Show

Komentari 20

John Malkovich: 'Napola sam Hrvat. To je činjenica, ali nije nešto čime se posebno ponosim'

John Malkovich: 'Napola sam Hrvat. To je činjenica, ali nije nešto čime se posebno ponosim'

Slavni glumac John Malkovich u Zagrebu je nastupio sa svojim poznatim glazbeno-scenskim performansom "The Music Critic", koji je izveo u Dvorani Vatroslava Lisinskog, a govorio je i o svojim korijenima

Ovo nije prvi put da je John Malkovich (67) posjetio Hrvatsku, ali ponovno je proteklog vikenda izazvao veliku pažnju. Prije četiri godine već je otvorio novu sezonu "The Music Critic" u dvorani Vatroslava Lisinskog, a njegov performans, koji je spoj teatra, glazbe i komedije publika je ponovno imala priliku vidjeti u Zagrebu. John je glavni narator i glumi glazbenog kritičara koji iznosi salve ne baš ugodnih komentara na račun velikih skladatelja.

U zagrebačku luku Malkovich je sletio sa zakašnjenjem, a zbog gustog rasporeda nije imao vremena prošetati Zagrebom te je grad napustio već u nedjelju. 

Prije samog nastupa, Malkovich je za Dnevnik Nove TV prokomentirao svoje hrvatsko porijeklo i otkrio mnoge lijepe uspomene koje ga vežu za našu obalu.

- Bio sam ovdje nekoliko puta, uvijek sam uživao. U Zagrebu nisam proveo puno vremena, bio sam samo tri ili četiri puta. Ne poznajem Zagreb toliko dobro. Posjetio sam puno otoka, proputovali smo velik dio obale. Bilo je lijepo, fantastično. Išli smo na dugačko putovanje, poveo sam kolege i naše obitelji na dugo krstarenje, tri tjedna, prije nekoliko godina. Napola sam Hrvat. Točka. Koliko ja znam. Dijelom sam Škot, dijelom Francuz. To nije nešto čime bi se ponosio, niti sramio, mislim. To je činjenica - izjavio je slavni glumac.

Musical starring John Malkovich to premiere in Hamburg

 

Najčitaniji članci