Obavijesti

Show

Komentari 14

Janko i Tara: 'Sve rješavamo pogledom, razvijamo telepatiju'

Janko i Tara: 'Sve rješavamo pogledom, razvijamo telepatiju'
10

GLAVNI GLUMAČKI PAR Taru Rosandić i Janka Popovića Volarića gledatelji serije ‘Čista ljubav’ na ulici savjetuju kako da par iz serije ostvari svoju vezu

VIDEO

Kralj sapunica Janko Popović Volarić (37) pridružio se glumačkoj ekipi “Čiste ljubavi”. Već prve zajedničke epizode s Tarom Rosandić (30) svidjele su se gledateljima, koji su uživljeni u rješavanje njihovih problema.

Janko je već rekao kako je do sada puno toga snimio s tom ekipom. Većinu ih, priča, zna još od 2006. pa se na setu “Čiste ljubavi” osjeća kao da se vratio među prijatelje.

Jeste li zadovoljni prvim zajedničkim epizodama?

Janko: Zadovoljan sam. Na setu funkcioniramo odlično i dosta se dobro kužimo. Sada smo se već u svemu uhodali i doista mi se čini da fino surađujemo.

Tara: Jasno. Sigurna sam da je i naša publika zadovoljna.

Je li bilo teško naviknuti se da ste sad glavni glumački par serije?

Tara: Ja sam od početka dio glavnoga glumačkog para ove serije, nisam se baš imala čemu novom priviknuti po tom pitanju. Janko je sad unio svoju energiju u priču serije i ona se, sukladno tome, slaže na neki novi, meni zanimljiv, način.

Janko: Nije.

Svakodnevno snimate zajedno. Trebate li jedno drugome nešto reći ili već po pogledu znate što treba?

Janko: Puno toga rješavamo pogledom, a jedan manji dio ipak dogovaramo ili međusobno ili nam uputama pomažu redatelji.

Tara: Razvijamo ‘telepatiju’! Janko je izrazito susretljiv kao kolega, ja se trudim biti tankoćutna, utoliko nam je ljepše.

Privlače li vas uloge negativaca? Biste li rado zaigrali neku zločestoću?

Janko: Uvijek su negativci oni koji vode priču, pozitivci su skoro uvijek više manje na istoj liniji. S te strane su možda zanimljiviji i zabavniji negativci za igranje, ali ja volim i ove idealiste koji nikad ne odustaju od te neke svoje borbe.

Tara: Bilo kakva promjena je zanimljiva glumcu. Veselila bi me zloćka.

Kako izgleda vaš dan nakon snimanja? Jurite na predstave ili se bacate u krevet?

Janko: Krevet je nepoznanica u mom trenutačnom rasporedu. Ili trčim na predstavu, ili se nalazim s građevincima jer me ponuda za seriju zatekla tijekom radova u stanu, ili učim tekstove za sutrašnje snimanje. Izlasci ili viđanja s prijateljima do kraja snimanja svedena su na minimum. A onda me čeka mirno proljeće u kojemu ću se i odmoriti.

Tara: Bježim u krpe ili podijelim neki obrok s prijateljima ako nemam predstavu u Gavelli.

Što vam kažu gledatelji na ulici? Savjetuju li kako da Tomo i Sonja budu zajedno?

Tara: Da, vjeruju da Sonja i Tomo moraju biti zajedno i prevladati sve prepreke. Jako je to simpatično.

Janko: I ja vjerujem da gledatelji navijaju za njih dvoje, ali za sada nisam imao previše savjetničkih susreta na ulici.

Histrioni

Kad je Severina glumila u “Glembajevima”, puno se glumaca dignulo da je ona pjevačica i nije joj mjesto u kazalištu. Kako je ova ekipa prihvatila Nives Celzijus? Imate li nešto protiv da vam pjevačica bude rame uz rame ispred kamere?

Tara: Ma kakvi. Nives nas raduje na setu.

Janko: Atmosfera koju sam zatekao na setu oko Nives je idilična. Ekipa i kolege je jako vole, vrlo je profesionalna i draga i očito joj je mjesto na setu ‘Čiste ljubavi’. Nives je talentirana, voli raditi i publika je voli. Ako ja propjevam, mislim da mi nitko neće zamjeriti da nastupim kao pjevač. Doduše, to je nemoguće jer bi patile mnoge uši, ali paralela stoji.

Hoće li zbog obveza snimanja ostati vremena za zimski odmor?

Janko: Moj zimski odmor je nova polica i parket u stanu. Skuham kavu, sjednem i piljim u njih s tihim zadovoljstvom.
Tara: Ne, ali uvijek postoji iduća godina.

Što je za vas odmor iz snova? O kakvom odmoru maštate?

Janko: Neki maleni, daleki, polupusti otok na Jadranu ili planinska koliba u Gorskom kotaru zvuče kao apsolutna idila o kojoj maštam.

Tara: Samo neka je u društvu prijatelja. Uvijek kažem da nije bitno gdje si nego s kim si!

Tomo je plemeniti čovjek s čvrstim stavovima, a takav je bio i Krsto Ratkay iz ‘Ponosa Ratkajevih’. Janko, vi kao da ste pretplaćeni na uloge pozitivaca? Volite li svoga Krstu, Tomu…?

Janko: Igrao sam ja Tomu, ali i negativca u seriji ‘Sve će biti dobro’, pa je tu bio i Lucijan u ‘Larinom izboru’. Nakupilo se i tih uloga. Češće sam igrao pozitivce, ali sam se izguštao i s negativcima. Kad se sjetim svih tih snimanja, volim i jedne i druge likove kojima sam se bavio.

Kako se u privatnim životima nosite s likovima kakav je Ranko?

Janko: Sviđa mi se kod Tome što ponekad iskoči iz tračnica zbog bijesa izazvanog nepravdom. Razumijem ga jer se ponekad i ja osjećam kao da je nemoguće pobijediti nepravdu i korupciju koje su bolest društva u kojem svi mi živimo. Ponekad ti dođe da iskočiš iz svoje kože zbog svega što su ljudi spremni napraviti zbog malo materijalnog bogatstva i osjećaja moći. Srećom, Tomo nikad ne prijeđe granicu i opet ustrajno nastavlja svoju borbu s apsolutnim uvjerenjem da dobro ipak na kraju pobjeđuje. To bih i ja, naravno, htio vjerovati.

Gleda li vaš sin David seriju? Pokazuje li i on zanimanje za glumu?

Janko: Nije David baš od serija, a ni od glume. U prvim epizodama ‘Ponosa Ratkajevih’ je glumio mene u mlađim danima. Tada je negdje upisao i dramski studio ZKM-a, ali ga je to ubrzo pustilo. Bio je odličan i prirodan, ali on ima neke svoje interese koji su vezani više uz muziku pa ćemo vidjeti kako će se to razviti. Traži neki svoj put, ali gluma mi se ne čini kao nešto što ga privlači.

Janko iza sebe ima poveći broj sapunica i pretpostavljam da se s lakoćom snašao. Tara, je li vama bio problem promijeniti partnera?

Budući da je surađivati uvijek s novim umjetnicima jedna od osnovnih zadanosti mog posla, a bavim se glumom već određeno vrijeme..., nije. Nisam ostala previše zatečena u ovoj situaciji. S Jankom je, hvala mu, lako raditi! Ponekad je izazov da ostanemo ozbiljni, ali i blesavost je kreativna.

Tara, odlično ste se snašli. Koliko vam znači glumiti s Olgom Pakalović, Ksenijom Pajić, Mladenom Vulićem...?

Sretna sam što sam uspjela provesti vrijeme s ovim mojim briljantnim kolegama i izbliza škicnuti kako oni ‘kuhaju’.

Što kažu doma na to prvo pojavljivanje u sapunicama? Tko je najžešći kritičar? Mama, tata...? Tko je najbrži u pohvalama?

Tara: Ja sam sama svoja najžešća kritičarka, ali imam sreće da u svojoj blizini imam mnoge prijatelje koji su brzopotezni s pohvalama.

Pogledajte naš novi serijal Ljubav ide kroz želudac:

Katarina (33): Neka kulinarski izazov počne! Savršeni muškarac mora kuhati kao moja mama

LJUBAV IDE KROZ ŽELUDAC ❤ Postoji li muškarac koji može skuhati dovoljno ukusan obrok za Katarinu iz Zagreba? Više na http://bit.ly/2Caaow3

Posted by 24sata on Friday, 9 February 2018

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti