Obavijesti

Show

Komentari 2

Jane Russell (89) preminula u snu u svom domu u Kaliforniji

Jane Russell (89) preminula u snu u svom domu u Kaliforniji
10

Bila je najatraktivnija pin-up djevojka tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon filma 'The Outlaw' postala je seks-simbol. U dobi od 60 godina reklamirala je rublje

VIDEO

Imala je problema s disanjem i zbog toga je na kraju i preminula. Jane Russell umrla je u 90-oj godini u svom domu u Kaliforniji. 

Tijekom Drugog svjetskog rata vojnici su je obožavali jer je bila najatraktivnija pin-up djevojka. Otkrio ju je milijarder Howard Hughes koji joj je dao prvu filmsku ulogu u filmu 'The Outlaw'. Nakon snimanja tog filma postala je seks-simbol i jedna od holivudskih ikona svog vremena. Film je snimljen 1941., no u potpunosti su ga emitirali tek 1946., a 1943 u kina je puštena cenzurirana verzija. Razlog tome bio je njen dekolte koji su cenzori smatrali predubokim i stoga neprimjerenim. Snimila je niz fotografija na kojima je pokazala svoje atribute, no poslije je zbog toga žalila.

- Kad je gluma u pitanju, nisam se maknula od komedija. U jednu ruku vjerujem da su razlog tome fotografije koje sam snimila i koje su okarakterizirane kao kontroverzne jer su bile preizazovne - napisala je Jane u svojoj autobiografiji. 

Prestala glumiti jer je bila prestara

S Marilyn Monroe 1953. glumila je u filmu 'Muškarci više vole plavuše', a godinu dana kasnije snimila je mjuzikl 'The French Line' čija je reklama glasila: 'JR u 3D. Treba li išta drugo reći?'. Glumila je i s Clarkom Gableom u hitu 'The Tall Men', a Hughes ju je za trud i rad nagradio s honorarom od današnjih 5500 kuna. Bila je jedina djevojka s kojom je imao strogo poslovni odnos dok su sve druge podlegle njegovu šarmu. 

- Zašto sam prestala snimati filmove? Zato jer sam postala prestara, a u moje vrijeme glumice koje su navršile 30 bile su prestare - rekla je Jane u jednom intervjuu. 

Posvojila troje djece, udavala se tri puta

U dobi od 60 godina snimila je reklamu za rublje za punije žene i time opet dobila pažnju medija. Ljepotica je voljela popiti. Zbog toga su je 1978. uhitili jer je vozila pijana pa je nekoliko dana provela iza rešetaka. Nakon toga bila je na odvikavanju i riješila se poroka. Nije mogla zatrudnjeti jer je u mladosti bila na pobačaju. S Bobom Waterfieldom u braku je bila 24 godine, a posvojili su troje djece. Bračna sreća završila je mukotrpnom rastavom. 

Nakon rastave udala se za Rogera Barretta s kojim je bila u braku nepuna tri mjeseca jer je glumac naglo preminuo. Zatim se udala za trgovca nekretninama Johna Calvina Peoplesa s kojim je bila u braku 25 godina. Nakon njegove smrti, u travnju 1999., nije se ponovo udavala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!
GLAZBENI SPEKTAKL

Eurosong kasno u noći objavio raspored nastupanja u finalu: Baby Lasagna među zadnjima!

Finale će otvoriti Šveđani, a nakon njih nastupaju redom Ukrajinci pa Njemci, Luksemurg, Nizozemska, a šesti po redu je Izrael