Obavijesti

Show

Komentari 129

Jedino se od njega nije htjela razvesti, ali ih je rastavila smrt

Jedino se od njega nije htjela razvesti, ali ih je rastavila smrt
5

Iako je medije zabavlja njihova razlika u godinama, glumica i filmski producent bili su sretni i zaljubljeni. Godinu dana nakon što im se rodila kći, Mike je poginuo u padu zrakoplova

VIDEO

Rekla mi je da je joj je Mike bio najveća ljubav. 'Ostala bih s njim u braku da nije umro', priznala mi je. Njega je jako voljela, a on joj je poklonio i najljepše komade nakita, ispričao je bivši vlasnik aukcijske kuće Ward Landrigan koji je bio bliski prijatelj Elizabeth Taylor i njenog trećeg muža Michaela Todda. 

I sama glumica priznala je da je u životu, tijekom kojeg je bila osam puta u braku, imala samo tri prave ljubavi - Richarda Burtona, s kojim se dva puta vjenčala, Todda i dragulje. 

via GIPHY

Elizabeth je filmskog i kazališnog producenta Michaela Todda upoznala početkom 1957. godine na jednoj brodskoj zabavi. Ona se u to vrijeme rastajala od glumca Michaela Wildinga. Za producenta, to je bila ljubav na prvi pogled, a Taylor je kasnije rekla da se, gledajući ga, osjećala hipnotiziranom. 

Par se vjenčao na raskošnoj ceremoniji u Acapulcu 2. veljače iste godine. Šest mjeseci poslije toga, Elizabeth je rodila njihovu kći, Lizu Frances Todd. Glumica je tada imala 24 godine, a Michael 47. Producent je imao sina iz prošlog braka koji je bio dvije godine stariji od Elizabeth. 

No iako je njihova razlika u godinama zabavljala medije i javnost, njima to nije predstavljao problem. Svi koji su ih znali, govorili su da su istinski sretni i zaljubljeni. 

- Ona mu se nije bojala ništa reći u lice, bili su stvarno prekrasan par - rekla je Shirley MacLaine koja je glumila u Toddovom najvećem filmskom hitu 'Put oko svijeta za 80 dana'. Taylor je govorila da uživa u svađama s Michaelom jer im je veza još bolja kada se pomire. 

U ožujku 1958. godine, Mike je saznao da je nagrađen za zabavljača godine prestižnog društvenog kluba Friars, a dodjela se održavala u New Yorku. Iako je Elizabeth silno htjela ići s njim, on joj to nije dao jer je ležala u krevetu s temperaturom i bronhitisom. 

- Bez tebe se osjećam kao polovica škara - rekao je glumici suprug prije nego što se ukrcao u svoj privatni zrakoplov nazvan 'The Lucky Liz'. Iako je večer prije padala kiša i bilo je jako hladno, pilot je zaključio da su vremenski uvjeti za let odgovarajući. 

Prije polijetanja, Todd je nazvao Elizabeth kako bi joj još jednom čuo glas. Obećao joj je da će je nazvati iz Tulse gdje su trebali stati prije New Yorka. No taj poziv se nikada nije ostvario. 

U zrakoplovu se nalazilo četvero ljudi, uključujući pilota. U policijskom izvješću stoji da je zrakoplov bio prenakrcan. Upravo zbog toga je otkazao jedan od dva motora i zrakoplov se srušio blizu mjesta Grants u New Mexicu. Svi koji su bili u avionu su poginuli.

Todd je dan ranije zvao i poznatog glumca te njihovog susjeda, Kirka Douglasa da ide s njim. No Kirkova supruga imala je loš osjećaj i nije mu dala da ide. 

- Rekao mi je: 'Ajde, nemoj se bojati, siguran je zr zrakoplov. Sa sobom nosim fotografiju Elizabeth, a nikada ne bih dopustio da se njoj nešto loše dogodi' - ispričao je Kirk. 

Kada je čula vijest da joj je suprug umro, Elizabeth je još bila pod utjecajem snažnih antibiotika. Navodno je satima ponavljala: 'Ne mogu vjerovati da je to Mike, ne mogu vjerovati'. 

Glumica je nakon smrti svog supruga bila shrvana. Njihova kći Liza Frances imala je samo šest mjeseci. Utjehu je pokušala naći u vezi s njegovim prijateljem Eddiejem Fischerom koji je tada bio u braku s Debbie Reynolds. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu