Show

Komentari 13

Još ga pamte: Park kraj kojeg smo odrasli nosit će tatino ime

Još ga pamte: Park kraj kojeg smo odrasli nosit će tatino ime

Tomislav Ivčić već deset godina ima svoju ulicu u Zadru, a sad će mu počast odati i zagrebački kvart Trnava u kojem je živio s obitelji. Pjevač je poginuo 1993. godine

Tata je najveći dio svojeg života proveo ovdje u Trnavi. Nakon što se vjenčao s mamom, doselio se u kuću kod punice i punca te nikad nije ni pomišljao da odemo iz kvarta, kaže Izabela Vrtar (35), kći Tomislava Ivčića. Pokojnom zadarskom pjevaču u čast jedan će park u zagrebačkoj Trnavi dobiti njegovo ime.

- Odrasli smo u kući koja je tek nekoliko stotina metara udaljena od parka. Sestra Kristina, brat Ivan i ja igrali smo se ondje. Nedavno se i moj sin Oliver ondje ljuljao - kaže Izabela. Dodaje kako se kvart promijenio i modernizirao.

- Trnava je prije 35 godina izgledala kao da je na kraju svijeta. Mislim da smo čak posljednji u Zagrebu dobili telefonske priključke - kaže pjevačeva kći. Ideja o imenovanju parka došla je od mjesne zajednice Trnava prije gotovo godinu dana.

- To nas je doista ganulo. Tata već deset godina ima svoju ulicu u Zadru, blizu rodne kuće. Ima i nekoliko spomen-obilježja u Dalmaciji, no ovo je prvi put da ima i park. Do nedavno je bio zapušten, a sad su ga uredili i bit će ugodno mjesto za sve Zagrepčane - kaže Izabela.

Tomislav Ivčić je preminuo u prometnoj nesreći 1993. godine.     

Najčitaniji članci