela družiti sa Stillerom, o njoj su počeli pisati da pati od anoreksije, što je Stillera silno žestilo, pa je mnogo puta tvrdio da su takve optužbe čisto smeće. Ljutilo ga je i što su svi uporno tvrdili da su u ljubavnoj vezi, pa je on sustavno demantirao romansu. No paparazzi su ih tjednima pratili u stopu i Calista i Ben se nisu mogli sakriti iako su to stalno pokušavali. Paparazzi bi ih često uhvatili na romantičnim večerama u ekskluzivnim restoranima, no oni su i dalje tvrdili da su samo prijatelji. U to vrijeme Calista je bila u središtu pozornosti jer je upravo igrala glavnu ulogu u vrlo gledanoj TV seriji “Ally McBeal”.

I dok su 1999. svi još nagađali je li Stiller u vezi s Calistom ili ne, on je te iste godine režirao pilot TV serije “Heat Vision and Jack”. Jedna od glumica koje su se pojavile na setu bila je i njegova sadašnja supruga Christine Taylor. Prohodali su ubrzo nakon što su se upoznali na setu serije. Navodno joj je rekao kako nešto treba odglumiti, a ona mu odbrusila i izvrijeđala ga, što je njega oduševilo. I dok je serija nakon snimljenog pilota neslavno propala, njihova ljubav je izdržala. Christine ga je osvojila izgledom, ali i duhovitošću. Od početka su dijelili i iste interese, pa su tako oboje vegani, odnosno ne jedu meso ni mliječne proizvode. Christine je rođena je 30. srpnja 1971. godine u Allentownu u Pennsylvaniji u obitelji majke Joan, kućanice, i oca Alberta Taylora, vlasnika zaštitarske tvrtke. Nakon završene katoličke škole okušala se najprije u tinejdžerskim TV serijama, a potom u manjim ulogama u humorističnim serijama “Seinfeld” i “Prijatelji”. Godinu dana prije nego što je upoznala Stillera, igrala je sestričnu Drew Barrymore u komediji “Luda vjenčanja”. U to vrijeme plavokosa glumica bila je zaručena za redatelja Jasona Blooma. Godinu dana poslije već je bila udana žena. Ben i Christine vjenčali su se na havajskom otoku Kauai bez mnogo medijske pompe u studenom 2000. godine. Od tada Havaji su njihovo omiljeno mjesto za odmor i odlaze onamo svake godine.

- Kad smo se vjenčali, a ubrzo zatim i dobili prvo dijete, smatrala sam da oboje moramo dokazati da možemo sve i da je naš brak čvrst. Htjeli smo jedno drugom dokazati da možemo snimati filmove i zajedno i odvojeno, pa čak i da on može nastaviti s karijerom, a ja se posvetiti odgoju djece. Rekla sam mu da se opusti i da se fokusiramo na date situacije. Malim koracima do cilja - objasnila je Christine. I doista, otkako su u braku, Ben i Christine snimili su zajedno i nekoliko filmova - “Zoolander” pa “Dodgeball: A True Underdog Story”, “Tropsku grmljavinu”, a nedavno su dovršili snimanje TV serije “Arrested Development”. U međuvremenu Christine je ipak znatno sporije napredovala u karijeri, ali je zato Ben snimio na desetke filmova, što u ulozi redatelja, producenta ili glumca. Supruga mu je uvijek bila potpora.

- Bilo je mnogo teže kad su djeca bila mala. Najprije se 10. travnja 2002. rodila Ella Olivia, a onda smo tri godine poslije, 10. srpnja 2005. dobili i sina Quinlina Dempseya. Bila sam im potrebnija od Bena, no i on je želio što više vremena provoditi s njima. Kad bi snimao u New Yorku, nije bilo problema, ali je i djeci bilo teško bez oca kad bi Ben po nekoliko mjeseci snimao negdje daleko. Tada bismo putovali k njemu na set barem dva puta mjesečno - prisjetila se Christine. Dodala je da je sada puno lakše, a i da uživa s djecom jer je jako podsjećaju na supruga. Kaže da se začudi svaki dan koliko je kći Ella slična Benu. Misli da će biti glumica.

Za sretan brak najvažnija je dobra komunikacija

- Sve manje svog slobodnog vremena žele provesti s nama. Radije se druže s prijateljima. Tako su i moje dužnosti u kući manje, pa imam vremena za povratak karijeri - objašnjava Taylor. Na pitanje koja je tajna balansiranja između uspješne karijere i sretnog braka Stiller je odgovorio u svom stilu.

- Jedina prava formula je da zanemarite djecu. Tad će vam sigurno ostati dovoljno vremena da se posvetite poslu, a i brak će dobiti na kvaliteti jer se nećete viđati - našalio se Ben. Njegova supruga se nadovezala da nije pristojno drugima soliti pamet.

- Potrebno je jako puno razgovora i dogovora, pa čak i kad smo razdvojeni zbog posla. Srećom, postoji Skype, elektronička pošta, chatovi, a na kraju krajeva i avioni. I ono što je bitno jest da dok jedan radi, drugi uvijek bude kod kuće s djecom - objasnila je. I ovo ljeto proveli su na Havajima, gdje su u međuvremenu kupili kuću za odmor. Za novac se ne brinu previše jer je Ben samo ove godine radio na sedam projekata, a za ljubitelje Zoolandera radosna vijest: najavio je da se vraća u kino 2015.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu