Obavijesti

Show

Komentari 3

John Travolta nikad nije završio srednju, postao pilot, a s 24 ga po prvi put nominirali za Oscara

John Travolta nikad nije završio srednju, postao pilot, a s 24 ga po prvi put nominirali za Oscara
7

Osim glume, Travolta ima strast i za letenjem pa je već s 15 godina naučio upravljati zrakoplovom, a prvu dozvolu je dobio s 24 godine

VIDEO

Holivudski glumac John Travolta proslavio je 69. rođendan, a uz mnoge filmske uspjehe, život su mu obilježile obiteljske tragedije. Kada je imao 17 godina odustao je od škole i preselio se u New York zbog glumačke karijere. Prvu ulogu dobio je u mjuziklu 'Briljantin' s kojim je išao na turneju. 

Travolta je s filmskim mjuziklima 'Groznica subotnje večeri' i 'Briljantin' ostvario jedne od najznačajnijih uloga u karijeri, a 'Groznica subotnje večeri' mu je donijela nominaciju za Oscara u kategoriji za najboljeg glumca. Tada je imao tek 24 godine. 

Nakon niza neuspješnih uloga, na listu najboljih i najuglednijih glumaca vratio ga je film 'Pulp Fiction' redatelja Quentina Tarantina (58) zbog kojeg je za ulogu Vincenta Vege dobio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg glumca.

Osim glume, Travolta ima strast i za letenjem pa je već s 15 godina naučio upravljati zrakoplovom, a prvu dozvolu je dobio s 24 godine. 

- Zrakoplovstvo me uvijek spašavalo od tužnih misli - priznao je Travolta i dodao da ga pogled na raspored letova uvijek ohrabri. 

Glumac ima privatnu pistu za svoje zrakoplove na Floridi i posjeduje više od sedam zrakoplova, uključujući tri Gulfstream mlažnjaka, Boeing 707, Bombardier Challenger 601 i Boeing 727. Godine 1992. upravljao je zrakoplovom u kojemu se sva elektronika pokvarila. Tada je letio sa svojom obitelji i morao je hitno sletjeti u Washingtonu, DC. Pri polijetanju se zamalo sudario s komercijalnom zrakoplovom. Srećom, uspio je sletiti bez sudaranja. 

travolta j preston k

Tijekom djetinjstva, roditelji su ga odgajali kao rimokatolika, ali se kasnije preobratio na scijentologiju. Magazin Time je objavio priču s naslovom 'Uspješni kult pohlepe i moći' u kojem je tvrdio da se Travolta boji napustiti scijentološku crkvu kako ne bi otkrila detalje o njegovom privatnom životu među kojima je i onaj da je homoseksualac.

FILE PHOTO: 71st Cannes Film Festival

Prvo dijete, sina Jetta, Travolta je dobio sa suprugom Kelly Preston u travnju 1992. godine. Na žalost, izgubili su ga 2009. godine, kada je imao samo 16 godina. Bili su na obiteljskom putovanju na Bahamima, Jett je imao napadaj dok je bio u kadi. Tada je udario glavom od rub. Kućepazitelj ga je pronašao kako bez svijesti leži u kupaonici.

Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu, gdje su ustanovili smrt. Napadaje je imao od rođenja, bio je autističan, imao je epilepsiju i Kawasaki sindrom. 

John Travolta oglasio se nakon smrti Olivije Newton-John: 'Činila si naše živote boljima'
John Travolta oglasio se nakon smrti Olivije Newton-John: 'Činila si naše živote boljima'

Nešto više od godinu dana nakon tragedije u kojoj su izgubili sina, John i Kelly 2010. dobili su još jedno dijete, sina Benjamina. Glumac je jednom prilikom rekao da im je sin pomogao da se oporave od tragičnog gubitka. Ipak, niz tragičnih događaja se nastavio.

2020. godine preminula i njegova supruga Kelly, u 58. godini, od raka dojke. Liječila se u tajnosti, imala je podršku najbližih prijatelja i rodbine, ali bolest je bila jača. Par ima i kćer Ellu (22) koja je odlučila, poput svojih roditelja, baviti se glumom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica
'MOLIM...?'

Popljuvao Baby Lasagnu na društvenim mrežama: Obranila ga i popularna srpska pjevačica

Američkom obožavatelju Eurosonga zasmetao je naglasak kojim Baby Lasagana govori engleski
Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti  'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici
EUROSONG KARAOKE I KVIZOVI

Stela Rade: Nisam dobila priliku otići na Eurosong, ali ću izvesti 'Rim Tim Tagi Dim' na harmonici

Da Baby Lasagna ima ogromnu podršku, pokazuje i to što će se u pojedinim gradovima organizirati gledanje Eurosonga, uz nastupe domaćih zvijezda. Stela će fanove zabavljati u Rijeci