Obavijesti

Show

Komentari 28

Jokeru 11 nominacija, a opet i kritike zbog dominacije bijelaca

Jokeru 11 nominacija, a opet i kritike zbog dominacije bijelaca
4

Čim je BAFTA objavila nominacije u glavnim kategorijama krenule su kritike za dominaciju bijelaca u glumačkim i muškaraca u redateljskoj kategoriji...

VIDEO

'Joker', mračna drama o jednom od najpoznatijih zlikovaca iz stripa koja je prošle godine osvojila Zlatnog lava u Veneciji, ima najviše, 11 nominacija za ovogodišnju nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA), objavljeno je u utorak u Londonu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:15

Netflixov 'Irac' Martina Scorsesea i 'Bilo jednom u... Hollywoodu' Quentina Tarantina, ovogodišnji dobitnik Zlatnog globusa za najbolju komediju, slijede s po deset nominacija. 

Devet ih ima ratna drama '1917', također svježe ovjenčana Zlatnim globusima za najbolju dramu i najboljeg redatelja Sama Mendesa. 

Phoenix glumac godine, dok je 'Parazit' najbolji strani film...
Phoenix glumac godine, dok je 'Parazit' najbolji strani film...

Ta će se četiri filma za glavnu nagradu natjecati s 'Parazitom' južnokorejskog redatelja Bong Joon-hoa

Joaquin Phoenix, iznimno hvaljen za ulogu Jokera, nominiran je za najboljeg glumca, u konkurenciji s Leonardom DiCaprijom za 'Bilo jednom u... Hollywoodu', Adamom Driverom za 'Bračnu priču', Taronom Egertonom 'Rocketmanu' i Jonathanom Pryceom, nominiranom za ulogu u Franje u 'Dvojici papa'. 

44th Toronto International Film Festival

Međutim, čim je BAFTA objavila nominacije u glavnim kategorijama krenule su kritike za dominaciju bijelaca u glumačkim i muškaraca u redateljskoj kategoriji. 

Za najbolje glumice nominirane su Scarlett Johansson ('Bračna priča'), Saoirse Ronan za posljednju adaptaciju 'Malih žena', Charlize Theron ('One su bombe'), Jessie Buckley ('Divlja ruža') i Renee Zellweger ('Judy').

Johansson je nominirana i za najbolju sporednu žensku ulogu ('Jojo Rabbit'), u kategoriji u kojoj će joj društvo praviti Laura Dern, Florence Pugh i dvostruko nominirana Margot Robbie ('One su bombe' i 'Bilo jednom u... Hollywoodu'.

Bombshell Special Screening - Los Angeles

Konkurencija za najbolju mušku ulogu nevjerojatna je. Nominirani su Al Pacino i Joe Pesci za 'Irca', Tom Hanks za 'Prekrasan dan u susjedstvu', Anthony Hopkins za ulogu Benedikta u 'Dvojici papa' i Brad Pitt za 'Bilo jednom u... Hollywoodu'.

Na pitanje da se glumačke kategorije 'čine vrlo bijele', izvršna direktorica BAFTA-e Amanda Berry odgovorila je BBC-ju da i ona to pomislila kad je prvi put pogledala popis nominiranih. 

- Ali to nije nepoštovanje ni prema kome, lista je nevjerojatno jaka - dodala je.

Dodjela nagrada bit će početkom veljače. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

22:41
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode