Show

Komentari 0

Japanska senzacija: Bubnjari Kodo uskoro u Lisinskom

Japanska senzacija: Bubnjari Kodo uskoro u Lisinskom

Legendarna bubnjarska atrakcija Kodo već 40 godina tutnji svijetom ostavljajući publiku bez daha, a 9. veljače nastupaju u Zagrebu

Legendarni japanski bubnjari Kodo vraćaju se svojim korijenima s 'Legacy', fizički zadivljujućom i glazbeno senzacionalnom predstavom, u kojoj se njihovi ogromni bubnjevi postavljaju na sredinu pozornice i prerađuje bogata riznica njihovih karakterističnih glazbenih materijala nastalih tijekom skoro 40 godina međunarodnih turneja.

The Guardian je za Kodo napisao: 'Balansirajući između smrtonosne agresije i potpunog spokoja, zvuk Koda proteže se od najlakše kišice do kataklizmičke grmljavine, od tišine do zida zvuka, visokog, zastrašujućeg i nesavladivog kao planina'.

Taiko je tradicionalni japanski bubanj i osnova energične žive umjetničke forme. Bubnjarski sastav Kodo, čije ime znači 'kucanje srca', majstori su te forme, koji su drevnu japansku kulturu katapultirali ravno u 21. stoljeće. Od svog osnutka 1981., ansambl Kodo održao je više od 6.000 nastupa u 50 zemalja diljem svijeta. Ova nova predstava 'Legacy' kombinira neke od njihovih najpopularnijih materijala i novi opus, koji se koncentrira na beskrajnim mogućnostima njihovog senzacionalnog bubnjanja.

Kodo u Lisinski dolaze 9. veljače, a ulaznice po cijenama 250, 300 i 350 kn, dostupne na blagajnama Lisinskog i na www.lisinski.hr

Najčitaniji članci