Show

Komentari 7

Jelavić objavio tužnu vijest: 'Umro je moj prijatelj bubnjar'

Jelavić objavio tužnu vijest: 'Umro je moj prijatelj bubnjar'

Surađivali smo puno, na koncertima i festivalima, a posebno na mom solističkom koncertu u Lisinskom 2017. godine, napisao je pjevač na društvenoj mreži

Splitski glazbenik Žare Siriščević preminuo je u 65. godini, a tužnu je vijest na Facebooku podijelio pjevač Matko Jelavić (61).

58 Splitski festival

- Još smrti glazbenika početkom 2020. u Splitu. Umro je moj prijatelj, bubnjar i krasan čovjek Žare Siriščević. Surađivali smo puno, na koncertima i festivalima, a posebno na mom solističkom koncertu u Lisinskom 2017. godine - napisao je Jelavić na društvenoj mreži.

Žare je glazbenu karijeru započeo u 70-ima kao bubnjar grupe 'Albatros'. Svirao je u 'Dalmatinskim bardima' i u grupi 'Val'. Jedno vrijeme je svirao i u 'Magazinu', a zatim u tada popularnom 'Aspalathos Brassu'. Na Splitskom festivalu 1983. debitira kao perkusionist festivalskog orkestra, gdje nastavlja svirati godinama, kao i u orkestru HRM-a.

Matko Jelavic

Na turnejama je pratio gotovo sve splitske glazbenike, Zoricu Kondžu, Olivera, Tedija Spalata, Giuliana, kao i Meri Cetinić, Ivicu Šerfezija, Terezu Kesoviju, Vicu Vukova... Siriščević je potpisao brojnim pjesmama glazbu i aranžman, među kojima je 'Pjaca moga grada', u kojoj uz klapu 'Friži' pjeva i Oliver.

Najčitaniji članci