Obavijesti

Show

Komentari 0

Jeremy Clarkson automobile zamijenio traktorom i farmom: 'Svaki dan razmišljam o smrti'

Jeremy Clarkson automobile zamijenio traktorom i farmom: 'Svaki dan razmišljam o smrti'

Dokumentarna serija 'Clarksonova farma' prikazuje kako se popularni voditelj nosi s izazovima na svom poljoprivrednom imanju. Publika i poljoprivrednici ga hvale, ali on je ipak nešto suzdržaniji

VIDEO

Osam epizoda prve sezone 'Clarksonove farme' od ljetos je dostupno na Amazonovoj streaming platformi, ali na veliku promjenu u životu i djelovanju popularnog britanskog pisca i voditelja još se nije lako naviknuti. Jeremy Clarkson (61) se oprostio od jurilica iz 'Top Geara' i 'The Grand Toura' i posvetio se traktoru i poljoprivredi, a u jednom od rijetkih intervjua za Guardian je progovorio o ovom neočekivanom projektu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

'Clarksonova farma' snima se na Jeremyjevom imanju u Cotswoldu (Oxfordshire), na posjedu od oko 400 hektara, a prije nego li se voditelj odlučio obrađivati zemljište, koristio ga je susjed. Clarkson potom nabavlja mehanizaciju, životinje, uči i usavršava svoje znanje. 

- Nisam imao pojma što sve imam na ovoj farmi niti što da radim, ali sad znam. Ovo je težak i mukotrpan posao i osjećam se otprilike kao David Attenborough na jet-skiju. Ne očekujete to nikad vidjeti - ispričao je Clarkson za spomenuti medij.

Jeremy Clarkson sighting

Požalio se kako su mu najveći neprijatelji s vremenom postali jazavci koji mu uništavaju farmu, a zakon ih štiti. Također, nezgode poput suše, tuče ili razbijanja vrijedne opreme dio su svakodnevice farmera. Clarkson u seriji posjeduje i ribnjak i košnice s pčelama, a po početku pandemije i zatvaranja pubova, smanjio je površinu ječma i zasadio više povrća. Navodnjavanje Lamborghini traktorom posebna je priča, ali život je ipak mirniji na selu. 

- Nekad sam zamišljao da ću umrijeti sa otprilike 107 godina. Onda je moj otac preminuo sa 61 godinom i pomislio sam kako ni to nije loše. Sad ja imam toliko i bio bih bijesan da umrem, moram još puno toga napraviti. Ali da, svaki dan razmišljam o smrti - priznao je novopečeni farmer.

'Bojao sam se da ću i ja umrijeti sam u tom plastičnom šatoru...'
'Bojao sam se da ću i ja umrijeti sam u tom plastičnom šatoru...'

Kritika je oduševljena njegovim novim projektom, a hvale ga i poljoprivrednici, no Clarksonovi intervjui prava su rijetkost. Tvrdi da mu promidžba ne treba te da je u njima ionako 'vrlo lako reći nešto glupo i požaliti'. Ipak, požalili nisu oni koji su pratili 'Clarksonovu farmu'.

- Ja znam ponešto o automobilima, ali o poljoprivredi ne znam u principu ništa. Možete me tek pratiti i gledati kako učim, ako to želite - zaključio je. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin