Obavijesti

Show

Komentari 8

Jared Leto slavi 50. rođendan: S osam godina izgubio je oca, a zbog majke je zavolio glumu

Jared Leto slavi 50. rođendan: S osam godina izgubio je oca, a zbog majke je zavolio glumu
15

Svestranog umjetnika često nazivaju glumcem koji ne može stariti, ali i majstorom transformacija. Kolege s kojima je snimao kažu kako ga nisu nikad ni upoznali jer je uvijek netko drugi

VIDEO

Američki glumac i frontmen grupe '30 Seconds to Mars', Jared Leto, poznat je po svojoj predanosti glumačkim ulogama, a tijekom karijere nije žalio ni svoju psihu niti tijelo. Danas slavi 50. rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:32

Glumac koji nikada ne stari, kako je prozvan u javnosti, rođen je 26. prosinca 1971. godine u Louisiani. Kada je bio dječak, najbolji mu je prijatelj bio stariji brat Shannon. Ipak, glumac nije imao lako djetinjstvo. Otac mu je ostavio majku Constance i preudao se kada su dječaci bili mali, a kada je Leto imao samo osam godina, tata mu je počinio samoubojstvo. 

Drugi suprug njegove majke, Karl Leto, posvojio je braću i dao im svoje prezime. Radio je u zrakoplovstvu pa se obitelj često selila. Međutim, i ovaj brak njegove majke se raspao.

Jared Leto kao Gucci i Marvelov superheroj: Iz uloga ne zna izići, a kilažom uvijek šokira publiku
Jared Leto kao Gucci i Marvelov superheroj: Iz uloga ne zna izići, a kilažom uvijek šokira publiku

Leto je prvi posao dobio kada je imao samo 12 godina. Tada je prao posuđe u malenom restoranu, a četiri godine kasnije zaposlio se kao vratar.

Za sva svoja postignuća, Jared zahvaljuje svojoj majci zbog koje se zaljubio u umjetnost. Prvi instrument koji je glumac naučio svirati bio je klavir. Od djetinjstva je obožavao glazbu pa ni ne čudi kako mu se ona pretvorila u veliku karijeru. 

1992. godine s ruksakom i nekoliko stotina dolara preselio se iz New Yorka u Los Angeles. Htio je postati redatelj. Mislio je kako mu je najbolji put do toga kroz glumu pa je počeo vježbati i prijavljivati se za glumačke uloge. Uskoro je dobio malu ulogu u sitcomu 'Wilder Camp'.

Ove zvijezde ne žele imati djecu i za to imaju razloge: Nisu dobri roditelji, svijet je loš i teško je...
Ove zvijezde ne žele imati djecu i za to imaju razloge: Nisu dobri roditelji, svijet je loš i teško je...

Mladi Leto šest godina kasnije već je bio uspješan glumac. Glumio je u filmu 'Tanka crvena linija' uz Seana Penna (61) i Georgea Clooneyja (60). Premijera kultne drame 'Rekvijem za snove' 2000. godine, konačno je smjestila Jareda među velike zvijezde Hollywooda.

Zbog uloge u tom filmu izgubio je 13 kilograma, a sprijateljio se s pravim ovisnicima o drogama iz Brooklyna kako bi se što bolje uživio u ulogu.

- Upoznao sam djevojku i nekoliko dana kasnije prijateljica mi je rekla da je umrla u bolnici zbog predoziranja - prisjetio se glumac u jednom intervjuu.

Iako se penjao na sam vrh Hollywoodske glumačke elite, Leto je odlučio pauzirati tu karijeru na četiri godine. U to se vrijeme usredotočio na svoju glazbenu skupinu.

U glumačke vode vratio se ulogom transrodne Rayon u filmu 'Dobri dileri iz Dallasa'. Leto je za tu ulogu osvojio svoj prvi Oscar, za najboljeg sporednog glumca. On svoje uloge ne glumi, već ih živi. Kako bi što bolje mogao oživjeti Rayon, smršavio je čak 13 kilograma. Njegov kolega sa seta, Matthew McConaughey (52), rekao je da tada niti u jednom trenutku nije upoznao Leta, već je cijelo vrijeme razgovarao sa Rayon.

- On je tada bio Rayon, ne Jared, toliko se uživio. Krao je stvari od mene. Doslovno, džepni nož, upaljače i slično. Nisam znao kako da mu se obratim...ili njoj. Bio je takva dama! - prisjetio se glumac za Vulture.

Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala - Met Gala - Camp: Notes on Fashion - Arrivals - New York City, U.S.

Sljedećih nekoliko godina Jared se još jednom posvetio glazbenoj karijeri, a 2016. godine vratio se pred ljubitelje DC-evih stripova u ikoničnoj ulozi Jokera u filmu 'Suicide Squad'. Kao i sam glumac, njegov je lik bio zanimljiv, provokativan i kontroverzan.

Kako se ponovno uživio u ulogu, odlučio se našaliti s kolegicom Margot Robbie (31) onako kako bi to učinio i Joker. Cijelu situaciju ispričala je njihova kolegica i glumica Viola Davis (56) za Vogue. Naime, Leto je svima rekao kako će se našaliti s Robbie tako što će joj pokloniti štakora u kutiji.

- Vikala sam na nju da ne otvara kutiju! Već sam bila na pola puta do vrata kada ju je otvorila i vidjela najvećeg crnog štakora kojeg možete zamisliti. Ona mu se samo nasmijala. Bez straha. Bila je presretna - prisjetila se glumica.

Osim zanimljive glumačke karijere, Jared Leto je oduvijek bio poznat i po svojim ljubavnim odnosima, kojih je imao mnogo, a do danas se smatra jednim od najatraktivnijih hollywoodskih neženja.

Jedna od njegovih najpoznatijih veza bila je ona s glumicom Cameron Diaz (49). Šuškalo se da par priprema vjenčanje, ali se njihova veza na kraju raspala.

Jared Leto upao u prosvjed u Italiji: 'Večer mi je završila kad su me pošpricali suzavcem'
Jared Leto upao u prosvjed u Italiji: 'Večer mi je završila kad su me pošpricali suzavcem'

2004. godine bio je u vezi i s glumicom Scarlett Johansson (37). Sastajali su se oko godinu dana, a ponovno su viđeni 2012. godine kada su se slatko držali za ruke.

Još jedna poznata dama koju su povezivali s glumcem bila je Ashley Olsen (35). Izvana su izgledali kao par, ali u jednom od njezinih intervjua Ashley je jasno dala do znanja da su samo prijatelji. Nakon toga su ih često u tisku nazivali 'prijateljima s povlasticama'.

2011. šuškalo se da glumac ima aferu i sa srpskom filmskom zvijezdom Ninom Seničar (36) nakon što su zajedno viđeni u izlasku.

Osim što je ljubitelj zahtjevnih filmskih uloga, glazbe i lijepih žena, Leto obožava avanture i putovanja. Tako je i ove godine gostovao je u Hrvatskoj. Točnije, iznajmio otok Obonjan u blizini Šibenika kako bi organizirao trodnevni festival 'Mars Island'. Ovo je druga godina da se festival održao u Hrvatskoj, a prve četiri godine, dok se odvijao u Americi, zvao se 'Camp Mars'. 'Mars Island' na Jadran je došao 2019. godine, a prošle godine otkazan je zbog epidemiološke situacije.

Non Exclusive: Jared Leto holidays Ibiza

Festival je trajao tri dana, od 20. do 23. kolovoza, tijekom kojih su održana dva koncerta grupe '30 Seconds to Mars'. Osim koncerata, gosti su provodili vrijeme u prirodi, jogi, meditaciji i različitim kreativnim radionicama.

Njegovoj karijeri nema kraja pa ćemo ga uskoro gledati i kao osebujnog Paola Guccija i nabildanog superjunaka u Marvelovu ‘Morbiusu’.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KEREKESH SHOWA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin